שתף קטע נבחר

הסינים מאותתים לעובדי תנובה: נפחית את הדיבידנד

על רקע איומי הוועד, ברייט דיירי מתכוונת להפחית את הדיבידנד בהדרגה ולהגדיל את ההשקעות בתנובה • תמנה בקרוב סגן יו"ר

"בעלי המניות של תנובה ידונו היום בדירקטוריון בהפחתה הדרגתית של שיעור הדיבידנד בשנים הקרובות". כך אמר נציג בעלת תנובה, ברייט דיירי הסינית, בעקבות הסערה שפרצה אחרי הפרסום ב"ממון" על משיכת דיבידנד של 400 מיליון שקל מתנובה על ידי הסינים.

 

ג'אנג צ'ונג ג'יאן, יו"ר ברייט דיירי

 

מדובר בהתבטאות נדירה לתקשורת של בעלי תנובה, שעד כה נמנעו מלהגיב על אירועים שוטפים בחברה. איומי ועד העובדים של תנובה לסגת מתוכנית ההבראה שסוכמה לאחרונה, והתנגדות הקיבוצים השותפים, גרמו כנראה לסינים לחרוג ממנהגם. בעניין השינויים בדיבידנד, ראוי לציין כי על פי הסכם השותפות של ברייט דיירי עם הקיבוצים התחייבה החברה הסינית למשוך לפחות 50% מהרווח הנקי השנתי של תנובה כדיבידנד.

 

מאז יום ראשון השבוע שוהים בארץ נציגי ההנהלה הבכירה של ברייט דיירי, בראשות היו"ר ג'אנג צ'ונג ג'יאן, המכהן גם כיו"ר תנובה, והם צמודים להנהלת החברה. עובדים בתנובה אמרו כי הביקור של הסינים היה "מלחיץ", לנוכח אי־שביעות הרצון שלהם והחשש שלהם מאובדן נתחי שוק. המשלחת הגיעה לרגל ישיבת הדירקטוריון שהחלה אתמול, שכללה דיונים בוועדת ההשקעות ובוועדת התגמול וגם מצגת של מנכ"ל תנובה אייל מליס.

 

היום ימשיך הדירקטוריון לדון בתוצאות הכספיות של תנובה, באישור הדיבידנד, בתוכנית החומש ועוד. בסוף השבוע תעזוב המשלחת הסינית את הארץ.

 

עוד נודע ל"ממון" כי ברייט דיירי מתכוונת בשבועות הקרובים למנות סגן יו"ר פעיל לתנובה, בעל סמכויות לקבל החלטות מיידיות. הסינים רוצים לנהל את תנובה מישראל, ולא בשלט רחוק. המינוי, שהקיבוצים השותפים דורשים זמן רב, יאפשר לברייט דיירי לנווט, להגיב ולפקח בזמן אמת על תנובה ועל הנהלתה בראשות מליס. בעבר פורסם ב"ממון" כי מתן וילנאי, שסיים בימים אלה את תפקידו כשגריר ישראל בסין, מועמד לתפקיד.

 

נציג ברייט דיירי אמר אתמול כי "ברייט מאמינה בתנובה, בעובדים שלה ובעתיד שלה. בישיבת הדירקטוריון נדון בתוכנית האסטרטגית של החברה לחמש השנים הקרובות, הכוללת סדרה של השקעות משמעותיות מצידנו בתנובה - ובסדרי גודל דרמטיים".

 

במהלך הדיונים אתמול בוועדת ההשקעות נדונה סדרת ההשקעות המתוכננת לחמש השנים הקרובות, בהן הקמת מרלוג במודיעין בהיקף של יותר מ־150 מיליון שקל - פרויקט שמחכה זמן רב לאישור הסינים. בהקשר הזה אמר מקורב לברייט דיירי: "זאת חוצפה לטעון שהסינים, במשיכת הדיבידנד, פוגעים בחברה בזמן שהם בדרך לאישור תוכניות השקעה בהיקף כספי גדול".

 

navitz@yedioth.co.il

פורסם לראשונה 18.01.17, 21:29

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים