שתף קטע נבחר

עתירה: "נהלי הדיור הציבורי מפלים חד הוריות"

אם חד הורית לשלושה ילדים הגישה עתירה נגד משרד הבינוי והשיכון בטענה לאפליה בנהלי הדיור הציבורי. על פי הנהלים, אמהות חד-הוריות אשר מקבלות קצבת מזונות לא זכאיות להבטחת הכנסה - ובעקבות כך נשללת מהן הזכות לדיור ציבורי, למרות מצבן הכלכלי הקשה

אם חד הורית לשלושה ילדים הגישה לאחרונה עתירה נגד משרד הבינוי והשיכון, בטענה כי מדיניות המשרד מפלה אימהות חד הוריות ל-3 ילדים ויותר המתקיימות מקצבת מזונות בהקצאת דירות בדיור הציבורי.

 

כתבות נוספות בערוץ הנדל"ן

 

על פי הנוהל הקיים, לפיו אם חד הורית ל-3 ילדים או יותר, זכאית לדירה רק בתנאי שהיא מקבלת קצבת הבטחת הכנסה מהביטוח הלאומי. עם זאת, חד הוריות אשר מקבלות קצבת מזונות אינן זכאיות גם לקצבת הבטחת הכנסה לאור איסור כפל קצבאות - אשר מוביל לביטול הזכאות גם לדיור ציבורי.

 

על פי העתירה, שהוגשה לביהמ"ש לעניינים מנהליים בתל אביב על ידי מחלקת הסיוע המשפטי במשרד המשפטים, הנוהל של משרד הבינוי והשיכון יוצר תוצאה מעוותת לפיה אם חד הורית עם 3 ילדים המקבלת קצבת מזונות, לא תהיה זכאית לדירה בדיור הציבורי בשל העובדה שהיא מקבלת קצבת מזונות במקום הבטחת הכנסה. זאת למרות שמצבה הכלכלי קשה כמו אם חד הורית המקבלת הבטחת הכנסה.

 

ועדה ציבורית דחתה בדצמבר בשנה שעברה את בקשת האישה להכרה בזכותה לקבלת דיור ציבורי. במסגרת העתירה הוגשה בקשה לבטל ולהפוך את החלטת משרד הבינוי והשיכון בנושא - ולהכניסה לרשימת ההמתנה לדיור הציבורי לצד סיוע בשכר דירה מוגדל.

 

מטעם הסיוע המשפטי מייצגות עו"ד דקלה צרפתי דלג'ו, עו"ד איילת הלברשטט-עטיאס ועו"ד מיה טל, מטעמן נמסר כי העתירה מבקשת לשים קץ לאפליה של אוכלוסייה שלמה של נשים חד הוריות הנתמכות בקצבת מזונות בלבד ומצויות במצב כלכלי קשה בדיוק כמו אלו המקבלות הבטחת הכנסה ולתקן את התוצאה המעוותת שיוצרת מדיניות זו.

 

הערכה: פגיעה מנהלית בעשרות נשים

סמנכ"ל עמותת ידיד, רן מלמד מעריך כי מדובר בפגיעה מערכתית בעשרות או במאות נשים - משום שלמרבית האימהות במסלול מזונות שני ילדים ופחות, והן אינן עומדות בקריטריונים לקבלת דיור ציבורי ממילא.

 

"הבסיס לקבלת קצבת הבטחת הכנסה הוא מבחן למיצוי כושר עבודה", מסביר מלמד. "מכיוון שבמסלול מזונות אין מבחן כזה, משרד השיכון אינו מוכן לתת לאימהות במסלול מזונות את הזכאות לדיור ציבורי. גם אם הביטוח הלאומי מוכן להעביר אמהות למסלול הבטחת הכנסה - הרי שמדובר בפגיעה תדמיתית ועניינית באם החד הורית שאינה רוצה להיחשב כמי שמקבלת הבטחת הכנסה אלא מקבלת את מזונות הילדים. לכן הדבר המתבקש היה שהביטוח הלאומי או שירות התעסוקה יעשה מבחן הכנסה לאימהות שנמצאות במסלול מזונות ועומדות בקריטריונים האחרים לקבלת דיור ציבורי".

 

בחודש יוני 2016 הגישה עמותת ידיד, באמצעות עו"ד שני רבינוביץ, ערעור בשם אם חד הורית בנושא הזה לבית משפט העליון. טרם התקבלה החלטה בנושא.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים