שתף קטע נבחר

ארז קומרובסקי עם מתכון לפיתה במחבת

מאותגרי האפייה, התפקדו: חשבתם שפיתה אפשר רק לקנות? השף ארז קומרובסקי מלמד איך להכין פיתה במחבת, ונותן מתכון שגם מי שלא חובב אפייה יצליח להכין

 

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)

פיתה ביתית במחבת עם פרג

המצרכים:

1 ק"ג קמח פוקצ'ה

30 גר' שמרים טריים או / כף שמרים יבשים

30 גר' סוכר

1/2 1 כפות מלח

3/4 2 - 3 כוסות מים

4-5 כפות פרג טרי, לא טחון

3 כפות שמן זית

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)
 

 

 

אופן ההכנה:

  1. לשים את הקמח, המים, הסוכר והשמרים יחד בקערת לישה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הפרג וממשיכים בלישה.
  2. מוסיפים מלח ושמן זית, ולשים עוד 3-4 דקות. מניחים את הבצק בקערה משומנת, ונותנים לו לתפוח במשך כ-1/2 שעה. מורידים את הבצק, ומתפיחים במשך 1/2 שעה נוספת. חוזרים על התהליך 4 פעמים בסך הכל (כל התהליך אמור לקרחת לכם שעתיים).
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  3. מחלקים את הבצק ל-15 כדורים, ומתפיחים כשעה. מרדדים לפיתות בעובי 1/2 ס"מ, בערך.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)

     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
    מתפיחים בין 1/2 שעה לשעה, ואופים במחבת יבשה מצד אחד כ-3 דקות ואחר כך מהצד השני.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  4. יצאו לכם פיתות עם כיס נפלא, שיהיה כיף לאכול עם לבנה או עם קוטג'.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
     

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
ארז והפיתה
צילום: אביהו שפירא
מומלצים