שתף קטע נבחר

הרב אברהם יוסף הורשע: קידם את הבד"ץ המשפחתי

בית משפט השלום בתל אביב הרשיע את הרב אברהם יוסף, מי שהיה רב העיר חולון ובנו של "מרן" המנוח, בשתי עבירות של הפרת אמונים. על פי כתב האישום, הרב יוסף חייב בעלי עסקים המעוניינים לקבל תעודת כשרות "מהדרין" של הרבנות, לעבוד רק עם בד"צים מסוימים, ובהם בד"ץ "בית יוסף". מי שסירב - נשללה ממנו התעודה

 (צילום: קובי קואנקס) (צילום: קובי קואנקס)
(צילום: קובי קואנקס)
 

 

בית משפט השלום בתל אביב הרשיע את הרב אברהם יוסף, מי שהיה רב העיר חולון ובנו של "מרן" המנוח, בשתי עבירות של הפרת אמונים. הרב הורשע בכך שקידם את בד"ץ "בית יוסף" של משפחתו בעת שכיהן בתפקיד רב העיר חולון, וכך בעת שהיה ממלא מקום רבה של אור יהודה. על פי כתב האישום, הרב יוסף חייב בעלי עסקים המעוניינים לקבל תעודת כשרות "מהדרין" של הרבנות, לעבוד רק עם בד"צים מסוימים, ובהם בד"ץ "בית יוסף". מי שסירב - נשללה ממנו התעודה.

 

<<הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו  >>

 

כתב האישום שהוגש על ידי פרקליטות מחוז תל אביב בדצמבר 2015, מפרט את ניגוד העניינים והאינטרס האישי, המשפחתי והכלכלי שלפיהם פעל הרב, תוך שהוא מנצל את מעמדו. בין היתר, ניתב הרב בעלי עסקים לממכר בשר לשכור את שירותי בד"ץ ה"בית יוסף" - גוף השגחה פרטית בבעלות משפחתו - תוך שהוא מפלה לרעה גופים אחרים, ומונע תחרות חופשית בנושא.

 

קראו עוד בערוץ היהדות :

  • תמצית הרוע: התמונות שלא יתנו לכם מנוח

     


  • בכתב האישום נטען עוד כי הרב הסכים להעניק תעודות כשרות מהדרין מטעם הרבנות המקומית רק למי ששכרו את שירות גופי הבד"ץ שאישר - ובהם כמובן ה"בית יוסף", בתור הכשרות היחידה לציבור צרכני הכשרות הספרדים שהם הרב המכריע בערים אלו. כך, למעשה, לא נותרה להם בחירה ממשית בנושא.

     

    הרב מנגד כפר באשמה ובאופן הצגת הדברים, וטען כי פעל לפי תפיסתו ההלכתית ועל פי צו מצפונו, בהתאם למקובל ברבנות בהוראות הדין. ניגוד הענייניים, טען עם אחיו שעמד בראש בד"ץ "בית יוסף", הוא פורמלי בלבד. ההגנה טענה לביטול האישום בטענה להגנה מן הצדק, בין היתר בשל אכיפה ברננית, כביכול. אבל סגן נשיא בית המשפט, השופט צחי עוזיאל, דחה את הטענות והרשיע את הרב בשתי עבירות של הפרת אמונים.

     

    "מעשיו של הנאשם הביאו לקידום גוף יחיד שיש לו אינטרס לגביו, ולמניעת תחרות חופשית", כתב השופט בהחלטתו, "ומשכך פגעו בגופי הכשרות הפרטיים האחרים, בבעלי העסקים ובציבור". עוד הוסיף כי "המעשים אינם עולים בקנה אחד עם ערכים חשובים של שיוויון, חופש עיסוק וחופש בחירה".

     

    "ניצל את מעמדו ותפקידו"

    עורכת הדין שירי רום מפרקליטות מחוז תל אביב אמרה כי "בית משפט קיבל את עמדתנו והרשיע את הנאשם. הוא ניצל את מעמדו ותפקידו כדי לקדם את הבד"ץ של אחיו, וכפה על בתי עסקים להתקשר עם 'בית יוסף'. הפרקליטות לא תהסס להעמיד לדין נבחרי ציבור שביצעו עבירות שחיתות"

     

    הרב יוסף כיהן בעבר כרב צבאי בכיר, ושמו אף נזכר כמועמד לכהונת הרב הראשי לישראל עד לפתיחת החקירה נגדו בשנת 2013. התמודדותו של הרב אברהם יוסף על התפקיד הבכיר גררה חילוקי דעות פנימיים בתנועת ש"ס ובמשפחת יוסף עצמה, בעקבות התבטאויות שנויות במחלוקת שלו, למשל, ביחס לשופטים ולחילונים. בסופו של דבר, בחר הרב עובדיה ז"ל בבן אחר, הרב יצחק יוסף - שאף נבחר לתפקיד ה"ראשון לציון".

     

    לפני כמה שנים הצהיר כי "מרגע שאדם התמנה להיות שופט - פסל עצמו להצטרף למניין", ובמקביל הורה: "חייבים להתעלם מקיומם של השופטים, כאילו הם אוויר". בהזדמנות אחרת פסק: "אין לשנות שמות, אלא אם השם שניתן לילד הוא של איש רשע כדוגמת הרצל או נמרוד - אנשים לא הגונים, ואז יש להחליף את השם".

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: קובי קואנקס
    הרב אברהם יוסף
    צילום: קובי קואנקס
    מומלצים