שתף קטע נבחר

מזכרת בתיה: חשש מהדבקת עשרות ילדי גן בשחפת

הורים מגן במזכרת בתיה קיבלו היום הודעה כי ילדי הגן נחשפו לחיידק שעלול לגרום למחלת השחפת. ההורים זומנו מחר להסבר על תהליך הבירור לאחר החשיפה. על פי ההערכות – אחת הסייעות בגן חלתה בשחפת

שחפת בגן הילדים: הורי ילדי גן חיטה במזכרת בתיה קיבלו היום (ב') הודעה על חשש כי הילדים נחשפו לחיידק שעלול לגרום למחלת השחפת. על פי ההערכות, אחת מסייעות הגן חלתה בשחפת.

 

בדף הסבר שנשלח היום לילדים עליו חתומות שרונה פלג, אחות מפקחת אזורית וחנה לביא, אחות אפידמיולוגית של לשכת הבריאות ברחובות נכתב: "בהתאם לתוצאות חקירה אפידמיולוגית נמצא כי ילדי הגן והצוות נחשפו לחיידק שעלול לגרום למחלת השחפת".

 

ההורים זומנו מחר (ג') להסבר על תהליך הבירור לאחר החשיפה. עדיין לא ברור מי החולה שהעלה את החשש להדבקה.

 

"כל ההורים בהיסטריה", מספר אבא לאחד הילדים בגן, "שלחו לנו את המכתב, אף אחד לא יודע מה הולך להתרחש, פרט לכך שזו מחלה מלחיצה. אנחנו מפחדים ומקווים שאף אחד לא נדבק". בינתיים קיבלו כל ההורים הוראה להתייצב עם הילדים מחר בגן, שם ככל הנראה תתבצע הבדיקה הראשונית לאבחון המחלה.

 

גן חיטה הוא אחד מקומפלקס של 4 גנים בו לומדים מספר כולל של כ-100 ילדים. בשעות הצהריים, מתקיימת פעילות משותפת של הגנים.

 

המכתב שקיבלו הורי הילדים בגן חיטה ( ) ( )
המכתב שקיבלו הורי הילדים בגן חיטה

 

דובר משרד הבריאות, אייל בסון, מסר בתגובה: "המקרה ידוע למשרד הבריאות, הלשכה המחוזית נערכת למתן הסבר להורים וביצוע כל הנדרש לאחר חופשת פורים".

 

משיעול ועד חשש לפגיעה מוחית

שחפת היא מחלה זיהומית כרונית הנגרמת על ידי החיידק Tuberculosis Mycobacterium שאותו גילה רוברט קוך. המחלה תוקפת בעיקר את בני האדם אך קיימים גם זנים מיוחדים של המחלה התוקפים בקר ועופות.

 

בעבר הייתה המחלה מגורמי התמותה העיקריים בעולם, והחולים בה בודדו בבתי מרפא מיוחדים שבהם שהו עד מותם. כיום זוהי מחלה נשלטת. הפגיעה העיקרית שלה היא פגיעה ריאתית, אך מערכות אחרות בגוף עלולות אף הן להיפגע.

 

ההידבקות בשחפת היא ברסיסי רוק שמפריש החולה לאוויר, בזמן עיטוש או שיעול. בשלב הראשון גורמת השחפת לדלקת ריאות. במקרים מעטים מתפשטת המחלה לאיברים אחרים ואף בכל הגוף.

 

מחלה קשה זו מתבטאת בשיעול, חום, ירידה במשקל, קשיי נשימה, שיעול דמי ועוד. במקרים חמורים גורמת השחפת לדלקת קרום המוח ופגיעה בלתי הפיכה במערכת העצבים. אולם למעשה חיידק השחפת עלול לפגוע כמעט בכל איבר בגוף.

 

הטיפול במחלה מורכב משילוב של מספר תרופות אנטיביוטיות הניתנות לתקופה ממושכת. התרופות ניתנות לפי דרגת המחלה או דרגת הנשאות וגורמי סיכון נוספים, כמו חסר חיסוני.


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
חשש להדבקה בשחפת בגן הילדים
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים