שתף קטע נבחר

שחקני בית"ר העבירו שיעור נגד גזענות

במסגרת תכנית חדשה של עיריית ירושלים, הגיעו אורי מגבו, קובי מויאל, לידור כהן, טל כחילה ודן מורי לביה"ס בשכונת גילה ולימדו את התלמידים על סובלנות: "יש בבית"ר ירושלים מקום ליהודים וערבים"

בזמן שחברי הארגון "לה פמיליה" התעמתו עם המשטרה בת"א בעקבות הכרעת הדין של אלאור אזריה, שחקני בית"ר ירושלים העבירו שיעורים נגד גזענות לתלמידי בתי ספר בבירה. "יש בבית"ר ירושלים מקום לכולם, ליהודים ולערבים ולאחרים", הצהיר שחקן הקבוצה קובי מויאל בתשובה לשאלה האם יש מקום לשחקן ערבי בבית"ר.

 

עוד הוסיף מויאל: "מבחינתנו השחקנים זה לא משנה מאיפה אתה בא, לאיזה מגזר אתה שייך, אם אתה יהודי או ערבי. יש לי חברים טובים שהם ערבים, אני משחק איתם בנבחרת או בקבוצות אחרות בהן שיחקתי וכך גם החבר'ה האחרים אצלנו. כשאנחנו משחקים ביחד אנחנו רואים מטרה אחת וזה שהקבוצה תצליח, ואין שום חשיבות לרקע שלך".

 

השחקנים העבירו את השיעורים במסגרת שיטת תקצוב חדשה של עיריית ירושלים, המתנה 30 אחוז מהתקציב בקיום פעולות חברתיות וחינוכיות כדי למגר את תופעת האלימות והגזענות. מדובר במודל חדש המתבסס בחלקו על מודל 10 הפעולות של אופ"א למניעת אלימות, שגובש ע"י יו"ר ועדת התמיכות העירונית, חנן רובין, יחד עם איציק קורנפיין ומשה רנד מאגף הספורט תוך שיתוף פעולה ייחודי עם חוקרת הספורט ד"ר שלומית גיא, המתמחה בסוגיות של מניעת אלימות.

 

בנוסף להעברת סדנאות והרצאות בנושא אלימות וגזענות, הקבוצות יסבסדו את מחירי הכרטיסים עבור משפחות וילדים, כדי שיהוו גורם ממתן להתנהגות הקומץ האלים.

 

שחקני בית"ר ירושלים (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
שחקני בית"ר ירושלים(צילום: גיל יוחנן)

לידור כהן (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
לידור כהן(צילום: גיל יוחנן)

חנן רובין (צילום: אליהו ינאי) (צילום: אליהו ינאי)
חנן רובין(צילום: אליהו ינאי)

 

הם (ד') ביקרו אתמול בבי"ס תיכון מקיף גילה ובבית ספר יסודי בשכונת גילה שבירושלים, נפגשו עם התלמידים ודיברו על ערכי סובלנות. התלמידים שאלו את השחקנים על השירים האלימים ששרים חלק מהאוהדים, ומויאל ענה: "השירים של הקהל נגד הערבים פוגעים בנו ובקבוצה ויוצרים אווירה לא נעימה. חשוב לנו להילחם בתופעות של הגזענות והאלימות ולהסביר שאין להן מקום והן פוגעות בקבוצה, ובגלל זה הגענו לבית הספר היום". השחקן לידור כהן הוסיף כי המסר שלו לאוהדים הוא "שיבואו 90 דקות ויתעסקו בעידוד. כשמתעסקים בעידוד אנחנו מנצחים במשחק. אנחנו עושים את המקסימום בשביל למנוע אלימות".

 

חבר מועצת העיר חנן רובין (התעוררות), מיוזמי המהלך, אמר: "כשאישרנו את השיטה החדשה אנשים היו מאוד סקפטים ואמרו שאין מה לעשות בנוגע לאלימות ולגזענות בספורט. היום בבית הספר ראינו שאפשר לעשות את השינוי. השחקנים התמודדו עם שאלות קשות מצד התלמידים וענו עליהן באופן מכובד. כששחקן אומר לאוהד שהוא משחק פחות טוב בזמן שביציע שירים גזעניים - זה משפיע. כששחקני בית"ר מצהירים באופן מפורש אל מול הנוער שבבית"ר יש מקום לכל אחד ללא הבדלי דת וגזע - זה משפיע".


פורסם לראשונה 04/01/2017 22:14

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
טל כחילה ולידור כהן
צילום: גיל יוחנן
מומלצים