שתף קטע נבחר

כי משיקאגו תצא הישועה

אליוט גלסנברג שליח התנועה הקיבוצית בשיקאגו מביא עמו בשורה חדשה לנושא השיבה לארץ

 

בעקבות נעילת הבית הישראלי בשיקאגו משיקולי תקציב הגיע לעיר אליוט גלסנברג, איש חינוך המשמש כשליח התנועה הקיבוצית בארה"ב. תפקידו כולל פיתוח תכנית מהפכנית לעידוד שובם של בני ישראלים ארצה. מטרותיו כפולות: הבאת תורת התנועה הקיבוצית המושתתת על ערכי היהדות החברתית לצפון אמריקה, והבאת צפון אמריקאים לישראל באמצעות תכניות שפותחו על ידי התנועה הקיבוצית. תכניות אלו הן פרי שיתוף פעולה של התנועה הקיבוצית עם הסוכנות היהודית וממשלת ישראל.

בשלב הראשון גלסנברג רוצה להכיר את הקהילה הישראלית בעיר ולפרוס בפניה את מגוון התכניות הקיימות ויתרונותיהן.

 

א. שהייה בישראל במסגרת "פרויקט מסע"המאפשר לצעירים בגילאי 18- 30 לשהות בארץ תקופת זמן ארוכה הנעה בין 5 עד 10 חודשים, כש-80% מההוצאות מסובסדות על ידי הממשלה. או מסלול קצר בין חודש תמורת בסכום של 2500 דולר. המשתתפים ישהו באחד מתשעת אולפני התנועה הקיבוצית הפזורים ברחבי ישראל.

ב. מסלול אישי – המאפשר לבני ישראלים להתנסות בעבודה בארץ ולהתמחות במהלך השנה בחברה ישראלית בכל תחום התעניינותם: חקלאות, היי-טק, חינוך, עמותות, קולנוע, רפואה עוד. הנכדים יכולים להיות בקרבת לסביהם אך לא ליפול עליהם. ממש כמו "ללכת עם ולהרגיש בלי". תכנית מסע זו מחויטת ומתאימה לקהל הישראלי. לדבריו, פרויקט מסע הינו אמצע הדרך בין תכניות תגלית למיניהן ועליה.

 

גלסנברג, השליח האסטרטגי של התנועה הקיבוצית, פועל בקידום תכניות עלייה בחסות התנועה הקיבוצית. הוא עצמו עלה ארצה דרך פרויקט מסע של התנועה הקיבוצית. "מחצית ממשתתפי הפרויקט שבו לארה"ב, רבים אחרים, כמוני החליטו לעלות. אני עליתי".

 

אליוט גלסנברג צילום: מיה מורג ()
אליוט גלסנברג צילום: מיה מורג

 

בגיל 27 בעקבות "משבר לב החיים" בחר להשתתף בתכנית "תיקון עולם"מכל תכניות "פרויקט מסע". תכנית זו היא שילוב של התנועה הקיבוצית ותכנית בינ"ה. במהלך השנה התנסה בעשייה חברתית בישראל. שלושה ימים בשבוע התנדב ולימד אנגלית ילדים ממעמד סוציו אקונומי נמוך בבתי ספר דו-לשוניים ליהודים וערבים ביפו. כמו כן התנדב במרכז העירוני לקהילה הגאה בתל-אביב. התנדבות זו כללה סיפור סיפורו האישי וסיוע לבניית גשרים בין ארגונים להטבים בארץ ובצפון אמריקה. בין היתר, למד יומיים בשבוע לימודי יהדות בעלי זיקה תנכית בישיבה החילונית של בינ"ה והשתתף בסיורים להכרת הארץ והחברה הישראלית על כל גווניה. בחמש שנים האחרונות עבד כמנכ"ל קשרי חוץ של ארגון בינ"ה.

 

גלסנברג נולד וגדל בפרבר הצפוני של שיקאגו ווילמט,בן למשפחה יהודית מסורתית המחוברת לישראל ולתרבות העברית. הוא סיים את ביה"ס היסודי סלומון שכטר וחי בתיכון בין שני עולמות שונים- ביה"ס הציבורי נוטריר וביה"ס הישראלי צבר. לראשונה הגיע לישראל בהיותו בן 10 לרגל חגיגת בר המצוה של אחיו הבכור אבל ביקור ראשון זה סלל את הדרך לביקורי קיץ שנתיים. בגיל 10 החליט לעשות עליה ויישם את חלומו כאמור בגיל 27. לאחר השלמת תואר ראשון בפסיכולוגיה, מדעי המדינה ומדעי היהדות באוניברסיטת מקגיל, קנדה ותואר שני בחינוך יהודי וספרות ישראל, עסק בהוראת עברית בחטיבת הביניים בסלומון שכטר. הוא היה המורה לעברית היחיד שלא היה צבר.

 

עתה, עבודה רבה לפניו, הוא שואף להכיר את הקהילה הישראלית, להפיץ את בשורת "פרויקט מסע"על כל שלל תכניותיה בבתי ספר תיכון ובאוניברסיטאות ברחבי המדינה. ובזה לא תמו עלילות התנועה הקיבוצית. גלסנברג רוצה לפתח ולהעצים תכניות נוספות בחסותה כגון: תנועת הבונים דרור המחזקת את הקשר של יהודי ארה"ב וישראל והכשרת הנוער להגשמת עקרונות הצדק והשוויון החברתי ותכנית בינ"ה הפועלת לקידום זהות יהודית תוך העמקה בארון הספרים היהודי.

 

לפרטים על פעילותו: kibbutzprogramcenter.org  

 

המלצת השבוע Destiny of Desire

בכל שנות חיי בארה"ב ידעתי שאיני יכולה להתקשר לאמי האהובה ז"ל בישראל בין השעות 16:00 - 17:00. שעה זו הייתה מוקדשת לטלנובלה הספרדית "לוסיה שלי".

השבוע כל כך התרגשתי כשראיתי קומדיה על טלנובלה ספרדית מקסימה. הקומדיה שופעת חן, הומור וחוכמה, וניתן ללמוד ממנה על יחסינו למקסיקנים העובדים לרוב בניקיון, גיזום הדשא והסרת השלג.

 

מתוך Destiny of Desire. צילום: ליז לאורן ()
מתוך Destiny of Desire. צילום: ליז לאורן

 

הסיפור נפתח בלילה סוער וגשום בבית חולים מקסיקני אליו מגיעות שתי נשים עם צירי לידה מתקדמים . האחת פביולה קסטילן ( Ruth Livier(והשנייה הורטנסיה דל ריו (Elisa Bocangera) ושתיהן יולדות בנות באותו לילה. נשים אלה אינן יכולות להיות שונות יותר. הורטנסיה, היא אשתו השמנה הטובה והפשוטה של האיכר העני ארנסטו דל ריו (Mauricio Mendoza) ופבליונה היא זוכת תחרות מלכת היופי לשעבר ואשתו השנייה של המיליונר הקשיש, בעל הקזינו ארמנדו קסטילו(Ca’stilo Guerra ).

 

הבת הקטנה של פבליונה נולדה שברירית, עם מום בלב שהעיד שחייה בסכנה והיא עלולה לא לשרוד. הבת של הורטנסיה הכפרית נולדת בריאה. חוששת שבעלה העשיר כקורח יתגרש ממנה דורשת פבליונה מרופאה המושחת חורחה רמירו מנדוזה (Ricardo Guttierez) להחליף את התינוקות. בעל המאה הוא בעל הדעה והחליפין נערכים. הסיפור מדלג על 18 שנים והנערות נפגשות כשאף אחת מנן אינה יודעת את זהותה האמיתית אך כמו בכל טלנובלה ספרדית הסוף טוב.

 

 

זו קומדיה שנונה ומפתיעה. עם כל ההבדלים בעושר, מעמד חברתי וייחוס – הדמויות הן בסופו של דבר חלק מאותה משפחה, משפחת האנושות. התלבושות, התפאורה, המשחק והכוריאוגרפיה היו נפלאים. לרוב היספנים מציגים בסרטים רק את דמות הגנן או העוזרת. פעם ראשונה שכל השחקנים המדהימים מהכפרי, לרופא ולמיליונר, היו היספנים. ההצגה גם חינכה אותנו, למרות שרובה התנהלה באנגלית שלושה שירים בוצעו בספרדית. רק צופים דוברי ספרדית צחקו והבינו שירים אלו. התיאטרון לא הציג תרגום לשירים אלו. הקהל יכול היה ללמוד איך מרגישים מקסיקנים החיים באמריקה שנים ואינם דוברים את השפה. היה משובב ומקסים. אל תחמיצו! ההצגה בגודמן עד ה-16 באפריל.

לפרטים: www.goodmantheatre.org 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אליוט גלנסברג. צילום: מיה מורג
מומלצים