שתף קטע נבחר

לא רק תיאוריה: הלימודים שיסדרו לכם עבודה

האוניברסיטאות אינן רק למי שמחפש להרחיב את אופקיו, בשנים האחרונות קמו מסלולים יעודיים המכינים את הלומד למקצועות כמו יינן, חוקר תרופות, ואפילו מומחה בבניית מנהרות תחבורה. תואר אקדמי, לא מה שחשבתם

האוניברסיטאות מכוונת לקריירה: מסלולים יעודיים מציעים לסטודנטים משרה יעודית, לעיתים בשיתוף של חברות בארץ ובחו"ל.

 

כתבות נוספות בערוץ הקריירה

נשים שויתרו על חופשת לידה: "החיים ממשיכים"

עובדי דומינו'ס: "פיטורי וואטסאפ והלנת שכר"

הנשים שעזבו משרת חלומות ויצאו לעצמאות

 

אוניברסיטת אריאל הודיעה בשבועות האחרונים על פתיחת מסלול לימודי יין, במסגרת התואר הראשון בהנדסה כימית וביו-טכנולוגיה, אותו ירכז חוקר היין ד"ר אלישיב דרורי. מנהלת אגף אסטרטגיה שיווק ומכירות באוניברסיטת אריאל, עינת דיין, אמרה כי "כיום, בניגוד לעבר, הסטודנטים מחפשים אחר תארים המבטיחים אופק מקצועי ברור ומצפים לסיים את הלימודים עם מקצוע פרקטי לעתיד".

 

המסלול כולל לימודים בתחומי הבוטניקה, האגרוטכניקה, הביולוגיה והכימיה של היין, כגון ייצור חיידקים ושמרים לתעשייה, תחום אנליזות היין המתקדמות, וטכנולוגיות תסיסה ובקרה. כל הסטודנטים יתנסו בהתמחות ביקב במהלך עונת הבציר, והמצטיינים יקבלו מלגה לסטאז' ביקבים נבחרים בחו"ל.

   (צילום: בן יצחקי) (צילום: בן יצחקי)
(צילום: בן יצחקי)

מלגת לימודים מהרכבת

התואר הכפול בהנדסת בניין ולימודי גיאולוגיה וסביבה באוניברסיטת בן גוריון בנגב נוצר מתוך מחסור באנשים שמרגישים נוח בשני התחומים. ראש החוג להנדסת בניין, פרופסור יוסי חצור, מסביר: "רכבת ישראל אמרה שהיא מוכנה לתמוך בסטודנטים שיעשו תואר ראשון בשני התחומים, כיון שכאשר מפתחים תשתיות כמו מנהרות מתעוררות שאלות של הנדסת בניין ושל תגובת הקרקע".

 

בנוסף לשיעורים בשני התארים, האונברסיטה מוסיפה ללומדים מסלול זה שישה קורסים מחוץ לתואר עם מומחים בחפירת מנהרות לצרכי תחבורה בארץ ובחו"ל והם מקבלים מלגת לימודים מלאה מרכבת ישראל. "האוניברסיטה לא רואה עצמה כמוסד להכשרה מקצועית אלא כמקום מחקרי-מקצועי, אך כאן זה בהחלט השתלב".

   ()
 

"מהנדסי מקורות באים לאוניברסיטה כדי ללמוד"

באוניברסיטת חיפה מתקיימת תכנית לתואר שני שעוסקת בתנאי הבסיסי ביותר לקיום - מים. בלימודי המים הסטודנטים עוסקים בתהליכים דוגמת התפלה, כלכלת מים, השבת מי קולחין וכן מתייחסים לפן הכלכלי של טיפול במים.

 

ראש התכנית, פרופסור נועם גרינבאום, מספר כי "התוכנית הוקמה על ידי האוניברסיטה, אבל מתוך דרישה של מקורות ורשות המים שאמרו 'האנשים שמתמצאים במים יודעים לפתוח את הברז אבל לא מכירים את המרחב הכולל'". פרופסור גרינבאום מוסיף כי אל התוכנית מגיעים גם מהנדסים ממקורות שמעוניינים לקבל הסתכלות רחבה יותר, מלבד הידע שכבר ברשותם, והסטודנטים שמסיימים את התואר מוצאים עבודה בגופי המים ובמשרדי הממשלה השונים.

 

בנוסף, התכנית למדעי התרופה באוניברסיטה העברית הינה תוכנית מצטיינים בה לומדים סטודנטים המעוניינים לא רק להיות רוקחים אלא גם חוקרים בתחום התרופות. התוכנית כוללת מסלול מהיר לתואר שני ובתוך חמש שנים הסטודנטים מקבלים אישור, רשיון רוקח וכן תואר מוסמך במדעי התרופה, ויכולים להשתלב בתעשיית המדע, והתרופות, וכן תעשיות ביולוגיות, כימיות וביו-טכנולוגיות. התוכנית מגובה במלגות שכר לימוד החל מהשנה הראשונה ובמלגת מחייה בתואר השני.

 

יחד עם זאת, ראש אגף שיווק ותקשורת באוניברסיטה העברית,, עפרה אש, אמרה:  "היום בעולם של אי ודאות והתפתחות מהירה של הידע והטכנולוגיה, לא בהכרח נכון ללמוד מקצוע, אלא עדיף ללמוד באוניברסיטה אשר מחזקת את יכולות החשיבה, הניתוח, פתרון הבעיות וההתמודדות עם אי ודאות. האוניברסיטה העברית שמה דגש על לימודים דו-חוגיים המאפשרים לסטודנטים להיחשף לתחומים שונים, דיסציפלינות שונות וחשיבות שונות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: התאחדות הסטודנטים בישראל
צילום: התאחדות הסטודנטים בישראל
מומלצים