שתף קטע נבחר

בקשה לייצוגית: לאומי קארד מציבה תנאי אסור להלוואה

על פי כתב התביעה, מי שמבקש הלוואה מלאומי קארד מחויב בהנפקת כרטיס אשראי של החברה ובתשלום דמי כרטיס לכל משך תקופת החזר ההלוואה – מצב של התניית שירות בשירות, בניגוד לחוק. סכום התביעה: 27 מיליון שקל

לבית המשפט המחוזי מרכז, הוגשה לאחרונה תביעה ובקשה להכיר בה כייצוגית כנגד חברת כרטיסי האשראי לאומי קארד בטענה כי היא מתנה שירות בשירות בניגוד לחוק ומחייבת בשל כך את מי שמבקש הלוואה, בתשלום עמלות לתקופה ממושכת.

 

על פי כתב התביעה, כאשר פונה מבקש הלוואה מלאומי קארד, החברה מחייבת אותו להצטייד בכרטיס אשראי שלה (במקרה והוא אינו לקוח שכבר מחזיק בכרטיס) וכן בתשלום דמי כרטיס. לטענת התובע, לאומי קארד נמנעים מהכללת דמי הכרטיס בחישוב העלות האמיתית של ההלוואה - כפי שהם מחויבים על פי חוק.

 

בנוסף, כאשר לאומי קארד דורשים משכון רכב, הם עושים זאת לתקופה ארוכה מן הדרוש כך שנוצרות הוצאות מיותרות למלווים.

 

לטענת התובע, הוא קיבל הלוואה לצורך רכישת רכב חדש על סך 113,549 שקל אשר נפרסה על פני 36 תשלומים, והותנתה בהצטרפות לפלטפורמת כרטיס אשראי חוץ בנקאי מבית לאומי קארד. לדבריו, לא קיימת כל אפשרות אחרת לקבלת ההלוואה.

 

בעקבות זאת, הוא נדרש לשלם, בנוסף לתשלומי הקרן והריבית בהלוואה, עמלת הקמה בסך 1,000 שקל, אגרת רשם המשכונות בסך 190 שקל המשולמת לקופת המדינה (הוא נדרש למשכן את רכבו לתקופה של שבע שנים למרות שתקופת החיוב לסילוק ההלוואה עמדה על שלוש שנים), אגרת רישום שעבוד לטובת תאגיד בסך 107 שקל וכן עמלה חודשית של דמי הכרטיס בסך 12.9 שקל.

 

לדברי עוה"ד עידו שטיינר ואריאל פישר, שייצגו את התובעים, על פי חוק הבנקאות אין להתנות שירות בשירות. כמו כן, הורה המחוקק לתאגיד הבנקאי לחשוף בפני הלקוח את כלל העלויות הנלוות לעסקת המימון במסגרת חישוב שיעור העלות האפקטיבית של ההלוואה. לטענתם, לאומי קארד מטעה את לקוחותיה באופן כאשר היא נמנעת מהצגת הריבית האפקטיבית הריאלית. על פי הערכתם, סכום התביעה הכולל עומד על כ-27 מיליון שקל.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים