שתף קטע נבחר

המלצות חדשות: בני הנוער תשושים – יש להתחיל הלימודים ב-8:30

האיגוד האמריקני לרפואת שינה ממליץ כי הלימודים בבתי הספר יתחילו חצי שעה מאוחר יותר, כדי לאפשר לילדים שינה מספיקה. המומחים קובעים כי דחיית תחילת יום הלימודים תפחית את האיחורים בקרב התלמידים, תשפר את תפקודם וגם את בטיחות הנהיגה שלהם

שוב ביליתם הבוקר במאבק השכמה עם הילדים? הנחיות חדשות עשויות להביא לשינוי: מומחים אמריקנים ממליצים לאחר את שעת תחילת הלימודים, זאת לאחר שהתברר כי בני הנוער ישנים מעט מדי, והדבר פוגע בתפקודם ובהתפתחותם.

 

ההמלצות החדשות, אותן פרסם האיגוד האמריקני לרפואת שינה בכתב העת Journal of Clinical Sleep Medicine, קובעות כי יום הלימודים של תלמידי חטיבות הביניים והתיכון צריך להתחיל לא לפני השעה 08:30 בבוקר, כדי לאפשר לתלמידים שינה מספקת.

 

קראו עוד:

- הטעויות הגדולות של הורים בשינת ילדים

- הנחיות חדשות: שינה בחדר ההורים בשנה הראשונה

- כך תגרמו לילדכם ללכת לישון - ללא בעיות

 

המומחים קובעים כי דחיית תחילת יום הלימודים תפחית את האיחורים, תשפר את תפקודם של התלמידים וגם את בטיחות הנהיגה שלהם. איחור יום הלימודים גם יבטיח שהילדים עירנים יותר ומוכנים לעמוד במטלות היום שלפניהם.

 

"יום לימודים שמתחיל מוקדם מקשה על בני הנוער לקבל מספיק שעות שינה", אמר נשיא האיגוד, ד"ר נתנאל ווטסון, "חוסר שעות שינה אצל בני הנוער פוגע בתפקוד שלהם בלימודים, מגביר את תסמיני הדיכאון ואת שיעור תאונות הדרכים בהן הם מעורבים.

 

"תחילת יום הלימודים בשעה 8:30 או מאוחר יותר, תאפשר לתלמידים אפשרויות טובות יותר להשיג מספיק שעות שינה, להן הם זקוקים כדי שיוכלו ללמוד ולתפקד ברמה הגבוהה ביותר".

 

שינה לא מספיקה פוגעת בהישגים הלימודיים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
שינה לא מספיקה פוגעת בהישגים הלימודיים(צילום: shutterstock)

 

שינה משפרת את התפקוד הקוגניטיבי

באיגוד ממליצים כי בני נוער בגילאי 13 עד 18 יישנו 10 שעות שינה בלילה, אולם מרבית בני הנוער אינם עומדים בקריטריונים הללו. בארה"ב, מעל שני שליש מתלמידי התיכון משלימים לא יותר מ-7 שעות שינה בממוצע במהלך השבוע.

 

מחקרים בעבר כבר הראו כי איחור של שעה אחת בתחילת יום הלימודים מפחית ב-16.5% את שיעור הנשירה מבית הספר. מחקר ישראלי שנערך בקיבוץ יפעת מצא כי תלמידים שישנו שעה נוספת הראו רמה גבוהה יותר של קשב וריכוז, היו להם פחות טעויות, הם העניקו יותר תשומת לב למשימות קשב וריכוז והגיבו פחות בתגובות אימפולסיביות באותה המטלה.

 

מחקר שפורסם בתחילת השנה, ושבדק 30 אלף תלמידים ב-29 בתי ספר בשבע מדינות בארה"ב, מצא שאיחור מועד פתיחת יום הלימודים בחצי שנה הפחית את שיעור ההיעדרות והעלה את שיעור מסיימי הלימודים בעשרות אחוזים.

 

כך למשל, שיעור בוגרי בית ספר מסוים עמד על 79% לפני האיחור בתחילת יום הלימודים, וקפץ ל-88% שנתיים אחרי שהלימודים החלו בשעה 8:30 בבוקר.

 

ההמלצות לשעות שינה

על פי הנחיות האיגוד לרפואת שינה בארה"ב בנוגע לתינוקות שזה עתה נולדו, ההנחיות ממליצות על 14 עד 17 שעות שינה ביממה. תינוקות בגילאי שלושה חודשים ומעלה זקוקים ל-12 עד 15 שעות שינה ביממה.

 

 ( ) ( )
 

 

בגיל שנה יורד הצורך בשינה ל-11 עד 14 שעות. ילדי הגן הפעילים יותר וזקוקים ל-10 עד 13 שעות. אצל ילדי בית הספר היסודי, יש צורך ב-9 עד 11 שעות שינה. בני נוער זקוקים ל-8 עד 10 שעות, ומבוגרים זקוקים ל-7 שעות שינה לפחות.

 

ישראלים ישנים פחות מהממוצע

אף שאנו מבלים כשליש מחיינו בשינה והיא נחוצה לא רק למנוחה אלא גם לעיבוד המידע מהיממה שעברה עלינו, על פי סקרים שנערכו בשנים האחרונות בישראל, שעות השינה של הישראלי הממוצע נמוכות בהרבה מההמלצות.

 

מהסקרים עולה כי גברים ישנים לרוב פחות מנשים, וכי הישראלי הממוצע ישן 6 שעות ו-55 דקות בממוצע. עם הגיל קיימת ירידה בשעות השינה בשני המינים, למעט עלייה קלה אחרי גיל 65.

 

בני 21-34 ישנים ביממה כ-7 שעות לעומת בני 45-54 הישנים 6 שעות ו-50 דקות. בני 65 ומעלה ישנים 6 שעות ו-50 דקות. אגב, על-פי מחקר שנעשה על-ידי האיחוד האירופי בשנים 1998-2002, במרבית המדינות באירופה ישנים בממוצע כ-8 שעות ביממה.

 

ואם אתם מחסידי ה"סייסטה" או ה"שלפשטונדה", אתם לא לבד: כשליש מהישראלים ישנים בצהריים, וזמן השינה הממוצע בשעות אלה עומד על כשעה ורבע.


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
יישנו יותר - ילמדו יותר טוב
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים