שתף קטע נבחר

האופוזיציה בוונצואלה מתעוררת: אלפים מחו על הרחקת המנהיג מהפוליטיקה

מנהיג האופוזיציה אנריקה קפרילס הורחק מהחיים הציבוריים למשך 15 שנה בגין "אי סדרים מנהליים", אולם לטענת תומכיו מדובר בעוד ניסיון של ממשלת השמאל לנטרל את האיש שיכול לנצח בבחירות את הנשיא המכהן מדורו

 

 

תנועת המחאה נגד ממשלת השמאל הסוציאליסטית מתעוררת לחיים: מפגינים רבים התעמתו אתמול (שבת) עם כוחות הביטחון של ונצואלה במהלך הפגנות של האופוזיציה ברחבי המדינה במחאה על הרחקת מנהיגה מהזירה הפוליטית למשך 15 שנה.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

אלפי בני אדם, חלקם נשאו כרזות עם הכיתוב "מדורו דיקטטור!" ו"בחירות עכשיו!", הפגינו בעד מנהיג האופוזיציה אנריקה קפרילס ונגד הנשיא הלא-פופולרי ניקולס מדורו בצעדות מחאה שנערכו ברחבי המדינה הדרום אמריקנית. חלק מהמפגינים שרפו אשפה ברחובות והשליכו אבנים ובקבוקי תבערה לעבר כוחות הביטחון.

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
בבירה קרקאס ירתה המשטרה גז מדמיע לעבר מפגינים כדי למנוע מהם להגיע למשרדי נציב תלונות הציבור הלאומי. ירי גז מדמיע על מפגינים נרשם גם בעיר סן קריסטובל. ההפגנות אמש היו המשך ישיר למחאה בת שבוע שנערכת בוונצואלה נגד הממשלה המקומית.

 

"לא לדיקטטורה!"

מחאת האופוזיציה בוונצואלה החלה כשבית המשפט העליון פסק על צמצום סמכויות האסיפה הלאומית, שנשלטת על ידי האופוזיציה - פסיקה שבוטלה לאחר מכן.

 

"לא לדיקטטורה!", "קפרילס לנשיאות!", צעקו אמש המפגינים.

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
מנהיג האופוזיציה קפרילס עמד בחוד החנית של הקריאה לערוך משאל עם בוונצואלה בשאלת מעמדו של הנשיא מדורו. קפרילס התמודד בעבר פעמיים לנשיאות והפסיד, ונתפש כבעל הסיכוי הטוב ביותר לנצח את הנשיא המכהן, יורשו של הוגו צ'אבס המנוח, בבחירות שצפויות להיערך בשנה הבאה.

 

מנהיג האופוזיציה הורשע בהפרת חוקי בנייה וניהול לקוי של תרומות

מי שהחליט על הרחקתו של קפרילס מהפוליטיקה היה מבקר המדינה, שנימק את החלטתו ב"אי סדרים מנהליים" בעבודתו של מנהיג האופוזיציה כמושל, שכללו הפרה של חוקי בנייה וניהול לא הולם של תרומות.

 

אין זו הפעם הראשונה שפוליטיקאי בולט מהאופוזיציה בוונצואלה מנוטרל על ידי הרשויות. לפני שנתיים הייתה זו מריה קורינה מצ'אדו, חברת קונגרס לשעבר, שהורחקה מתפקידה כמו גם ראש העיר לשעבר דניאל סבאיוס.

 

מנהיג אופוזיציה אחר במדינה, לאופולדו לופס, נידון ב-2015 ל-14 שנות מאסר בגין הסתה לאלימות במהלך הפגנות המחאה נגד הממשלה ב-2014.

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
"הממשלה מפחדת. אם היא לא הייתה מפחדת היא לא הייתה סוגרת את הרחובות. היא לא הייתה פוסלת את קפרילס", אמרה עורכת הדין המקומי גיקייסי דיאז בת ה-27, שהוסיפה שמחצית מבני המחזור שלה ללימודים עזבו את המדינה ושהיא חושבת ללכת בעקבותיהם.

 

ארה"ב: "מודאגים מרדיפת האופוזיציה בוונצואלה"

במדינות אחרות ביבשת מתחו ביקורת על ההחלטה לאסור על קפרילס לכהן במשרה ציבורית ולעסוק בפוליטיקה במשך 15 שנה. גם ארצות הברית הצטרפה למוחים ואמר שהיא "מודאגת מאוד מהרדיפה של האופוזיציה בוונצואלה". "אנחנו גם דוחים את הנימוקים שהציעה ממשלת ונצואלה לפעולות הדיכוי שלה, שכשבוחנים אותן מקרוב, הן מבוצעות ממניעים פוליטיים ולא מתבססות על החוק המקומי או הבינלאומי", מסר דובר במחלקת המדינה האמריקנית.

 

קפרילס סיפר אמש שהמשרדים ישלו בקרקאס עלו באש לאחר שגז מדמיע נורה לתוך המקום. באותה עת פרצו כמאה מפגינים לתוך משרד בבית המשפט העליון וגרמו לנזק רב במקום והדליקו בו אש. בסן קריסטובל, מעוז של האופוזיציה, נפצעו על פי הדיווחים שני בני אדם, מירי כדורי גומי של כוחות הביטחון.

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

קרא לתומכיו לצעוד לעבר משרד נציב תלונות הציבור שמשמש לטענו כבובה של הממשלה. קפרילס (צילום: EPA) (צילום: EPA)
קרא לתומכיו לצעוד לעבר משרד נציב תלונות הציבור שמשמש לטענו כבובה של הממשלה. קפרילס(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

קפרילס קרא לתומכיו בקרקאס לצעוד לעבר משרדי נציב תלונות הציבור של ונצואלה, שלטענתו משמש כבובה של הממשלה המקומית. "המדינה הזו בחרה במסלול של דיקטטורה", אמר מנהיג האופוזיציה.

 

בשנה שעברה נכשלה היוזמה לערוך משאל עם בוונצואלה נגד הנשיא מדורו ומתנגדיו של מדורו חוששים שהבחירות בשנה הבאה לא יהיו הוגנות. לכן, לטענת האופוזיציה, לא נותרה לה ברירה, אלא לצאת ולמחות ברחובות - נגד מדורו, ממשלתו, המצב הכלכלי הקשה המחסור החמור במוצרי יסוד והרעב בקרב חלק ניכר באוכלוסייה.

 

מיליוני תושבים בוונצואלה מדלגים על ארוחות משום שאינם יכולים להרשות לעצמם לקנות אוכל בגלל הזינוק במחירים של מוצרי היסוד והמחסור במזון בחנויות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
הבעירו את הרחובות. מפגין אופוזיציה בקרקאס
צילום: רויטרס
מומלצים