שתף קטע נבחר
 

מה הקשר בין מדעי המחשב להיסטוריה של עם ישראל?

הכירו 4 סטודנטים לתואר ראשון עם השילובים המפתיעים והמיוחדים ביותר

רוב האנשים העומדים בפני ההחלטה של בחירת תחום לימודים לתואר ראשון מתלבטים בין כמה אפשרויות ולבסוף בוחרים את התחום שנראה להם המעניין או הפרקטי ביותר לקריירה העתידית שהם מתכננים.

 

אבל מה קורה כאשר התחומים שהכי מעניינים אתכם ללמוד הם שונים כמעט לחלוטין? איך מכריעים בין הראש ללב בבחירת התואר כאשר גם הצד הריאלי וגם הצד ההומני שלכם זועקים לתשומת לב?

 

הכירו 4 סטודנטים באוניברסיטת בן-גוריון בנגב שלא הסכימו לוותר על החלום ובעידוד האוניברסיטה בחרו בשילוב תחומים יוצא דופן במיוחד, במסגרת לימודי התואר הראשון. 

 

יוסי צ'רניאק – סטודנט למדעי המחשב ולהיסטוריה של עם ישראל

 

יוסי צ'רניאק, בן 26 מבאר-שבע, בחר לשלב את הלימודים התובעניים והיוקרתיים של מדעי המחשב באוניברסיטה עם לימודים במחלקה להיסטוריה של עם ישראל. מה הקשר בין שני התחומים האלו? "אין שום קשר" הוא מודה, אך מספר שפשוט לא היה מסוגל לוותר על תחום ההיסטוריה שמאז ומתמיד ריתק אותו.

 

"כל החיים נמשכתי לתחומים האלו. מצד אחד יש לי חיבור לתחום הריאלי ואני מתעניין במה שקורה סביבי בעולם ורוצה להיות חלק מזה. מצד שני גם תמיד אהבתי מאוד היסטוריה, ובאופן ספציפי את ההיסטוריה של העם שלנו. לא הצלחתי לראות את עצמי לומד לעוד תואר בעתיד והבנתי שעכשיו עומדת בפני הזדמנות שלא תחזור". יוסי מוסיף שרבים מחבריו שלומדים אתו מדעי המחשב מצטערים בדיעבד שלא שילבו את התואר המתמטי ברובו עם לימודי מדעי הרוח; "בן-גוריון היא אוניברסיטה שמלמדת את כל המקצועות אבל רובנו מסתפקים בללמוד רק תחום אחד. אם ניתנת לנו האפשרות, למה לא להיחשף לעוד תחומים במהלך התואר?"

 

נדב זקס – משלב לימודי רפואה עם לימודי תואר ראשון בהנדסה.

 

לפעמים שני התחומים שמעניינים אתכם כן קשורים אחד לשני אבל קשה להאמין שאפשר לשלב ביניהם במסגרת התואר הראשון. נדב זקס, בן 25 ממבשרת ציון, יודע שהרבה מהאנשים שישמעו מה הוא בחר ללמוד יחשבו שהוא משוגע על כל הראש והוא אפילו מסכים איתם. ככה זה שאתה בין הסטודנטים הבודדים בארץ שמנסים באומץ רב להגשים את חלומה של כל אימא – ילד שהוא גם רופא וגם מהנדס.

 

אורכו של המסלול שנדב בחר הוא לא פחות מ-8 שנות לימוד כאשר הוא לומד במקביל לתואר M.D. ברפואה ולתואר B.Sc. בהנדסה ביו-רפואית.

 

 (צילום: דני מכליס) (צילום: דני מכליס)
(צילום: דני מכליס)

"השאלה הראשונה שתמיד שואלים אותי היא כמובן "למה". זה באמת נשמע מאוד קשה על הנייר אבל זה פחות מורכב בפועל. רוב המהנדסים חושבים על עבודה בהייטק מיד לאחר התואר, והתואר המשולב שלי נראה מאוד ארוך בהשוואה לכך. דווקא הסטודנטים לרפואה, שיודעים שמצפה להם תקופת הכשרה ארוכה, פחות נרתעים כשהם שומעים על המסלול. מההיכרות שלי אני יודע שעולם הרפואה הוא שילוב בין אנשים מוכשרים לציוד רפואי איכותי. השילוב שבחרתי שכולל את רכישת הידע הרפואי ואת רכישת הידע בתכנון ובניית הציוד הדרוש, יוצר משהו מאוד חזק."

 

שחר לירז – סטודנטית לפוליטיקה וממשל ולמדעי החיים

גם שחר לירז, בת 25 מקיבוץ אייל, לא הסכימה לוותר על החלום ללמוד שני תחומים בתואר הראשון, פוליטיקה וממשל ומדעי החיים, למרות שקשה מאוד למצוא את ההשקה בין השניים. "למדתי ביולוגיה בתיכון וחשבתי בכלל על לימודי רפואה. בסופו של דבר, אחרי שהחלטתי מכל מיני שיקולים ללמוד מדעי החיים והבנתי שהמערכת שלי לא תהיה עמוסה כמו שחשבתי, החלטתי לשלב גם פוליטיקה וממשל, שממש עניין אותי.

 

אני יודעת שעל פניו זה נראה שאין ממש קשר בין התחומים, אבל דווקא מבחינתי זה מדהים איך אותו היגיון בסיסי קיים גם פה וגם פה... אומנם בביולוגיה זה ממש מתומצת לעומת התיאוריות הרחבות בתחום מדע המדינה, אבל אני חושבת שזה יפה לראות אין בסופו של דבר העבודה המחקרית דומה בשני התחומים..."

ומה לגבי העתיד המקצועי? שחר מספרת שהדבר שהכי חשוב לה זה למצוא קריירה שקשורה לעזרה לזולת, ואת זה אפשר למצוא גם בעולם הרפואה וגם בפוליטיקה.

 

נעמה בר עקיבא – סטודנטית למדעי המחשב ולאמנויות

 

בניגוד לשחר, לנעמה בר עקיבא, בת 26 מראשון לציון, סטודנטית למדעי המחשב ולאמנויות, היה ברור מהרגע הראשון שעתידה המקצועי נמצא רק באחד מהתחומים שהיא לומדת – תחום המחשבים בהיי-טק. אבל גם היא, בדומה לשאר, שמחה לקפוץ על ההזדמנות לשילוב מיוחד במסגרת התואר ובחרה להתעמק בעולם האומנות במקביל לשיעורי התכנות והמתמטיקה: "כל החיים אני נמצאת על התפר בין אומנות לתחום הריאלי.

 

 (צילום: דני מכליס) (צילום: דני מכליס)
(צילום: דני מכליס)
 

מצחיק שדווקא כל התחום של הגרפיקה הממוחשבת פחות מושך אותי מבין כל החומר הנלמד במדעי המחשב, למרות שכביכול שם נמצא החיבור הטבעי. אני מרגישה שהשילוב של התחומים שבחרתי נותן לי אופציה להפעיל מקומות שונים במוח ויש יתרון משמעותי בגיוון של הנושאים. אני לא בטוחה שאצליח מתישהו בעתיד לשלב בין התחומים מהבחינה המקצועית, אבל אני פשוט נהנית מאוד ללמוד את שניהם."

 

היום הפתוח ללימודי תואר ראשון באוניברסיטת בן-גוריון בנגב ייערך בתאריך 21.2.17

 

לפרטים ולהרשמה >>

 

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דני מכליס
אוניברסיטת בן גוריון
צילום: דני מכליס
מומלצים