שתף קטע נבחר

ניסאן GT-R במבחן נגד F16 - מי יותר מהיר

המכונית המהירה בארץ נגד מטוס הקרב בעל כושר התמרון הטוב בעולם. ניסאן GT-R ראש בראש מול F-16, וגם מול מסלול המבחן התובעני של ynet. יש מנצחים, ותובנות

 

 

ניסאן GT-R היא אחת המכוניות המהירות ביותר שייצרה תעשיית הרכב מעולם. מכונית מתוצרת יפן דווקא, מדינה עם תעשיית רכב שלא הצליחה באופן היסטורי להתחרות עם מיטב התוצרת האירופאית הצליחה לייצר מכונית מהירה יותר מפורשה 911 טורבו במגרשה הביתי, מסלול הנורבורגרינג.

 

זה היה פעם. במהלך עשור שנים מאז הושקה, עברה ה-GT-R עדכונים ושיפורים, במטרה להקצין עוד יותר את הביצועים והיכולת הדינמית, וכמובן לקצץ עוד ועוד שניות מזמני ההקפה והתאוצה. האחרונים שבהם נועדו דווקא לשפר את השימושיות, להפוך את הניסאן האימתנית למכונית שקל יותר לחיות איתה ביומיום.

 

אבל אף אחד לא רוכש אותה כדי להגיע לקניון ולהוביל את הילדים לחוג ג'ודו. לא בישראל, מדינה בה היא עולה כמו דירה קטנה, ולא בעולם. ולכן החלטנו להתייחס אליה מעט אחרת, ולצד מבחן ראשון מקיף על כבישי ישראל, לעמת אותה עם מתחרה יוצא דופן - F16, מטוס שחוגג אמנם יותר מארבעה עשורים מאז טיסת הבכורה, אך עדיין נחשב למטוס הקרב בעל כושר התמרון הטוב בעולם. מטעמים מובנים, חיל האוויר הישראלי לא השתתף, ולכן הסתפקנו בהעתק מוקטן (בגודל 1:5), בלי טייס אבל עם לא פחות יכולת סילונית.

 

מתחרות: פורשה 911 טורבו S, אודי R8, יגואר F-טייפ SVR 

מחיר: 880 אלף שקל

 

 (צילום: ניר בן זקן) (צילום: ניר בן זקן)
(צילום: ניר בן זקן)

 

טוב: ביצועים, יכולת דינמית

בסדר: צריכת דלק בנהיגה רגועה, נוחות נסיעה

טעון שיפור: עיצוב פנים

ציון:

 

איך נראה

השינויים הוויזואליים שעברה המכונית העדכנית כוללים יחידות תאורה שונות מלפנים ומאחור, פגוש קדמי עם פתחי אוורור גדולים ב-20% לייעול מערכת הקירור, מסיטי אוויר חדשים סביב המרכב שאמורים לתרום לשיפור היציבות במהירות גבוהה ו"מערכת פליטה אקטיבית" עם רביעיית מפלטי טיטניום בעיצוב שונה. זה לא הופך את ה-GT-R למכונית נאה, רחוק מכך. וגם בכתום יוצא דופן היא לא מושכת מבטים ותשומת לב מעוברי אורח חסרי מושג, המתפעמים ונלהבים מפרארי בלבן-ליסינג או פורשה באפור-השכן-ממול. מביני עניין לעומת זאת, מבטים בה בהערכה. הערצה תהיה מילה מתאימה יותר.

 

 (צילום: ניר בן זקן) (צילום: ניר בן זקן)
(צילום: ניר בן זקן)

 

השינוי העיקרי הוא בתא נוסעים מוקפד יותר, בין היתר תודות לדיפוני עור ומסך מגע גדול יותר ("8 לעומת 7") המנטרל מחד מתגים בקונסולה המרכזית (11 במקום 27), ומציג לפי בחירה לא פחות מ-19 נתוני טלמטריה (כוח G בהאצה, בלימה וצד, מידת לחץ בדוושות תאוצה ובלימה, חלוקת כוח בין הצירים, סטופר למדידת זמנים ועוד).

 

ועדיין, היא לא מרגישה ונראית מבפנים כמו מכונית ממשפחת הכמעט-מיליון. קחו למשל את כיוון ההגה באמצעות שני (!) מנופים (אחד למרחק, שני לגובה), או כיוון החשמלי מיושן ומסורבל (מאד) למושבים הקדמיים (רקארו, נוחים ותומכים היטב). צמד המושבים מאחור סמלי, ומיועד בעיקר לילדים עד גיל העשרה, עם תא מטען שמציע 315 ליטר של נפח. עד כאן תוספת השימושיות, נגיד.

 

 

רשימת האבזור כוללת גם מצלמת נסיעה לאחור, בקרת אקלים מפוצלת, ריפודי עור, חימום למושבים הקדמיים, מערכת שמע של Bose, חיישני תאורה, גשם וחניה מלפנים ומאחור, חישוקי "20 קלים ו-6 כריות אוויר. ואין כל מערכות בטיחות מתקדמות גם לא כאופציה.

 

 

איך נוסע

מנוע ה-V6 בעל שני מגדשי טורבו (נבנה בעבודת יד על-ידי קבוצה אקסקלוסיבית של חמישה מהנדסים המוסמכים לכך בשם "Takumi") ממוקם מלפנים ומפיק 570 כ"ס (תוספת 20 כ"ס), בעוד תיבת 6 הילוכים כפולת-מצמד ממוקמת מאחור לטובת חלוקת משקל מתאימה - 54% מלפנים, 46% מאחור. ההנעה כפולה-קבועה עם שלושה דיפרנציאלים מוגבלי החלקה (מרכזי, קדמי ואחורי) מנוהלי מחשב, וחלוקת כוח משתנה לפי הצורך. ניסאן טוענת לזמן תאוצה של 2.7 שניות בלבד, אך בתנאים ישראלים (דלק, אקלים ואיכות אספלט) היה קשה מאד לאמת זאת. ועם זאת, זינוק מהמקום בסיוע בקרת שיגור מעביר תחושות ברוטאליות יוצאות דופן.

 

 (צילום: מירב חננשויאלי) (צילום: מירב חננשויאלי)
(צילום: מירב חננשויאלי)

 

לעולם לא מורגש כאן מחסור בכוח, ולא משנה מאיזה מהירות ולאיזה מהירות אתם מעוניינים להאיץ. כדי לשמור על רישיון הנהיגה השתמשנו הפעם, יותר מבכל מכונית אחרת, בבקרת השיוט שהתגלתה כאחד האביזרים החשובים במכונית. היכולת הפנטסטית, קצב צבירת המהירות הבלתי נתפס, עודד אותנו לשמור טוב מאי פעם על רגל ימין מנוטרלת. הביקורת היחידה נוגעת דווקא לתיבת ההילוכים, שבמצב האוטומטי מגיבה לעיתים באיטיות ובהססנות.

 

 (צילום: ניר בן זקן) (צילום: ניר בן זקן)
(צילום: ניר בן זקן)

 

גם בכבישים מפותלים ה-GT-R ממשיכה להרשים, עם יכולת יוצאת דופן שמאפשרת גם למי שלא פיתח יכולות נהיגה יוצאות דופן, להיות מהיר, מאוד מהיר. למעשה היכולת הדינמית המשכרת של המכונית הזו, גם משקרת. כי בסופו של יום - וזו בעיה מוכרת במכוניות מסוגה של הניסאן, כמו-גם של רפליקות ראלי דוגמת מיצובישי לאנסר איבו או סובארו אימפרזה טורבו לגרסאותיהן - היא אכן מסוגלת לקבוע אמות מידה חדשות של מהירות ותאוצה או תאוטה, אבל לא לכופף את חוקי הפיזיקה.

 

שכן ה-GT-R מגיעה למהירויות על בזמן שיא, ונדרשת אז להתמודד עם פניה או בלימה. ולמרות היכולת שלה להתמודד עם כוחות צד ותאוטה גבוהים, לבסוף יכריע המשקל הגבוה יחסית (1,735 ק"ג) והקרב עלול להסתיים במפח נפש. החל מתת-היגוי כתוצאה מכניסה מהירה מדי או פשוט לא מבוקרת לעקומה, ועד החטאת נקודת האל חזור בבלימה. כמו במכוניות חזקות מאד עם הנעה כפולה, גם כאן השיטה היא "כניסה-איטית-יציאה-מהירה". ובמפשטות, האטו קצת מוקדם יותר מכפי שהייתם רוצים, האיצו עם כל הלב ביציאה. מערכת ההנעה הסופר-מתוחכמת, הגומי הרחב ומאות כוחות הסוס, יעשו את שלהם וידאגו לקסם. 

 

 (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
(צילום: רועי עידן)

 

בעניין זה חשוב להזכיר את בורר הנהיגה שמציע שלושה מצבי מערכת הנעה, קשיחות בולמי הזעזועים (של בילשטיין) ובקרת יציבות. המצב האופטימאלי לכבישי נהיגה מקומיים יהיה "ספורט" למערכת ההנעה ובקרת היציבות ו"נוחות" לבולמי הזעזועים, המאפשרים כך קשר טוב יותר עם האספלט. המצב הקשיח מתאים רק למסלול מירוצים עם אספלט איכותי. זה שאין לנו. להגה משקל טוב והוא חד ומדויק, אבל עבור מכונית ספורט הוא חסר תחושה הולמת. ואותו דבר מופנה לכיוון מערך הבלמים.

 

 (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
(צילום: רועי עידן)

 

לטענת ניסאן, עיקר השיפור ב-GT-R הוא בנוחות הנסיעה היומיומית. זו אכן טובה מקודמתה, אבל עדיין לא מדובר כאן בפרטנרית מועדפת לצבירת מרחקים. למרות ריכוך המתלים, היא עדיין לא מחבבת אספלט משובש. העברת ההילוכים (גם במצב הנינוח ביותר) עדיין קופצנית, והמנוע רועש ונוכח בתא גם בשיוט במהירות נמוכה מהחוקית. כן מרשימה (יחסית למכונית מסוגה) היא צריכת הדלק, עם 6.5 ק"מ לליטר בתנאי מבחן מאומצים. בנסיעה מנהלתית היא תשתה ליטר 98 לכל 10.5 ק"מ.

 

 (צילום: ניר בן זקן) (צילום: ניר בן זקן)
(צילום: ניר בן זקן)

 

סיכום

גם בעדכון הנוכחי שעברה, ה-GT-R לא השתנתה מהותית ומציעה עדיין חבילה מוטורית מהפנטת. ולמרות שהיא אינה זולה ואפילו התייקרה, היא עדיין מכונית שנותנת את יחס הביצועים והיכולת לשקל מהטובים שניתן לרכוש בישראל, עולה חצי ממחירן של מתחרות בעלות שם כמו אודי R8 או פורשה 911 טורבו. ומדובר כאן במכונית שכבר חוגגת עשור. מדהים.

 

 
ניסאן GT-R

ניסאן GT-R
מנוע V6, טווין-טורבו
נפח / סוג דלק 3,799 סמ"ק / בנזין
הספק מרבי 570 כ"ס ב-6,800 סל"ד
מומנט מרבי 64.5 קג"מ ב-3,600 סל"ד
הנעה / תיבת הילוכים כפולה קבועה / כפולת מצמד 6 יחסים
אורך 471 ס"מ
רוחב 189.5 ס"מ
גובה 137 ס"מ
בסיס גלגלים 278 ס"מ
משקל 1,735 ק"ג
נפח תא מטען 315 ליטר
100-0 קמ"ש 2.7 שניות
מהירות מרבית 315 קמ"ש
תצרוכת דלק (ממוצע יצרן) 11.8 ק"מ לליטר
פליטת CO2 (ממוצע יצרן) 275 גרם לק"מ
קבוצת מיסוי ירוק 15 מתוך 15
מחיר 880 אלף שקל
כריות אוויר 6
בקרת יציבות? כן (לחצו כאן להסבר)
דירוג בטיחות (Euro NCAP) לא בוצע

 

תודה גדולה לגבי חננשויאלי ויוסי שואקה מטיסי הטיסן ולחברת אלרום על השימוש במנחת

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ניר בן זקן
ניסאן GT-R נגד F16
צילום: ניר בן זקן
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים