שתף קטע נבחר

יולדת במצב קשה לאחר שנדבקה בחיידק הטורף

יולדת נדבקה בחיידק מסוג סטרפטוקוק A והיא מאושפזת במחלקה לטיפול נמרץ במצב קשה בבית החולים שיבא. מדובר בתופעה נדירה המתרחשת אחת לכמה שנים

בימים האחרונים יולדת בבית החולים שיבא בתל השומר נדבקה בחיידק מסוג סטרפטוקוק A והיא מאושפזת במחלקה לטיפול נמרץ במצב קשה. לא ברור מהיכן מקור ההדבקה וייתכן והאישה נדבקה עוד בטרם הלידה, לפני הגעה לבית החולים. התינוק נולד בריא ודיווח על היולדת הועבר למשרד הבריאות.

 

תופעה שיולדת נדבקת בחיידק מסוג זה היא נדירה ומתרחשת אחת לכמה שנים בבתי החולים. חיידק הסטרפטוקוקוס הוא חיידק נפוץ שעלול לגרום למגוון של מחלות זיהומיות, מדלקת גרון שגרתית ועד זיהום נדיר ומסוכן המוכר גם כ"חיידק טורף".

 

זיהוי חיידק הסטרפטוקוקוס נעשה באמצעות תרבית והטיפול בו ניתן באנטיביוטיקה. זיהוי מוקדם וטיפול מהיר עשויים להציל את החולים, אך לעיתים יהיה צורך בהסרת הרקמות הנגועות. אדם יכול להיות נשא של החיידק אבל לא לחלות במחלה. אם הוא נושא אותו על העור די במגע עם פצע כדי להדביק אדם אחר, ואם הוא נושא אותו בגרון, די בשיעול או בעיטוש כדי להדביק.

 

טיפול באנטיביוטיקה

אוכלוסיות המצויות בסיכון הגבוה ביותר ללקות בזיהום מסוג זה הן ילדים הלוקים באבעבועות רוח, אנשים בעלי מערכת חיסונית מדוכאת, אנשים שסובלים כוויות קשות, חולי סוכרת, חולים במחלות של כלי הדם או חולי סרטן. אדם יכול להיות נשא של החיידק אבל לא לחלות במחלה.

 

10-15 אחוזים מנשאי החיידק כלל לא נפגעים ממנו. חיידק רגיל לפניצלין ולכן לרוב נותנים אנטיביוטיקה. במקרה של חיידק טורף בו יש נמק של רקמות, האנטיביוטיקה לא יעילה כי אין אספקת דם ולכן החיידק מתרבה בקצב מהיר וצריך להסיר את הרקמות.

 

לפני כשנה וחצי נשים שילדו בבית חולים לנשים בתל השומר נדבקו בחיידק טורף מסוג סטרפטוקוקוס A והרופאים נאלצו לכרות את רחמן. בתחילה עלה החשד שהן נדבקו מהרופא שטיפל בהן אולם בבדיקה של משרד הבריאות נמצא שהתנהלות בית החולים נמצאה תקינה ושלפחות אחת הנשים נדבקה במסגרת אחרת.

 

ממשרד הבריאות נמסר בתגובה: "המקרה דווח ונפתחה בדיקה כמקובל".

 

מבית החולים שיבא נמסר בתגובה: "מדובר באישה אחרי לידה, מאושפזת ביחידה לטיפול נמרץ עם זיהום של חיידק סטראפ A. מצבה הולך ומשתפר".



 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ביה"ח שיבא
ביה"ח שיבא
צילום: יריב כץ
מומלצים