שתף קטע נבחר

10 דברים שהורסים את הקשר עם הילדים

מדברים על הילדים כאילו הם לא נוכחים בחדר, מבטיחים הבטחות שווא, מסתירים מהם מידע חשוב ולא מקשיבים להם. אם אתם רוצים שהילדים יסמכו עליכם, כדאי שתתחילו לשים לב לתקשורת שלכם איתם. קיבצנו כמה כללים חשובים

אמון הוא אחד הדברים החשובים ביותר בכל מערכת יחסים, במיוחד כשמדובר בקשר בין הורים לילדיהם. הילדים שלנו סומכים עלינו להיות המגנים שלהם והדמויות עליהן הם יכולים להישען בכל מצב נתון, לכן חשוב שיהיה אמון הדדי בין שני הצדיים.

 

לעיתים אנו כהורים אומרים או עושים דברים שיכולים להפר את האמון הזה, וקשה מאד לבנות אותו מחדש. מומלץ שתכירו את עשרת הדברים הבאים שעלולים לגרום לסדק או אפילו לשבר באמון בין ילדים והוריהם.

 

1. הצבת גבול ללא ביצוע ממשי

הילדים שלנו בוחנים את גבולותינו כל הזמן והם יודעים בדיוק אילו דברים גורמים להוריהם "להישבר" ועלולים לגרור אחריהם עונש. כאשר ההורים מגיעים לגבול הזה, הם מתפתים לתת עונשים לא מציאותיים כמו לקחת את הפלאפון האישי או לבטל את הצפייה בטלוויזיה לחודש. אלו דברים שקשה לרבים לעמוד בהם. כאשר האיום לא ממומש, זה גורם לילדים להבין שהוריהם לא עומדים במילתם בכל הנוגע לענישה והם משליכים את חוסר האמון הזה גם על תחומים אחרים.

 

כשילדיכם עוברים את הגבול ואתם רוצים להציב להם גבולות, עשו זאת באופן מציאותי ואל תגידו דברים שאינכם מתכוונים אליהם. הגבילו את השימוש בנייד שלהם לזמן מוקצב והגיוני כדי שהם יבינו שאתם לא אומרים מילים סתם, ואכן מתכוונים להבטחות שלכם גם בנוגע לענישה.

תשכחי ממסכים בשנה הקרובה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
תשכחי ממסכים בשנה הקרובה(צילום: shutterstock)
 

2. דיבור על הילדים כאילו הם אינם בחדר

כאשר ילדיכם נמצאים לצדכם ויש אנשים נוספים בסביבה, אל תדברו עליהם אלא אליהם, כדי שירגישו שמכבדים אותם. כאשר לא עושים זאת ומדברים מעל ראשם הם עלולים להרגיש תסכול ובושה שיכולים ללוות אותם זמן רב. כדי לבסס אמון אל תתייחסו לילדיכם בזלזול ותדברו אליהם ישירות.

 

3. מתן הבטחות שווא

כל הורה רוצה להעניק לילדים את כל מה שהם רוצים וצריכים, ולעיתים זה מפתה להבטיח דברים גם אם אנו לא בטוחים שנוכל לעמוד במילתנו. זה אמנם גורם לילדינו להרגיש טוב ברגע ההבטחה, אך כאשר הם מתבדים האכזבה קשה והם עלולים לאבד את האמון בהוריהם. כדי לא להגיע למצבים שכאלו אל תבטיחו דברים מבעוד מועד, ובמקום זה תגידו לילדים שתעניקו להם דברים שהם לא בעלי אופי חומרי.

 

אולי יעניין אותך גם:

- אמא בת 58 לשני ילדים קטנים: "אני לא הסבתא!"

- "גאה להיות אישה שהבית שלה מבולגן"

- לקום ב-4 לפנות בוקר ולגלות שהילדה לא בבית

 

4. הכללה של התנהגות הילדים מהעבר להווה

כאשר אתם אומרים לילדיכם משפטים על ההתנהגות שלהם וגורמים להם לחוש שהם לא משתפרים בהתנהגותם עם הזמן, זה עלול להזיק ליחסים ביניכם. ילדים צריכים לחוש שהוריהם רואים את נקודת החוזק שלהם ולא רק את הנקודות החלשות, ושהם מתייחסים לכל עניין לגופו ולא משליכים כל פעם התנהגויות מהעבר להווה

 

5. חוסר הקשבה

להורים אין תמיד אנרגיות להקשיב לסיפורים שהילדים מספרים. קחו בחשבון שילדים חשים כשלא מתייחסים אליהם ברצינות. זה פוגע בהם ועלול להוביל לשבר באמון, שכן הם יחשבו שהם לא יכולים לסמוך על האנשים הקרובים אליהם ביותר שיקשיבו למה שיש להם להגיד.

 

הימנעו מהתנהגות כזו והקדישו לילדיכם תשומת לב הולמת כאשר הם מנסים לומר לכם משהו. אם אתם חוששים שהנזק כבר נעשה, מומלץ לנהל שיחה פתוחה עם ילדיכם ולשאול אותם מה הם רוצים לעשות יחד כדי לבנות את האמון מחדש.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

6. הצבה של דמות סמכותית אחרת

לעיתים הורים מרגישים שהסמכות שלהם מתערערת והם מכניסים לוויכוח דמויות סמכותיות אחרות שיעזרו להם לאכוף את מילתם. זה קורה כאשר ילדים מסרבים לעשות שיעורי בית למשל והורים פולטים משפטים כמו "אני אספר למורה שלך שאת/ה לא עושה שיעורי בית". כאשר זה קורה, הילדים מרגישים שהמרחב האישי והבטוח שלהם נפרץ לגורמים חיצוניים ושהם לא יכולים לסמוך על הוריהם שישמרו על עניינים פרטיים של המשפחה לעצמם.

 

7. שיתוף בבעיות של מבוגרים

כשיש זוגיות יציבה בין ההורים זה מקנה לילדים תחושת ביטחון ויציבות. חשוב שילדיכם יחושו שהוריהם הם אנשים חזקים שיכולים להתמודד עם בעיות מסוימות בעצמם מבלי להכניס אותם לעניינים סבוכים. כשלא שומרים על גבול זה אתם עלולים לפגוע באמון של ילדיכם ולנפץ להם את תחושת ההגנה.

 

לכתבות נוספות - היכנסו לפייסבוק הורים של ynet

 

8. סיפורים שקריים על נושאים רפואיים

כהורים אנו מנסים למזער עד כמה שאפשר כאבים שילדינו חווים, אם זה בעזרת נשיקה במקום שכואב או ליטוף. כאשר מדובר בבדיקות אנו נוטים להגיד להם שהן לא יכאבו כלל, מה שלא תמיד נכון. אנו אמנם אמורים להגן על ילדינו מכאבים אך זה לא תמיד אפשרי. כאשר הם מגלים שהוריהם שיקרו להם והליך מסוים כן כאב, זה עלול לגרום לשבר באמון שלהם. במקום זאת אמרו להם את האמת בצורה נעימה, כמו למשל "זה יכאב מעט, אבל זה יעבור מהר. אני כאן לצידך".

 

9. שיפוטיות וביקורתיות

מאוד חשוב שילדינו יסמכו עלינו וירגישו שהם יכולים לגשת אלינו תמיד כשיש להם בעיה כלשהי. כדי שזה יקרה, אסור לנו להביע עמדה שיפוטית, אלא להבהיר להם שהם יכולים לשוחח אתנו על כל נושא ללא כל ביקורת.

 

10. הסתרת מידע

הורים רבים נוטים לשקר על מספר דברים שלא נוח להם לדבר עליהם, כמו יציאה לדייטים לאחר גירושין וקיום מערכות יחסים חדשות. נכון שילדים לא צריכים לדעת כל דבר קטן, אך כאשר הם מרגישים שמשהו קורה ומסתירים מהם זה מערער את אמון שלהם בהוריהם.

 

הכותבת היא בעלת M.A בייעוץ משפחתי וזוגי ומנחת הורים בשיטת אדלר

 

איך עוזרים לילדים לטפח דימוי עצמי חיובי? צפו:

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
ילדים מרגישים כשלא מתייחסים אליהם ברצינות
צילום: shutterstock
מומלצים