שתף קטע נבחר

מהמטבח התימני: ארז קומרובסקי מכין קובנה

כשפולני מכין אוכל תימני זה מוכרח להיות מעניין - השף והאופה ארז קומרובסקי מלמד איך להכין קובנה תימנית עם טוויסט של גבינת פרמזן וסמנה

 
צילום: אביהו שפירא
ארז והקובנה (צילום: אביהו שפירא)
 

קובנה פרמזן

המצרכים:

לבצק -

1 ק"ג קמח רגיל

1/2 2 כוסות מים

1 כף שמרים יבשים (או 40 גר' שמרים טריים)

1/2 1 - 1/4 1 כפות מלח

1 ביצה

50 גר' חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות קטנות

150-200 גר' גבינת פרמזן איכותית, מגוררת דק

לפתיחת הבצק -

250-300 גר' סמנה (חמאה מזוקקת)

 

אופן ההכנה:

  1. לשים את כל חומרי הבצק חוץ מהחמאה, הפרמזן והמלח במשך 6-7 דקות עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את קוביות החמאה, ולשים עד לאיחוד החומרים.

  2. מוסיפים מלח ופרמזן, וממשיכים ללוש את הבצק במשך מספר דקות נוספות. שמים בצד למנוחה במשך 1/2 שעה.
  3. פותחים את הבצק לכדורים, וכל כדור משטחים דק דק למלבן על משטח משומן בסמנה. מורחים כל מלבן בסמנה, מקפלים ומגלגלים. 



  4. שמים את העיגולים בתבנית קובנה עגולה ומשומנת בסמנה, ומתפיחים כשעה. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בין 50-60 דקות.


  5. אחרי האפייה מניחים להתקרר בתוך התבנית כ-10 דקות, ואוכלים מיד.
     

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הקובנה של ארז
הקובנה של ארז
צילום: אביהו שפירא
מומלצים