שתף קטע נבחר

מחקר: לא ייתכנו חיים על "פרוקסימה בי"

כוכב הלכת שהתגלה רק לפני חודשים ספורים הוא הקרוב ביותר לכדור-הארץ, מה שהופך אותו למועמד מוביל וטבעי להימצאות חיים. למרות זאת, מחקר חדש טוען כעת כי הפוטנציאל לקיום חיים עליו - נמוך מאוד

בחודש אוגוסט האחרון, עם היוודע דבר קיומו של כוכב לכת דמוי כדור-הארץ - גבר גם הפוטנציאל לגילוי או לקיום חיים מחוץ לעולם המוכר לנו: פרוקסימה בי, הננס האדום המצוי במרחק 4.25 שנות אור בלבד עורר תקוות גדולות, אולם מחקר חדש טוען כי ככל הנראה לא ייתכנו חיים על כוכב הלכת התאום.

 

הסיבה לכך נעוצה בלהבות שמקורן בכוכב האם של פרוקסימה בי - פרוקסימה קטנאורי. השריפות הללו, שהתרחשו לפני שנים רבות, פגמו באטמוספירה של פרוקסימה בי באופן שיקשה מאוד על קיום חיים בכוכב הלכת. המחקר בחן את היתכנותם של חיים על פני כוכבים המוגדרים "ננסים אדומים", המהווים כ-75 אחוזים מכלל הכוכבים בשביל החלב.

 

בעוד שהטמפרטורה על "ננסים אדומים" קרירה יותר מזו של כוכבים דמויי שמש, הם נחשבים לפעילים יותר. בתדירות גבוהה מתרחשים "פיצוצים" על הכוכבים הללו, בעיקר כשמדובר בננסים צעירים יחסית. באמצעות שקלול המאפיינים של ננסים אדומים, המחקר החדש מציע מודל לחישוב הטווח של אזורים מקיימי חיים.

 

"על פי ההגדרה היבשה, האזור שיכול לקיים חיים סביב ננסים אדומים מוכרח להיות קרוב יותר פי 10-20 ממרחק כדור הארץ מהשמש", אומר ולדימיר אירפטיאן, שעמד בראש המחקר, ומשמש כמדע סולארי במרכז החלל "גודארד" של נאס"א במרילנד, ארצות הברית. "ידוע לנו כעת שננסים אדומים מייצרים קרינת רנטגן ואולטרא-סגול - באזורים שאמורים להיחשב מאפשרי חיים, וזאת בגלל הפעילות הגבוהה והפיצוצים שמתקיימים בהם".

 

המידע החדש הופך את הפוטנציאל לקיום חיים על הכוכב דמוי כדור-הארץ לנמוך במיוחד לטענת החוקרים, אולם הסקרנות סביב "פרוקסימה בי" הולכת וגוברת, בניסיון להבין לעומק את המאפיינים של הכוכב השכן. 

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום מסך
פרוקסימה בי. הדמיה
צילום מסך
מומלצים