שתף קטע נבחר

המסעדות שכדאי להכיר בראשון לציון

משיפודייה במזרח העיר ועד מסעדת דגים במערב: בין שני אזורי תעשייה, קניונים וגן חיות קטן, הסצנה הקולינרית בראשון לציון לא נשארת מאחור

העיר הרביעית בגודלה בארץ היא לא רק מרכז בילויים עם פארק שעשועים, קניונים, שני אזורי תעשייה וחוף ים שווה במיוחד, אלא גם ביתם של לא מעט מסעדות וברים שנפתחים עם רדת החשכה ולא היו מביישים אף עיר גדולה אחרת.  

מסעדת "מיטבול" בראשון לציון (צילום: עודד וגנשטיין) (צילום: עודד וגנשטיין)
מסעדת "מיטבול" בראשון לציון(צילום: עודד וגנשטיין)
 

במהלך השנים נפתחו בראשון לציון לא מעט בתי אוכל ופאבים, ולצידם ממשיכות להתקיים בנחת כמה מסעדות ותיקות ומיתולוגיות במיוחד שרק המקומיים באמת מכירים. יצאנו לסיור בעיר ומצאנו מסעדה תאילנדית שכדאי לכם להכיר, ברים שוקקי חיים עם תפריט מגוון, מסעדה איטלקית מעולה וגם שיפודיות בטעם של פעם.

 

  

שגב אקספרס

מסעדת "שגב אקספרס" ראשון-לציון מציעה מנות ראשונות וסלטים, עיקריות, פיצות, פסטות, דגים ופירות ים, קינוחים ומנות מיוחדות נטולות גלוטן.

 

בין המנות המוצעות בתפריט הערב ניתן למצוא מרק ארטישוק ירושלמי עם שקדים ושמן כמהין (46 שקלים), פולנטה ופטריות עם גבינת פרמזן, ערמונים, אספרגוס ושמן כמהין (53 שקלים), כבדים ואגסים (84 שקלים) וריזוטו עם גבינת פרמזן ואגוזים (73 שקלים).

שגב משה: גם בראשון לציון (צילום: יונתן בלום) (צילום: יונתן בלום)
שגב משה: גם בראשון לציון(צילום: יונתן בלום)

בשעות הצהריים תוכלו ליהנות במקום ממבחר עסקיות המוגשות בין השעות 12:00-18:00, וכוללות מנה ראשונה לבחירה ומנה עיקרית במחיר המנה העיקרית.

 

קניון הזהב ראשון לציון, 073-2665553, ראשון-שבת 12:00-23:00, לא כשר

 

 

Pepe

מסעדת שף שמתמחה בדגים ופירות ים, וממוקמת על חוף הים של ראשון לציון. התפריט כולל דגים בשלל צורות עשייה, פירות ים בשילובים שונים ומנות איטלקיות.

 

כשתתיישבו לשולחן, יפרסו בפניכם 20 סוגים שונים של מטבלים שכלולים במחיר של המנה העיקרית.

לאחר שתרגיעו את הרעב, תוכלו לבחור בין מרק בויאבז עם דגים או עם פירות ים (66-88 שקלים) לבין קוקטייל פירות ים (139 שקלים).

 

לצד אלו, מציעים שם גם שלל מנות מיוחדות מהים כמו דג מרוקאי (99 שקלים), פורל עם גראטן (104 שקלים), פילה מוסר ים בנוסח סיציליאני (125 שקלים) ועוד. בשעות הצהריים מציעים במקום ארוחות עסקיות (89-109 שקלים), ואם מתחשק לכם רק לנשנש מול הים - תוכלו להזמין ארוחת מטבלים  ולחם הבית (42 שקלים).

 

הטיילת 17 ראשון לציון, 03-9414151, ראשון-שבת 12:00-24:00, לא כשר

 

הצדף

מסעדה ותיקה של השף דוד אביטל, שאמנם לא זכתה לנוף לים אבל בכל זאת מתמחה בדגים ובפירות ים. בתפריט שלל דגים כמו דניס, לברק, סלמון, פורל, בורי וגם לוקוס, לצד סרטנים כחולים, קלמארי, מנות שונות של שרימפס ברטבים שונים וגם פסטה או ריזוטו עם פירות ים. מי שדווקא בעניין של בשר יימצא בתפריט צלעות טלה, נתח קצבים, פילה ונתחי אנטרקוט (94-160 שקלים למנה).

 

ארוחות עסקיות מוגשות במקום כל יום עד השעה 18:00, כולל ביום שישי (88-160 שקלים לסועד).

 

שדרות משה דיין 2 (פינת יוסף ספיר), 03-9627111, ראשון-שבת 12:00-23:00

 

מיטבול - Grill&Diner

סטייק האוס שמעוצב בסגנון דיינר אמריקאי ונפתח לפני עשור על ידי השפים לאוניד גיטלין ונדב ליכטנשטיין, ומביא לראשון לציון בשרים מובחרים, המבורגרים שחורגים מגבולות הדמיון ומבחר דילים מעניינים ושווים במיוחד.

 (צילום: דן פרץ)
(צילום: דן פרץ)

במקום מוגש תפריט עסקיות צהריים בימים ראשון-חמישי בין השעות 12:00-18:00, וגם בימי שישי בין השעות 12:00-17:00. בימי חמישי מגישים שם תפריט "בוצ'ר" שכולל נתחים מובחרים במשקלים עצומים. בנוסף, כעת מציעים שם מגוון מרקים כמו ברוקולי, בטטה, דלעת, בצל, עגבניות, אפונה ועדשים.

 

דרך המכבים 8 ראשון לציון איזור התעשייה הישן, 03-9646468, ראשון-שבת 12:00-01:00, לא כשר

  

פיש

מסעדת דגים ותיקה ואהובה שהעתיקה את מקומה מחוף הים לחלל אחר לא רחוק מהמיקום המקורי, ומגישה מנות כמו דגים ופירות ים וגם מנות מתוחכמות יותר כמו בורקס טלה (36 שקלים); קבב מוסר ים (38 שקלים) ומול מרינייר (38 שקלים). 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

לעיקרית תוכלו להזמין כאן שרימפ ים תיכוני (88 שקלים) שנמשה מהים באותו יום ושלל מנות נוספות מהים ומהיבשה, ביניהן אפילו שניצל. אבל הדגים כאן הם ללא ספק מהטובים בעיר.

 

בימים ראשון-חמישי בין השעות 12:00-18:00, ובימי שישי בין השעות 12:00-17:00, מוצעות במסעדה עסקיות. בנוסף, יש במסעדה חדר פרטי מאובזר שיכול לארח עד 30 סועדים.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

פרופסור בני חבוט 7 ראשון לציון, 03-9611169, ראשון-שבת 12:00-23:00, לא כשר

   

סוהו

נראה שמלבד העובדה שמדובר במוסד המיתולוגי של העיר (שהשנה יחגוג 16 שנים להקמתו), המסעדה, שנחשבת כיום לאחת מהמסעדות היותר מוכרות ומצליחות בארץ, הצליחה להכניס לא מעט עניין לאזור התעשייה של העיר שהיה רדום למדי עד פתיחתה.  

 (צילום: יציק בראל) (צילום: יציק בראל)
(צילום: יציק בראל)

התפריט, שמוצג על גבי מכשירי טאבלט, מציג לא פחות מ-500 מנות גדולות במיוחד בסגנון אסייתי.

 (צילום: שאול גולן) (צילום: שאול גולן)
(צילום: שאול גולן)
  

משה בקר 15 אזור התעשייה הישן ראשון לציון, 03-9658395, ראשון-שבת 10:00-24:00, לא כשר

 

סושיית Black & White

הסושייה שהביאה לראשון לציון את בשורת הסושי הכשר ומציעה מבחר של רולים, קונוסים, ניגירי וקומבינציות, כמובן. על הרולים תשלמו בין 25-39 שקלים, על סנדוויץ' סושי תשלמו 30 שקלים, על מאקי וניגירי בין 15-20 שקלים, על קונוסים בין 18-20 שקלים ועל קומבינציות תשלמו בין 55-125 שקלים.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

רוטשילד 111 ראשון לציון, 03-9619999‏, ראשון - חמישי 12:00-24:00, שישי 12:00-15:00, מוצ״ש - 24:00, כשר

 

סקון נקון

מסעדה תאילנדית אותנטית השייכת לדני שקד ואשתו רותיארת, שנפגשו בסקון נקון, פרובינצייה בצפון-מזרח תאילנד, שהמטבח שלה נחשב לייחודי במינו.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
רותיארת (או רותי) מכינה את המנות שמוגשות כאן על פי המתכונים של דודתה, ותוכלו לטעום בין היתר מנות כמו לאפ קאי - עוף קצוץ גס עם אורז קלוי טחון, כוסברה, נענע, בצל סגול, בצל ירוק וגרגירי צ'ילי מיובש (47 שקלים), מרק רחוב תאינלדי גוטיהו עוף (48 שקלים), מגוון מנות פאד דאי ומנות דג ברטבים שונים. לקינוח תוכלו להזמין את הבננה לוטי המפורסמת (32 שקלים) או את קינוח הטפיוקה התאילנדי המכונה "סאקו רואם מיט" (32 שקלים).

טפיוקה ב"סקון נקון" (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
טפיוקה ב"סקון נקון"(צילום: דודו אזולאי)
 

בנוסף, יש כאן גם תפריט טבעוני הכולל מנות ראשונות, מרקים ועיקריות ובין השעות 12:00-15:00 מציעים גם עסקיות ב-60-65 שקלים.

 

רוטשילד 119 ראשון לציון, 03-6499434, שני-שישי 12:00-15:00, 18:00-23:00, שבת 12:00-17:00, לא כשר

    

שיפודי ציפורה

רשת שיפודיות הפרוסה במקומות רבים ברחבי הארץ, שמגדירה את סניפיה כ"שיפודיות הייטק".

 (צילום: יובל חן) (צילום: יובל חן)
(צילום: יובל חן)

התפריט של הרשת כולל שלל סלטים, פיתות חמות לצד חומוס ושיפודים מכל המינים והצבעים.

 

סחרוב 26 ראשון לציון, 03-9524040, ראשון-חמישי 11:00-01:00, מוצ״ש - 01:00, כשר

 

שיפודי הכיכר

שיפודיה מוכרת ואהובה בעיר שמציעה מבחר ענקי של סלטים, שיפודים מעולים ושווארמה שלה קהל מעריצים שסבור שהיא הכי טובה במדינה.

 (ציום: יח"צ) (ציום: יח
(ציום: יח"צ)

שד' יעקב 2‏ ראשון לציון 03-9464949, ראשון-חמישי 10:00-22:00, כשר

 

הגראז'

במזללת ההמבורגרים שממוקמת בין ראשון לציון לנס ציונה, מצטיינים בהמבורגרים מופלאים ובתחרויות זלילה כמו באמריקה. המקום מעוצב כדיינר אמריקאי, והתפריט שלו מציע ארבעה סוגי המבורגרים בעלי מכנה משותף אחד: הם מכונים בשמותיהם של המפיונרים המפורסמים בכל הזמנים.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

מלבד ההמבורגרים, תמצאו בתפריט גם מנות אמריקאיות מובהקות כמו כריך אנטרקוט (49 שקלים) וכדורי מק אנד צ'יז (28 שקלים). בנוסף, מציעים שם דילים משתלמים כמו דיל צהריים שמתקיים בימים ראשון עד שישי בין השעות 12:00-18:00, שכולל המבורגר 230 גרם עם תוספת לבחירה של צ'יפס, הום פרייז או סלט לבחירה ושתייה קלה (53 שקלים); ודיל לילה ממנו תוכלו ליהנות בימים ראשון עד שישי בין השעות 23:00-02:00, וכולל המבורגר שיק שאק 150 גרם עם תוספת לבחירה של צ'יפס, הום פרייז או סלט ושתייה קלה (42 שקלים).

 

הרצל 151 ראשון לציון, 03-6499600, ראשון-שבת 12:00-01:00, לא כשר

 

ביירן מרקט

מסעדת רחוב בווארית שהגיעה לראשון לציון משוק שרונה מרקט שבתל אביב. לרשת שני סניפים בעיר, והיא מציעה מבחר נקניקיות גורמה המיוצרות על ידי השפים עופר בן אור ואביו שגיא בן אור, מומחים לבישול גרמני קלאסי.

(צילום: אור בן-ימין) (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: אור בן-ימין)

תמצאו כאן נקניקיית מולי גוס שעשויה מעגל ואווז ומוגשת עם ביצה וחזה אווז מעושן (38 שקלים), נקניקיית אנטרקוט (30 שקלים), נקניקיית עוף קלאסית (25 שקלים) וקאריוורסט קלאסי עם רוטב קארי אדום (22 שקלים). מלבד הנקניקיות, שמוגשות בלחמנייה לבנה, מציעים כאן גם מנות רחוב נוספות כמו כריכי שניצלים מיוחדים ולא מעט בירות גרמניות.  

 

ביירן מרקט סניף ״הרובע״, משה בקר 14, 077-5565753, ראשון-שבת 11:00-23:00, לא כשר

ביירן מרקט סניף סינמה סיטי, סחרוב דוד 21, 077-5565753, ראשון-שבת 11:00-23:00, לא כשר

   

פרנצ'סקה

מוסד קולינרי נוסף הכולל שני סניפים - הראשון הוא "פרנצ'סקה", שממוקמת על חוף ימה של העיר ומציעה תפריט איטלקי קלאסי ומנות איטלקיות מקוריות בעלות ניחוח ישראלי. אפשר לקבל כאן גם ארוחות בוקר שוות במיוחד, שמוגשות בכל ימות השבוע בין השעות 12:00-9:00.

 

הסניף השני הוא למעשה מסעדה איטלקית מודרנית הפועלת גם היא בעיר. כאן מציעים מדי יום ראשון, החל מהשעה 18:00, ארוחה זוגית המורכבת ממנה ראשונה, שתי מנות עיקריות וקינוח עליהם במחיר של 135 שקלים.

 

פרנצ׳סקה על החוף, טיילת חוף ראשון ראשון לציון, 03-9414151, ראשון-רביעי 9:00-23:00, חמישי-שבת 9:00-24:00

פרנצ׳סקה הרובע, משה בקר 11 ראשון לציון, 03-9414151 (שלוחה 2), ראשון-שבת 12:00-24:00

   

Pow wow

גסטרו בר שוקק חיים המציע אוכל רחוב מכל העולם וערבי קונספט כמו ערב הודי, למשל. האווירה במקום קלילה וצעירה, והתפריט מציע מנות שרינג שניתן להזמין בקומבינציות של שלוש, חמש או שבע מנות שמחירן 96 שקלים, 148 שקלים או 187 שקלים בהתאמה. מחירן של המנות האישיות שניתן להזמין במקום לא עולה על 52 שקלים.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

אפשר להזמין גם ארוחות בוקר אישיות (36-52 שקלים) או מנות חלוקה המתאימות לארבעה סועדים (198 שקלים). גם על האלכוהול מציעים פה דילים, וכך על ארבעה צ'ייסרים תשלמו 48 שקלים ועל וקנקני בירה שמתאימים לחלוקה תשלמו בין 47-59 שקלים.

 

רוטשילד 62 ראשון לציון, 03-9797805, ראשון-חמישי 12:00-24:00, שישי 12:00-02:00, שבת 12:00-01:00, לא כשר

 

ברנרד

המקום מתפקד כבית קפה בבוקר, מסעדה בצהריים ובר עד השעות הקטנות של הלילה. ב"ברנרד" לא תמצאו דילים, עסקיות, מבצעים או הנחות ולמרות זאת הוא פועל מזה שבע שנים ומוכר לתושבי העיר הודות לאווירה השמחה, לעיצוב הצועני ולתפריט המיוחד שכולל מבחר כריכים (24-44 שקלים) שנחשבים למנת הדגל של המקום.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

הכריכים מוגשים בתוך בגט לבן, ג'בטה מחיטה מלאה, לחמניית המבורגר או בתוך לחם קסטן כפרי צרפתי. המוכרים והמומלצים שבהם הם "כריך חוטבי עצים" עם רוסטביף (43 שקלים), "כריך חזיזה המכשפה" עם חזה עוף במרינדה (36 שקלים) וכריך סלופי ג'ו (39 שקלים).

 

תמצאו שם גם מבחר מנות ראשונות כמו בשר מיובש בסגנון דרום אפריקאי, כבד קצוץ פולני וטחינה שמוגשת עם תוספות מפתיעות.

רוטשילד 77 ראשון לציון, 03-6200107, ראשון-חמישי 8:00-03:00, שישי 8:18:00, שבת 16:00-03:00

  

יחזקאל

בר אוכל כשר הפועל בעיר מזה שנה, שנפתח על ידי בעליו מתוך הבנה כי חסר בעיר מקום איכותי לשבת ולשתות בו בירה.

 (צילום: טל אביסר) (צילום: טל אביסר)
(צילום: טל אביסר)

לצד האלכוהול, תמצאו כאן תפריט אוכל מגוון למדי שכולל מנות בשריות, צמחוניות וטבעוניות. בין היתר תוכלו לנשנש צ'יפס בטטה, קרפצ'ו (34 שקלים) או חציל על האש. לעיקריות תוכלו להזמין קבב של רוכלים (38 שקלים), פיש אנד צ'יפס (48 שקלים) המבורגר קלאסי (49 שקלים) וניוקי תאילנדי (52 שקלים).

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

יש כאן גם דילים שווים על אלכוהול, ובימי ראשון, שני ורביעי ימזגו לכם בירה מהחבית ב-10 שקלים (עד השעה 22:00). בימי שלישי יציעו לכם לשתות ללא תחתית. אם אתם נמנים עם אוהבי מוזיקה חיה והופעות, אתם מוזמנים בימי רביעי לג'אם סשן חי ובועט.

 

משה בקר 4 ראשון לציון, 03-9691426, ראשון-חמישי 19:00-02:00, מוצ״ש - 02:00

 

Chipsi bar

בר צ'יפס שנפתח לפני מגפת הצ'יפסיות שפשטה על תל אביב. על פי כל הכללים הצ'יפס עובר כאן טיגון כפול לאחר השרייה במים, ומוגש לצד מבחר רטבים שלא היה מבייש גם דוכנים שווים במיוחד באמסטרדם (ביניהם גם כאלה שמתאימים לטבעונים).

כמעט כמו באמסטרדם, "צ'יפסי בר" (צילום: יח"צ) (צילום: יח
כמעט כמו באמסטרדם, "צ'יפסי בר"(צילום: יח"צ)

מבחר מנות הציפס והרטבים עצום, וכולל צ'יפס ישראלי עם טחינה, הציפס שזוף עם רוטב שזיפים מתוק, צ'יפס מופרע עם מיונז חרדל וצ'יפס שובב עם רוטב נאפולי ברביקיו מתוק. מנה קטנה תעלה לכם 14 שקלים, ועל מנה גדולה תשלמו 19 שקלים.

 

רוטשילד 39 ראשון לציון 054-5879839, ראשון-רביעי 11:00-22:00, חמישי 11:00-24:00, כשר

     

Vtopiamarket

מעדנייה טבעונית בה מתמחים בגבינות טבעוניות ובהכנת מוצרים כמו "כמויונז", גבינות שמנת בשלל טעמים, ציזיקי, לבנה וקוטג, גבינות קשיו, כדורי מוצרלה, רוקפור ספורולינה וצ'דר - הכול, כאמור, טבעוני לחלוטין וטווח המחירים נע בין 8-25 שקלים ל-100 גרם.

 

בימי שישי מוגש במקום תפריט אוכל מוכן שניתן לקחת הביתה וכולל חמין של סבתא (45 שקלים), גולש הונגרי (45 שקלים), קוסקוס בעבודת יד (30 שקלים) והמון מנות נוספות.

 

הנחשול 30 ראשון לציון, 076-5422299, ראשון-חמישי 9:00-20:00, שישי 9:00-16:00, לא כשר

 

מרקי תימן

מסעדה תימנית הפועלת בעיר מאז 2002, שבתפריט שלה נמצאים כל סוגי המרקים מהמטבח התימני שמתבשלים במהלך הלילה על פתיליות (38-50 שקלים).

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

מלבד המרקים מכינים במקום גם קוסקוס, מפרום, דגים מרוקאים, מוסקה ויש גם מנות ביתיות כמו קציצות בקר ושאוויה, שמוגשות עם תוספות ומחירן 40 שקלים. אפשר גם לקנות ג'חנון שמכינים במקום (5 יחידות ב-20 שקלים) ובנה ב-25 שקלים.

 

קלוזנר 6 ראשון לציון, ‏03-6203605‏, ראשון-חמישי 9:00-19:00, בימי שישי המקום מתפקד כקייטרינג של מאכלים מוכנים לקנייה הביתה 9:00-15:00, כשר

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ציום: יח"צ
שיפודיות בטעם של פעם בראשון לציון
ציום: יח"צ
מומלצים