שתף קטע נבחר

סמח"ט החרמון לשעבר נהרג בתאונה על ההר

סגן אלוף (מיל') יאיר עמיחי (68) ששימש בעבר כסגן מפקד חטיבת החרמון, נדרס אתמול למוות בחניון אתר החרמון, שאליו הגיע במסגרת תפקידו כמפקח ומתאם טיולים של משרד החינוך.

 

עמיחי, ממייסדי מושב רמות שבגולן, נולד בשכונת רמת חן שברמת־גן. אמו, יהודית, שעדיין מתגוררת שם, הייתה גננת מיתולוגית שגידלה דורות של ילדים. הוא סיים את לימודיו בבית־הספר החקלאי בנהלל, התגייס לנח"ל המוצנח, ובמלחמת ששת הימים נפצע בקרב בתעלת סואץ. במלחמת יום הכיפורים לחם כקצין בחטיבת הצנחנים בגזרה הדרומית. בין שאר תפקידיו בצה"ל שימש עמיחי כסגן מפקד חטיבת החרמון. אלוף (מיל’) יצחק גרשון , ששימש כמפקד חטיבת החרמון ובעת שעמיחי היה סגנו, אמר אמש: “זה אסון גדול. יאיר ביקש להתגייס שוב לצה”ל ושימש כסגני. הוא ראה בכך שליחות עצומה לתרום מניסיונו. הוא היה אדם ערכי, בעל עמוד שדרה, דעתן, פטריוט אמיתי, לוחם בכל רמ”ח אבריו. הוא היה חבר קרוב, למרות שהייתי צעיר ממנו בעשר שנים והייתה לי הערכה גדולה אליו. מלח הארץ. פשוטו כמשמעו”.

 

עמיחי עבד כמפקח ומתאם טיולים של משרד החינוך וכשהגיע אתמול לאתר החרמון, נפגע מאוטובוס של חברה פרטית שנסע בחניון. למרות מאמצי החייאה ממושכים נאלץ צוות מד"א שטיפל בו לקבוע את מותו. המשטרה פתחה בחקירת נסיבות התאונה ונהג האוטובוס שפגע בו עוכב לחקירה.

 

עמיחי הותיר אחריו אלמנה, פנינה, ארבעה ילדים ותשעה נכדים.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים