שתף קטע נבחר

אוקראינה אסרה את כניסת הנציגה הרוסית לאירוויזיון

כוחות הביטחון האוקראינים אסרו את כניסתה של יוליה סמויולובה, נציגת רוסיה באירוויזיון, לשטחי המדינה למשך שלוש שנים - זאת בעקבות הופעתה בחצי האי קרים ב-2014. איגוד השידור האירופאי: "מאוכזבים עמוקות מההחלטה, שפועלת נגד רוח התחרות"

תחרות האירוויזיון אמנם תתקיים רק בסוף מאי, אבל כבר עכשיו מתחילה לעשות כותרות דרמטיות: כוחות הביטחון של אוקראינה שתארח השנה את התחרות, החליטו לאסור את כניסתה של המתמודדת הרוסיה יוליה סמויולובה לשטח המדינה למשך שלוש שנים - זאת בשל הופעתה בשטח חצי האי קרים ב-2015, אחר סיפוחו השנוי במחלוקת לרוסיה.   

 

בתגובה לדברים, אמר איגוד השידור האירופאי כי "עלינו לכבד את החוק המקומי של המדינה המארחת. ולמרות זאת, אנחנו מאוכזבים עמוקות מהחלטה זו, שכן היא פועלת נגד רוח התחרות ורעיון הכוללנות שעומד בבסיס ערכיה. אנחנו מתכוונים להמשיך לנהל דיאלוג עם הרשויות האוקראיניות מתוך כוונה לאפשר לכל אמן להופיע באירוויזיון ה-62 שיתקיים בקייב".

  

לא תופיע באוקראינה. יוליה סמויולובה, נציגת רוסיה לאירוויזיון ()
לא תופיע באוקראינה. יוליה סמויולובה, נציגת רוסיה לאירוויזיון
  

מדובר בהחלטה חסרת תקדים, שעשויה להביא להעלאת המתיחות הקיימת גם כך בין שתי המדינות. בהיסטוריה של תחרות השירה האירופאית מעולם לא מנעה מדינה את השתתפותה של אחרת, ובפרט לא זו המארחת. ב-2013 בחרה טורקיה בעצמה שלא להתמודד מטעמים פוליטיים באירוויזיון שהתקיים באותה שנה במאלמו שבשבדיה, זאת במחאה על האפליה לטובה של גרמניה, צרפת, אנגליה, איטליה וספרד. קודם לכן באותה שנה פרשו סלובקיה, פורטוגל ובוסניה בגלל סיבות כלכליות. ב-2005 ביקשה לבנון להשתתף בתחרות בתנאי שישראל לא תשתתף, אך פרשה לאחר שאיגוד השידור האירופי סירב לבקשה.

  

 

המתיחות בין רוסיה לאוקראינה גדולה הרבה ממימדיה של תחרות האירוויזיון. סיפוח חצי האי קרים על ידי רוסיה ב-2014, שלא הוכר בקהילה הבינלאומית, הביא את היחסים בין המדינות לשפל, שכבר זכה לביטוי בתחרות הזמר האירופאית הגדולה בעולם.

 

בשנה שעברה חלה הפתעה גדולה כאשר המתמודד הרוסי סרגיי לזרב, שהיה מועמד מוביל לזכייה במקום הראשון, הסתפק בסופו של דבר במקום השלישי בלבד. במקומו, הייתה זאת הזמרת האוקראינית ג'מאלה, שזכתה עם השיר הפוליטי "1944", שנשא מסר חריף נגד רוסיה, והתייחס לסבתה, שמתה בתוך אחת המשאיות ששימשו לגירוש הטטארים מבתיהם על ידי הצבא האדום בשנת 1944.

 

בנוסף, רוסיה לא זוכה לאהדה גדולה בקרב קהל מעריצי האירוויזיון בשל החקיקה האנטי-הומוסקסואלית של פוטין. מדי שנה זוכה המועמד הרוסי לקריאות "בוז" עם עלייתו לבמה, מה שלא מפריע למדינה לככב בראש טבלאות הניקוד.

 

.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: getyimages
יוליה סמויולובה. תימנע כניסתה
צילום: getyimages
לאתר ההטבות
מומלצים