שתף קטע נבחר

אפליקציית ניווט השטח Trailze מתעדכנת

בניווט כביש כבר התרגלנו שברגע שאנחנו יוצאים מהבית אנחנו כבר יודעים הכל, איפה יש פקק, איפה יש שוטר, ומי נעמד בשולי הדרך. הגרסה החדשה של אפליקציית הניווט הישראלית Trailze מביאה את היכולת הזו גם לשטח.

השביל חסום בבוץ טובעני. השיטפון הרס את הדרך. צבעוני המדבר הנדיר פורח מימין. מקום מדהים לקפה. כל אלו ועוד רבים הם דיווחי זמן אמת שהועלו לTrailze בימים האחרונים. תכונה אחת ייחודית הפכה את הטיול לפשוט ובטוח ועל הדרך צומחת כאן קהילת מטיילים בה כולם משתפים מידע בזמן אמת. בעוד שמפות השטח הקיימות מתעדכנות רק כל כמה חודשים במקרה הטוב, הסטארטאפ הישראלי Trailze פיתח טכנולוגיה המאפשרת למפת השטח להתעדכן בזמן אמת, בדיוק כמו מפות הרחובות והתוצאה היא אפליקציית ניווט עם כל היתרונות.

 

 

אפליקציות הניווט בשטח צמחו מתוך צורך אמיתי. בשטח אין רחובות, פעמים רבות אין שילוט וגם שיטת "סימון השבילים" מוגבלת מאוד בכיסוי שלה. הפתרונות המסורתיים עלו לא מעט, לא עשו הרבה יותר מלהציג מיקום על מפה והיו קשים לתפעול. את הדבר הזה רוצים ב-Trailze לשנות מהיסוד, לא עוד נקודה על מפה, אלא מערכת שתלווה את המטייל משלב תכנון המסלול ועד החזרה הבטוחה לאוטו. שימוש במידע שיגיע מהמשתמשים בזמן אמת, יחד עם ניתוח של פעילות המשתמשים האחרים, יוכל לתת לכל אחד את הביטחון לצאת לטייל גם אם אין לו עבר צבאי בניווטים.

 

Trailze (צילום: Trailze) (צילום: Trailze)
Trailze(צילום: Trailze)

 

בגרסה הקודמת הביאו ב-Trailze את בשורת הניווט למשתמשים הפשוטים, פתאום, להגיע למעיין או לצאת לרכיבה באזור לא מוכר נהיו משחק ילדים. ללא קמפיין פרסומי ובשיטת "חבר מביא חבר" נרשמו לאפליקציה אחד מכל שמונים ישראלים. "עם קהילה של קרוב למאה אלף משתמשים, אנחנו רוצים לתת לכל אחד את הביטחון שהוא יכול להוביל את המשפחה או החברים לטיול בטבע. האפליקציה תספק למשתמש את כל המידע לגבי המסלול עוד בשלב התכנון, ותלווה אותו בהתראות קוליות וויזואליות לאורך כל הדרך״ אומר רונן ביתן, המנכ״ל והמייסד.

 

בגרסה החדשה מאפשרת Trailze לכל משתמש לדווח על דברים מעניינים כמו גם על סכנות שהוא נתקל בהם במהלך הטיול, ובדומה לשימוש ב-WAZE, אחד מדווח וכולם יכולים לראות את הדיווח בין אם במהלך הפעילות ובין אם בשלב תכנון המסלול. אחרי שימוש באפליקציה לאורך מסלול שכבר יש בו דיווחים כאלו, זה נראה כמעט מוזר שזה לא היה קיים עד עכשיו. כמה עשרות מטרים לפני ירידה מסוכנת או סולם, מתקבלת התראה קולית, ואז דואגים שהילדים לא ירוצו קדימה, ושמבוגר ילך ראשון. הידיעה שבמידה ויש סכנה במסלול או שטעינו אתה תדע בזמן אמת, מאוד מרגיעה, ומאפשרת טיול בראש שקט גם במסלול שהולכים בו בפעם הראשונה. תוספות כמו דיווח על חורבה מעניינת לצד המסלול, ברז מים או שהגענו כבר סוף סוף למעיין עושות את הניווט בשטח לקל ופשוט. לכל דיווח יש גם אפשרות אישור ממשתמשים אחרים ואף "פג תוקף" כדי להבטיח מידע איכותי. בתוך כשלושה שבועות סופרים ב-Trailz כבר אלף דיווחים. המשתמשים מגלים את היכולת החדשה ומאמצים אותה בהתלהבות.

 

ווייז הגיעה גם לשטח (צילום: Trailze) (צילום: Trailze)
ווייז הגיעה גם לשטח(צילום: Trailze)
 

 

בשיחה עם רונן ביתן מנכ״ל החברה אנחנו מקבלים הצצה קטנה אל העתיד ״בסופו של דבר, כל הפתרונות הקיימים לניווט שטח היום ממוקדים בחוויה אישית של משתמש בודד. גם בעולם אין כיום מוצר המאפשר מידע בזמן אמת ממשתמשים אחרים. Trailze משלבת מידע המתקבל מהמשתמשים עם אלגוריתמים המנתחים את המידע בזמן אמת ומפיקים מפה חיה.אנחנו רק בתחילתה של מהפכה, תוך שנתיים- שלוש אנשים לא יבינו איך יצאנו לשטח בלי פתרון דיגיטלי המתעדכן בזמן אמת, בדיוק כמו בכביש".

 

שי יגל, מנהל התוכן של Trailze מוסיף: "רבים מחפשים את המסלולים שלהם באתרים וקהילות באינטרנט. נדהמנו לראות כמה קשה היום לשתף מידע וגם כשכבר מוצאים אותו, צריך להוריד קובץ ולהעביר אותו למכשיר. לכן שילבנו

בTrailze יכולת לפתוח ולהעביר מסלולים ישירות. חברים שלי רואים את הפעילות שלי בפייסבוק, מקליקים עליה ויוצאים ישירות לטיול. יש פתרונות שגובים כסף על הורדת קבצים. אנחנו נותנים את הכל בחינם כי המוצר שלנו הוא המפה הייחודית שאנחנו מפיקים״.

 

טיולים לשטח הפכו בשנים האחרונות לפעילות חוצה מגזרים. בTrailze- מספרים לנו כי קהל המשתמשים הגדול ביותר שלהם הוא טיולי המשפחות וההולכים ברגל. אחריהם מגיעים רוכבי האופניים ומיד אחר כך הג'יפאים. אזור בן שמן הוא האזור המטויל ביותר בארץ כשאחריו הכרמל, הרי ירושלים ובעונת החורף גם צפון הנגב. בחורף יש אלפי שימושים בקטגוריות הפריחה והשטפונות וובשבת קיצית יש מאות חיפושים למעיינות.. יותר ויותר אנשים מטיילים, ברגל באופניים, וברכב. לאלו האוהבים לצאת לטייל תעשה הגרסה החדשה של Trailze את החוויה להרבה יותר קלה ומהנה. האפליקציה ניתנת להורדה חינם הן לאייפון והן לאנדרואיד בקישור הזה וניתן גם להוריד ללא תשלום מפות לשימוש אופליין, באזורים בהם אין קליטה סלולרית. בTrailze מספרים לנו כי בימים אלו שולבה באפליקציה תמיכה במפה עולמית. עד עתה גייסה החברה קרוב למליון דולר מהמדען הראשי, חממת דה-טיים ומשקיעים פרטיים ובימים אלו היא מגייסת סכום נוסף שיאפשר לה להפיץ את Trailze בכל העולם.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים