שתף קטע נבחר
 

התיכוניסטים הישראלים שמשנים את העולם

תורמים לקהילה עם המצאות העתיד: שבעה פיתוחים של תלמידי תיכון מרשת עמל ברחבי הארץ עלו לשלב הגמר של תחרות היזמות שנערכה אתמול – בואו לגלות אילו המצאות זכו במקומות הראשונים

בשיתוף רשת עמל

 

פועלים למען עתיד טוב יותר ושוויוני לכולם: לא בכל יום ניצבים בני נוער תלמידי תיכון בפני מי שמובילים את התעשייה הישראלית. אתמול (א') נערך אירוע היזמות והחדשנות של קבוצת עמל למען הקהילה ואסף אליו אנשי תעשייה, אנשי חינוך ומשפיעי דעה שבאו לחזות בהמצאות של דור העתיד - המצאות שמטרתן שילובם המלא של אנשים עם מוגבלויות בחברה.

 

 

המיזם החל לפני כשנה כשעשרות קבוצות של תלמידים מבתי הספר של עמל ברחבי הארץ, ניגשו לתחרות יזמות ארצית שנועדה להציג את היוזמות שפיתחו בסיוע מנטורים מחברות הייטק, מהעולם העסקי ומומחי נגישות. לאחר השלב הראשון של השיפוט עלו 22 קבוצות והשתתפו בהאקתון שנערך בחברת מארוול, ושבעה מיזמים העפילו כאמור לגמר התחרות שנערך אתמול.

 

מטרת המיזם החינוכי-חברתי הייתה למצוא פתרונות והנגשה לאנשים עם מוגבלויות, והוא המשך לפרויקט הדגל: חינוך ליזמות והקמת מרכזי יזמות חדשניים המחוברים לעולם ההייטק, התעשייה המודרנית והאקדמיה.

הזוכים המאושרים (צילום: רפי דלויה) (צילום: רפי דלויה)
הזוכים המאושרים(צילום: רפי דלויה)
 

אירוע הסיום שנערך אתמול במרכז פרס לשלום וחדשנות, קיבץ יחד שורה ארוכה של בכירים במשק, בתעשייה ובציבוריות הישראלית. הוא נערך במעמד חמי פרס, בנו של הנשיא התשיעי וממשיך מורשתו, יו"ר מרכז פרס ושותף מייסד של קרן הון סיכון פיטנגו, מיכל כהן מנכ"לית משרד החינוך, אבי ניסנקורן יו"ר ההסתדרות ועו"ד רוית דום עיני, מנכ"לית רשת עמל. האירוע נערך במסגרת תפיסה חינוכית וחברתית אחרת וחדשנית שקבוצת עמל מובילה.

 

יו"ר מרכז פרס ושותף מייסד של קרן הון סיכון פיטנגו, חמי פרס אמר: " הייתי מאוד שמח לו אבא שלי זכה להיות פה היום. אבא שלי האמין שמדינת ישראל צריכה לדאוג בראש ובראשונה לתלמידים, הוא האמין בכל לבו בסקרנותכם וביכולת שלכם לפרוץ גבולות. כיום אנו ממשיכים את מורשתו של אבא שלי. אנחנו רואים בכם התלמידים, בך רוית דום וברשת עמל, שותף אסטרטגי מלא. מאוד התרשמתי ממה שראיתי היום".

 

יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן בירך והביע התפעלות מאופי האירוע והתחרות שכולה למען

אוכלוסיות עם צרכים מיוחדים. "זהו שילוב מדהים ומאוד מרגש", אמר. מנכ"לית משרד החינוך מיכל כהן הוסיפה: "את רוית, בתי הספר והתלמידים, חותרים למצוא את הדרך האחרת, מהפריפריה ועד המרכז. זה היופי של הרשת, זהו יופי של חינוך. מאחלת לך שתמשיכי להוביל את הקבוצה ואתך כולנו את המערכת של החברה המתוקנת של מדינת ישראל. מערכת החינוך צריכה לאפשר לילדים להגשים את עצמם בתחומם. אתם היום עדות חיה לדבר הזה."

 

מנכ"ל קבוצת עמל עו"ד רוית דום עיני הודיעה כי מעתה תיקרא תחרות היזמות הארצית של קבוצת עמל על שמו של שמעון פרס ז"ל. היא הודתה לכולם ואמרה: "אנחנו עמלים על יצירה של דור חדש של תלמידים, שחווים את הלימודים לא רק בתיאוריה אלא באופן פרקטי.

 

"בני הנוער שלנו מגיעים להישגים חסרי תקדים. אנחנו רואים תלמידים שלא מסתפקים רק בראייה הצרה של הצרכים שלהם, אלא לוקחים את הידע שצברו ומשתמשים בו לתרום לקהילה. מה שאנו רואים כאן היום, זו תוצאה של חשיבה יצירתית ועבודת צוות, זו תוצאה של קבוצות חשיבה שמביאות לעשייה משותפת. יש יזם, מפתח, מי שאחראי על הייצור, איש כספים, כי ככה פועלים בתעשייה. הם מתנסים בבעיות בשטח ובונים פרויקטים שמובילים לשינוי אמיתי במציאות של כולנו ובעיקר במציאות של אנשים עם צרכים מיוחדים".

 

בלטה באירוע בנוכחותה נציגות תלמידים מביה"ס "און", מסגרת חינוכית חברתית שיקומית לתלמידים נפגעי שיתוק מוחי ונכויות מורכבות. הם באו לצפות בתוצרים הסופיים שפיתחו תלמידי עמל, לאחר

שסייעו להם בשלבי החשיבה והתכנון להתמקד בצרכים האמיתיים של אוכלוסיות עם צרכים מיוחדים.

 

עוד הגיעו: אלישע ינאי יו"ר איגוד תעשיית האלקטרוניקה והתוכנה, אורן שגיא מנכ"ל סיסקו ישראל, דודי גיל מנכ"ל חברת העובדים, יוסי מיוחס סגן נשיא ומנכ"ל מארוול ישראל, רונה רמון, עו"ד קובי טריפטו מנכ"ל ההסתדרות, ד"ר נורית הראל יו"ר ובעלים של קבוצת ד"ר פישר, אלונה ברקת, ד"ר גיא רוטקופף מנכ"ל איגוד חברות הביטוח, ישראל אייבי סמנכ"ל חטיבת לקוחות עסקיים בפלאפון, אורן הלמן סמנכ"ל חברת החשמל, ד"ר עופר רימון ראש מינהל מדע וטכנולוגיה במשרד החינוך, אפרת דובדבני מנכ"לית מרכז פרס לחדשנות, יונה ברטל מנהלת חוג ידידי מרכז פרס לחדשנות ועוד.

התלמידים מציגים את ההמצאות שלהם (צילום: רפי דלויה) (צילום: רפי דלויה)
התלמידים מציגים את ההמצאות שלהם(צילום: רפי דלויה)
 

קבוצת עמל אף רתמה לתחרות היזמות ארגונים וגופים הפועלים כדי להעלות את רמת חייהם ולהקל את השתלבותם בחיי הקהילה של ילדים ומבוגרים עם מוגבלויות: עמותת מילב"ת, Tikkun Olam Makers, בית איזי שפירא, בי"ס "און", וכן את משרד החינוך וההסתדרות הכללית. כמו כן, יצרה שיתוף פעולה עם גופים וחברות הייטק ותעשייה: Marvell, IBM, יעל תוכנה ומערכות, Ed.il, המועדון המסחרי והתעשייתי, סיסקו, טבע ועוד.

מנכ"ל רשת עמל עו"ד רוית דום (צילום: רפי דלויה) (צילום: רפי דלויה)
מנכ"ל רשת עמל עו"ד רוית דום(צילום: רפי דלויה)
 

בסיום האירוע הוענקו פרסים למיזמים הזוכים. שניים זכו במקום הראשון, לאחר שחבר השופטים העניק להם ניקוד זהה:

  • בית הספר הרב תחומי עמל ליידי דייויס ת"א ופנימיית בית הנוער, על פיתוח מקל נחייה חכם לעוורים.
  • בית הספר הרב תחומי עמל ליידי דייויס ירושלים, על פיתוח מערכת ניוד והרמה לכסא הנשלטת ע"י פקודות קוליות.

 

גם בפרס השני זכו שני מיזמים:

  • בית הספר הרב תחומי עמל שבח מופת ת"א, על פיתוח אפליקציה בשם SAS להזעקת עזרה במצבי מצוקה.
  • בית הספר הרב תחומי עמל אלפארוק כסייפה, על פיתוח אפליקציה לתקשורת בין הורה לילד עם צרכים מיוחדים.

 

במקום השלישי זכה בית הספר הרב תחומי עמל בגין צפת, על פיתוח המיזם UVtron, מכשיר אלקטרוני המסייע לחולי פסוריאזיס באמצעות שליטה על כמות הקרינה.

 

בית הספר הרב תחומי עמל ליידי דייויס ת"א זכה בפרס נוסף. הוא נבחר גם לחביב הקהל בפיתוח מיזם חברתי ערכי, בהצבעה של הקהל הרחב שנערכה באתר ynet.

 (צילום: רפי דלויה) (צילום: רפי דלויה)
(צילום: רפי דלויה)
 

בשיתוף רשת עמל

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רפי דלויה
יוזמים עתיד מבטיח - עם הזוכים
צילום: רפי דלויה
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים