שתף קטע נבחר

"דלישס" - כך תכינו בליני כשר לפסח

למה שלא תחגגו על פנקייקים גם בפסח? קבלו מתכון מהיר וטעים לבליני כשר לפסח

 

בליני כשר לפסח, יהונתן בורוביץ' (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
בליני כשר לפסח, יהונתן בורוביץ'(צילום: ירון ברנר)
 

מצה בריי בליני עם גבינת עזים ובצלים מקורמל

המצרכים (ל-8 יחידות):  

4 כפות קמח כוסמת

4 כפות קמח מצה

1 כוס חלב

3 כפות חמאה מומסת +2 כפיות לשימון המחבת

1/4 אגוז מוסקט, מגורר

2 ביצים

1/2 כפית אבקת אפייה

1 כפית מלח דק

1/2 צרור עירית, קצוצה

קוביות מחצי גליל גבינת עזים

לבצל המקורמל - 

2 בצלים סגולים, פרוסים דק

2 כפות שמן זית

1/2 כפית מלח דק

כלים -

מחבת פנקייק

 

שף יהונתן בורוביץ' (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
שף יהונתן בורוביץ'(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. במחבת קטנה מחממים שמן זית על להבה גבוהה. מוסיפים את פרוסות הבצל ומטגנים עד שצבעם הופך ענבר. מוסיפים מלח דק ומניחים בצד.
  2. מערבבים את החומרים היבשים יחד ואת החומרים הרטובים יחד. מוסיפים את היבשים לרטובים, ומערבבים בעזרת מטרפה ליצירת מרקם הומוגני.
  3. מחממים מחבת פנקייק, ומשמנים אותה.
  4. כשהמחבת חמה מניחים בכל שקע כף גדושה מן המסה. מטגנים מצד אחד במשך דקה והופכים. מטגנים לדקותיים נוספות. מוציאים ומכסים במגבת בד.
  5. מניחים כפית בצל מקורמל על כל בליני, מעטרים בקוביות גבינת עזים, זרזיף שמן זית ועלה שמיר. מגישים.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
בליני כשר לפסח, יהונתן בורוביץ'
צילום: ירון ברנר
מומלצים