שתף קטע נבחר

בגלל החום: המקקים חזרו מוקדם מהרגיל

בדרך כלל מופיעים התיקנים בחודשי הקיץ החמים, אבל השנה הם נצפו כבר בחודש מרס. ד"ר אורי שלום, ראש אגף מזיקים והדברה במשרד להגנת הסביבה, מסביר את התופעה

 

 

 

החורף החם יחסית גרם לג'וקים להופיע מוקדם מהרגיל, כבר בתחילת חודש מרס. ראש אגף מזיקים והדברה במשרד להגנת הסביבה, ד"ר אורי שלום, אומר שגם בחורף אפשר למצוא ג'וקים במערכות הביוב, מכיוון שטמפרטורת המים בהן היא יחסית גבוהה.

 

"במערכות הביוב יש תנאים קבועים במשך כל השנה, גם בחורף, כי הטמפרטורה של המים שם מחממת את הסביבה ולכן הג'וקים נמצאים שם", אומר ד"ר שלום. "אם פותחים מכסה ביוב אז הם יכולים לצאת משם, ולכן יכולים לראות תיקנים גם בתקופה זו".


חיים כבר 300 מיליון שנה, ויישארו גם אחרינו (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
חיים כבר 300 מיליון שנה, ויישארו גם אחרינו(צילום: shutterstock)

קיבלנו תמונות וטענות מרחבי הארץ שלפיהן כבר נראו מקקים

"זה יכול להיות, אבל לא אוכלוסיות שלמות ומפגעים. הם צריכים עונה חמה בשביל להיות בחוץ. לתיקנים לוקח הרבה זמן להתפתח".

 

מהם האזורים שמועדים יותר לפורענות?

"זה יותר במישור החוף או במקומות שהם יותר לחים, לכן בתל אביב יהיו יותר מאשר באילת לדוגמה, למרות ששתיהן ליד הים. בדרך כלל בשכונות חדשות שהביוב בהן מסודר אז יש פחות מפגעים, זה קשור מאוד לתשתיות".

 

יש כלים שמחסלים את המפגע הזה?

"התיקנים חיים 300 מיליון שנה ומן הסתם הם יהיו גם אחרינו, אבל אנחנו עושים די הרבה. לאחרונה עשינו חוק מדבירים חדש, הסדרנו את החוק כדי שמי שיעסוק בהדברה, כולל של תיקנים, יהיו אנשים מקצועיים. הדברה זה לא משחק, כאשר באים אנשי מקצוע הם משתמשים בחומרים ראויים יותר, הם פחות מרססים ועושים הדברה ממוקדת שהיא יותר יעילה. כך אפשר בהחלט להפחית באופן משמעותי את המפגע".

 

 

 


פורסם לראשונה 11/03/2017 23:19

 

בהכנת הכתבה השתתף אטילה שומפלבי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
נמשכים למקומות לחים
צילום: shutterstock
מומלצים