שתף קטע נבחר

ביהמ"ש: "פוקר הוא משחק אסור, המזל גובר על היכולת"

בית משפט השלום הרשיע את רוני מנשה ששימש כדילר במשחק טקסס הולדם, ופסק כי אלמנט המזל במשחק גובר על אלמנט היכולת ולכן הוא בגדר משחק אסור. עורך דינו של מנשה: "אנחנו חושבים שההחלטה שגויה, נשקול בחיוב לערער למחוזי"

בית משפט השלום בת"א פסק היום (ד') כי רכיב המזל גובר על רכיב היכולת במשחק פוקר והרשיע את רוני מנשה ששימש כדילר בטורניר טקסס הולדם, הגירסה הפופולארית ביותר של הפוקר.

 

מנשה (38), עובד בתעשיית ההיי-טק, שימש לפני קרוב לשלוש שנים כדילר בטורניר פוקר בת"א ביום בו פשטה המשטרה על המקום. נגד מנשה ומספר נוכחים נוספים במקום הוגשו כתבי אישום, אלא שבעוד האחרים העדיפו מראש לחתום על הסדר טיעון, מנשה בחר ללכת למשפט.

 

 

רוני מנשה ()
רוני מנשה

 

במהלך המשפט ניסתה ההגנה להוכיח, בין השאר באמצעות עד מומחה, מייסד האקדמיה הישראלית לפוקר, סטס טישקביץ, כי בטורניר טקסס הולדם אלמנט היכולת גובר על אלמנט המזל ולכן אין לראות בו כמשחק אסור. קהילת הפוקר הישראלית אף ליוותה את המשפט מקרוב, ויצאה בקמפיין ברשתות החברתיות תחת הכותרת: "משחק של אנשים, לא של ניחושים".

 

מנכ"ל האקדמיה הישראלית לפוקר. סטס טישקביץ   ()
מנכ"ל האקדמיה הישראלית לפוקר. סטס טישקביץ

 

בדומה לפסיקות קודמות בענייני פוקר, השופטת דנה אמיר בחרה להתייחס לאלמנט המזל מול היכולת על פי משחקון בודד (יד אחת) ולא על פי טורניר שלם הכולל ידיים רבות. בנימוקיה לבחינת המשחק על פי יד בודדת, ציינה השופטת אמיר בין השאר: "העובדה שכאשר משחק אחד המערב יכולת ומזל משוחק מספר רב של פעמים השפעת היכולת גדלה בהדרגה, אין משמעה שהמשחק שינה את אופיו. אם המשחק האחד טיבו הפנימי הוא של משחק בו המזל דומיננטי, כי אז לא ניתן לקבוע שחזרה על אותו משחק מזל ככזו ההופכת אותו ממשחק בו רכיב המזל גובר על רכיב היכולת, למשחק מוטה יכולת".

 

"לא עלה בידי ההגנה לשכנע כי היכולת וההבנה מכריעות"

במסגרת עדות המומחה שהעניק במשפט, הסביר טישקביץ מלבד את חוקי המשחק ואת אופן התנהלותו, גם את הכישורים השונים כגון לימוד תיאוריה, ניתוחים מתמטיים וניסיון מעשי, באמצעותם יכול השחקן לשפר את יכולתו וסיכויי הזכייה שלו בטורניר. בהתייחס לכך כתבה אמיר בפסק הדין כי "לא עלה בידי ההגנה לשכנע כי הגדלת הסיכויים היא משמעותית דיה, באופן שניתן יהיה לומר: היכולת וההבנה היא המכריעה".

 

השופטת אמיר הבהירה בנוסף כי אמת המידה הפסיקתית בישראל היא של השחקן החובב ולא של השחקן המקצוען. בפסיקה נקבע כי השחקן החובב איננו בעל יכולת אמיתית להשפיע על תוצאות המשחק באמצעות כישורים, שכן איננו ניחן בהם.

 

עו"ד טל ענר מהסנגוריה הציבורית, שייצג את מנשה בצוותא עם עו"ד מיכל רובינשטיין, אמר בתום הדיון: "אנחנו מאוכזבים מהתוצאה. נצטרך לקרוא את הכרעת הדין ולראות מה בדיוק היו ההנמקות של השופטת, אבל בהחלט נשקול בחיוב לערער על ההחלטה לבית המשפט המחוזי כי אנחנו חושבים שעל פניו היא שגויה". דיון הטיעונים לעונש נקבע ל-18 במאי.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים