שתף קטע נבחר

תיעוד: הרובוט הצבאי רונ"י בהתנסויות מבצעיות

יורד למנהרה, מצלם גם ביום וגם בלילה - הרובוט החדש שנכנס לפעולה ביחידות החי"ר מסייע לחיילים גם בשטח בנוי וגם במלחמה במנהרות. צפו

  

 

 
הרובוט החדש של צה"ל נכנס לפעולה בחטיבת הקומנדו: כחצי שנה לאחר ש"גויס" לצה"ל, רובוט רונ"י (רובוט נישא יעודי) החל בהתנסויות מבצעיות ראשוניות ביחידות החי"ר.

 

עד לאחרונה היו הרובוטים בשימוש לוחמי ההנדסה הקרבית ביחידה המובחרת יהל"ם. הרובוט החדש, מגיע גם אליה, ונכנס למערך החי"ר, תחילה לחטיבת הקומנדו (יחידות אגוז, רימון, דובדבן ומגלן) ולפלוגות הסיור בארבע חטיבות החי"ר - גולני, גבעתי, הצנחנים והנח"ל. בהמשך ישולב הרובוט הקטן, ששוקל כ-15 ק"ג בלבד וניתן לנשיאה ולתפעול פשוט יחסית על ידי שני לוחמים בלבד, גם ביתר גדודי החי"ר הרגילים.

 (צילום: דובר צה''ל) (צילום: דובר צה''ל)
(צילום: דובר צה''ל)
 
 (צילום: דובר צה''ל) (צילום: דובר צה''ל)
(צילום: דובר צה''ל)

 (צילום: דובר צה''ל) (צילום: דובר צה''ל)
(צילום: דובר צה''ל)

הרובוט מסוגל לפעול כמעט בכל תוואי שטח, טרשי עם אבנים ובולדרים, ובשטח בנוי עם מדרגות ומהמורות. הרובוט מכיל מצלמות מתקדמות, טרמיות ומא"כיות (מגביר אור כוכבים) ליום ולילה ובחושך מוחלט ונעזר בפנסים מיוחדים. הן משדרות את התמונות לאחור לטווחים של עשרות מטרים, ובאמצעות מערכת שידור מיוחדת גם כאשר הרובוט משוטט בין מחילות ומנהרות מתחת לאדמה.

 

בראש הרובוט הותקנו חיישנים וצייני לייזר מיוחדים שמסמנים ומזהים אמצעי לחימה של האויב, דוגמת מטעני חבלה שהוסתרו בפינות חדרים או בתוככי המנהרה. ההתנסות המבצעית, שלפי צה"ל הוגדרה כמוצלחת, בוצעה בשבועות האחרונים ביהודה ושומרון ובגבול הרצועה בפעילויות בט"ש. בשלב הראשון הוחלט להסמיך את הלוחמים שיהיו אחראיים על הרובוט מפלוגות ותיקות ביחידות, ולא בהכשרה הבסיסית.

 

"האויב יכול לצאת מכל מקום ומכל מבנה והוודאות שאין אויב בבתים שלוחמינו סורקים ירדה", הסביר ל-ynet קצין מזרוע היבשה, "לכן עלה הצורך אחרי מבצע צוק איתן להכניס רובוט לכל מערך החי"ר שייכנס לפני הכוחות, בשטח הבנוי או בפאתיו, או למנהרות". כל פלוגת חי"ר צפויה להצטייד בשני רובוטים והוא יהיה זמין לטובת המ"פ בכל פעולה של סריקה מקדימה ובטוחה יותר בשטח מסוכן.

 

הפעלת הרובוט משלימה סדרת רכש חסרת תקדים במאות מיליוני שקלים, של אמצעים ומשאבים מיוחדים שצה"ל השקיע בחטיבת הקומנדו החדשה בכלל וביחידות המובחרות בזרוע היבשה שיילחמו במנהרות, דוגמת הפלוגות בגדודי הסיור החטיבתיים. אמצעים אלה כוללים מכשירי קשר זעירים שניתנים להפעלה גם בתוך המנהרות, אקדחים ואמצעים חדשים ופשוטים יחסית לנטרול או שיבוש המנהרות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דובר צה''ל
הרובוט רונ"י
צילום: דובר צה''ל
מומלצים