שתף קטע נבחר

מהר לפני שייגמר: ארקנסו במרוץ הוצאות להורג

המדינה הכריזה על הוצאתם להורג של 11 בני אדם תוך כמה ימים כיוון שאספקת החומרים לזריקות הרעל מסתיימת. עד כה הוצאו למוות השנה כולה בארה"ב עשרה בני אדם

 

מפגינים נגד עונש המוות בארקנסו  (צילום: AP) (צילום: AP)
מפגינים נגד עונש המוות בארקנסו (צילום: AP)
ארקנסו ממשיכה להוציא להורג נידונים למוות בקצב מזורז, משום שאספקת החומרים לזריקת הרעל שמשמשת אותה להוצאות להורג מסתיימת בסוף חודש אפריל. הבוקר (ו') דווח כי ההוצאה להורג הרביעית בשמונה ימים יצאה אל הפועל: מותו של קנת' וויליאמס (38) הוכרז בשעה 11:00 שעון מקומי בבית הכלא בוורנר. במדינה תכננו הוצאת להורג של 11 בני אדם בשמונה ימים ולפיכך לפני כמה ימים הוצאו להורג שני בני אדם בארקנסו ביום אחד, הליך נדיר מאוד בארה"ב.

בשנים האחרונות עשו מדינות בארה"ב מאמצים רבים לשמור במלאי את הסמים שמרכיבים את זריקת הרעל, כיוון שחברות התרופות הפסיקו לייצר אותם או שנאסר עליהן לייצרם לצורך הוצאות להורג. לאחרונה השתמשה מדינת אוקלהומה במידזולם כתחליף לפנטוברביטל בקוקטייל המשולש שבו נעזרו בהוצאה להורג שהשתבשה.

 

הוצאות להורג בארה"ב נעשות באמצעות הזרקת עירוי המכיל את התרכובת של חומר הרדמה, חומר לשיתוק השרירים ורעל שמביאה למותו של הנידון למוות. העירויים מוחדרים בדרך כלל עוד לפני שעדי ראייה להוצאה להורג מוכנסים לחדר הצפייה בהליך. מושל ארקנסו אסא האצ'ינסון הרפובליקני תכנן לבצע ארבע הוצאות להורג כפולות בחודש אפריל, דבר שאף מדינה בארה"ב לא ביצעה מאז שעונש המוות הוחזר על ידי בית המשפט העליון ב-1976.

קנת' וויליאמס. הוצא להורג  (צילום: AFP) (צילום: AFP)
קנת' וויליאמס. הוצא להורג (צילום: AFP)

בהצהרתו האחרונה לפני מותו אמר וויליאמס: "אני מביע את התנצלותי הכנה בפני המשפחות שבהן פגעתי. פעלתי באופן שגוי, טעיתי. הפשעים שביצעתי היו נוראיים ופוגעניים". הוא נידון לעונש מוות לאחר שהורשע ברצח של פקח בשם ססיל בורן, כשברח מהכלא בשנת 1999, שלושה שבועות בלבד אחרי שהחל לרצות את מאסר העולם שנגזר עליו. זאת לאחר שרצח באוניברסיטת ארקנסו את המעודדת דומיניק הרד, בשנת 1998.

 

אחת מבנותיו של הפקח, שהגיעה למעמד ההוצאה להורג, צפתה בתנועות הבלתי רצוניות שהן תוצאה של הזרקת הרעל הקטלני. "כל תנועה שלו הייתה פחותה מזו של הקורבן שלו", לדבריה.

 

גורמים רשמיים במדינה הכריזו על שורת ההוצאות להורג כהצלחה, והשתמשו במונחים כמו "סגירת מעגל עבור משפחות הקורבנות". רוב הנידונים למוות מתו תוך 20 דקות לעומת אחרים במדינות שונות שנעזרו בחומרים כמו המידזולם, שבו משתמשים כאמור באוקלהומה, שם נדרשו 40 דקות ואפילו כמה שעות כדי להכריז על מותו של האסיר.

 

אך עורכי הדין של הנידונים ושל בני משפחותיהם טוענים כי קיימים פגמים בהליך וכי אין ודאות שהם אינם סובלים כשהם מתים.

 

לאחר הוצאתו להורג של וויליאמס עומד מספר המוצאים להורג בארה"ב השנה על 10 - ארבעה בטקסס, ארבעה בארקנסו, אחד במיזורי ואחד בווירג'יניה. בשנה שעברה הוצאו להורג בארה"ב 20 בני אדם, הרבה פחות מנתון של 1998-9, ולמעשה המספר הנמוך ביותר מאז 1999, שבמהלכה הוצאו להורג 14 נידונים למוות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים