שתף קטע נבחר

שירת "לחיי העם הזה" לתשואות הקהל הסיני

ממשלת סין הזמינה את מקהלת בת שיר מחיפה לשתי הופעות חגיגיות. "הקהל נשבה בקסמי הילדים, מבינים שמדינת ישראל מחנכת לתרבות"

 

מוזיקה היא שפה אוניברסלית והופעתה של מקהלת בת שיר החיפאית, אמש (ג') באולם הקונצרטים היוקרתי והנודע בשנגחאי, הייתה הוכחה מנצחת לקלישאה העתיקה. נסו רק לדמיין את הרגע שבו אולם גדוש בקהל סיני, מנומס ובתחילה גם די מאופק, משחרר מעצורים ופותח במחיאות כפיים קצובות וסוערות לקול ביצוע השיר "לחיי העם הזה". לא מחזה שגרתי, או אם תרצו – אלף סינים לא טועים.

 

מקהלת בת שיר, מבית התזמורת הסימפונית חיפה, הוזמנה על-ידי ממשלת סין לשתי הופעות חגיגיות לרגל אירועי השנה החדשה – האחת בשנגחאי, העיר שלה ברית ערים תאומות עם חיפה, והשנייה בסוג'ו הסמוכה, שבה מתגוררים כ-10 מיליון תושבים, שם תציג המקהלה את האופרטה "העטלף" של יוהאן שטראוס.

 

 (צילום: ליעד לנדאו) (צילום: ליעד לנדאו)
(צילום: ליעד לנדאו)

 (צילום: ליעד לנדאו) (צילום: ליעד לנדאו)
(צילום: ליעד לנדאו)

 (צילום: ליעד לנדאו) (צילום: ליעד לנדאו)
(צילום: ליעד לנדאו)

 (צילום: ליעד לנדאו) (צילום: ליעד לנדאו)
(צילום: ליעד לנדאו)

את הקשר בין הצדדים יצר המנצח והמנהל המוזיקלי של התזמורת הסימפונית חיפה, המאסטרו שו צ'ונג, שבמקביל משמש כמנהל בית האופרה בשנגחאי וכמנהל המוזיקלי של הארנה המפורסמת בעיר ורונה שבאיטליה. המקהלה, שתציין בחודש פברואר 17 שנים להיווסדה, מפעילה מספר קבוצות מהגילאים 8 ואילך, ולסין יצאה במשלחת שמונה 43 זמרים וזמרות בגילאים 14-30, בהובלתה של המנצחת, המנהלת המוזיקלית ומקימת המקהלה, טלי ויסמן, ובליווי הפסנתרן דניאל קרוגלוב.

 

במהלך הקונצרט הציגה המקהלה שירים במגוון שפות וסגנונות, בהם "פרח היסמין" – שיר עם סיני עתיק שאותו ביצעה בצוותא עם קבוצות ילדות בנות 7-10 מתזמורת הנוער הבינלאומית של שנגחאי. ביצועים נוספים, בין היתר של קטעים מהאופרות "כרמן", "קוולריה רוסטיקנה", ומחרוזות שירים ממחזות הזמר "סיפורי הפרברים" ו"צלילי המוזיקה", זכו לתשואות רמות מ-1,000 הנוכחים באולם, בהם גם סגן הקונסול הישראלי בשנגחאי, נדב זיסבלט, ונציגים ממשרד החוץ הסיני.

 

"אני נורא מתרגש, כיוון שבהופעות בחו"ל אתה מייצג את התרבות שלך ומראה לאנשים את הצד היפה של מדינת ישראל, שיודעת ליצור דברים מאוד מיוחדים", אמר מנכ"ל התזמורת הסימפונית חיפה, מוטי איינס, שניצח פעמים רבות ברחבי העולם, בין היתר בקונצרט באו"ם בשנת 2003.

 

"אנחנו מגדלים את ילדי המקהלה שלנו לתרבות, ומסבירים להם שתרבות מקרבת בין אנשים", מוסיף איינס. "עובדה, אנחנו עומדים על במה במדינה זרה, בתחילת הערב אף אחד לא הכיר אותנו, אך בתום המופע הקהל נשבה בקסמי הילדים והמקהלה הזו. עכשיו הם מבינים שמדינת ישראל מחנכת לתרבות, למרות כל מה שאומרים עלינו בעולם". במוצ"ש תופיע מקהלת בת שיר עם האופרה "העטלף" באולם הקונצרטים המרכזי של סוג'ו, תחת ניצוחו של המאסטרו שו צ'ונג.

 

הכותב הוא אורח עמותת ידידי הסימפונית חיפה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ליעד לנדאו
מקהלת בת שיר והזמרות המקומיות הצעירות
צילום: ליעד לנדאו
מומלצים