שתף קטע נבחר

לראשונה: כנס להט"ב בחינוך הממלכתי-דתי - "מרגש"

בכנס שעסק בסוגיות הקשורות לקהילה הגאה השתתפו כ-50 מנהלי ישיבות ואולפנות מהחינוך הממלכתי-דתי. אדיר בן טובים שלמד בישיבת הסדר ויצא מהארון: "זה היה פשוט מטורף, רבנים ורבניות התקבצו יחד ליום עיון בנושא זהות מינית"

 

ההזמנה לכנס. "חשוב שאנשי החינוך של החמ"ד יכירו את המציאות שבה אנו חיים" ()
ההזמנה לכנס. "חשוב שאנשי החינוך של החמ"ד יכירו את המציאות שבה אנו חיים"

אגף החינוך הממלכתי-דתי (חמ"ד) במשרד החינוך קיים הבוקר (יום ד'), לראשונה בתולדותיו, יום עיון למנהלי ומנהלות ישיבות ואולפנות שעסק בסוגיית הקשורות לקהילה הגאה. באירוע שהתקיים בתל אביב, שמעו המשתתפים סיפורים אישיים, חוויות על קשיים בזהות המינית, וערכו ביניהם "שיחה פתוחה מלב המבוכה".

 

בכנס שהתקיים במכללת "דעת-אריאל" בתל אביב השתתפו כ-50 מנהלי ומנהלות ישיבות ואולפנות מהחינוך הממלכתי-דתי במחוז ירושלים. יום העיון עסק בנושא זהות מינית תחת הכותרת: "האחר הוא גם כן בריאה של אותו בורא". המפגש מתקיים במשמרתו של שר החינוך נפתלי בנט, שעמד בלב מאבקם של חברי הקהילה, לאחר שסרב בעבר לתמוך בנישואים חד מיניים. המפגש היה אמור להתקיים במרכז הגאה בגן מאיר, אך לבסוף הועבר למקום נייטרלי. "צריך לדעת על מה להילחם", הסביר גורם בקהילה הגאה.

 

פנקס-ארד. "המגזר הדתי-לאומי עבר כברת דרך גדולה" (צילום: ראובן קופיצ'ינסקי) (צילום: ראובן קופיצ'ינסקי)
פנקס-ארד. "המגזר הדתי-לאומי עבר כברת דרך גדולה"(צילום: ראובן קופיצ'ינסקי)

הרב והד''ר אברהם ליפשיץ, מנהל המינהל החינוך-דתי אמר ל-ynet: "החינוך הממלכתי-דתי מחנך לעולם ערכי, תורני, ציוני ולימודי. לצד ערכים חשובים אלה אנחנו גם פועלים לחזק את החינוך הדתי ציבורי, ובתוך כך לתת את המענים הנדרשים למגוון האוכלוסיות הלומדות בו. גם במקרה של נושא הזהות, חשוב לנו שאנשי החינוך של החמ"ד ילמדו ויכירו את המציאות שבה אנו חיים, יטו אוזן קשבת ויידעו לתת את המענים החינוכיים הנכונים והראויים לתלמידים שלנו".

 

את האירוע פתח חבר מועצת עיריית תל אביב, איתי פנקס-ארד, שמכהן כיו"ר המרכז הגאה בתל אביב. "הכנס הייחודי שנערך היום עמד ברמות המקצועיות והתוכניות מהגבוהות שפגשתי. עצם המעמד הזה - בחסות ממלכתית - מעיד על כברת הדרך הגדולה שעובר המגזר הדתי-לאומי ביחס לקהילת הלהט"ב", אמר פנקס-ארד בשיחה עם ynet. "ברור שאנחנו לא מסכימים על הכל, אבל עצם היכולת לנהל שיח והידברות ממקום מכבד ורגיש עומדת לזכות המארגנים והמשתתפים/ות. אני מקיים לא מעט הרצאות ומפגשים ביחס לקהילה, אני מודה שהמפגש היום היה כנראה המרגש ביותר עבורי אישית, כי הוא מבטא באופן מובהק את האמירה שכל אדם נברא בצלם".

 

לאחר שהתפללו תפילת מנחה ואכלו ארוחת צהריים, נפגשו המשתתפים עם צעירים להט"בים, בוגרי מערכת החינוך הממלכתי-דתי ושמעו את סיפוריהם. בין היתר דיברו ביום העיון על המושג "טיפולי המרה" ועל הסכנה שבכך.

 

אדיר בן טובים, מנהל מיזם "כאן - סדנות הסברה ישראלית" וממארגני המפגש, שלמד בישיבת ההסדר במעלות ויצא מהארון, סיפר בהתרגשות: "זה היה פשוט מטורף, 50 רבנים ורבניות, מנהלי מוסדות בחינוך הממלכתי-דתי, התקבצו להם יחד ליום עיון בנושא זהות מינית. הם קראו לנו לדבר איתם והמסר המרכזי שהעברתי להם זה שמחנכים צריכים להיזהר שלא להקריב קורבנות אדם כשהם שומרים על האידיאולוגיה שלהם".

 

בן טובים ציין כי פגש מנהל שהודה בפניו שיש לו תלמיד "שחותך את הוורידים שלו מרוב תסכול בנושא, והוא בעצמו בדילמה מה לומר ואיך לכוון אותו בדרך הנכונה". גלית יצחקי-דרייז'ן, מארגנת המפגש, אמרה בסיום: "זה היה אירוע חשוב, זה היה מרגש מאוד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ראובן קופיצ׳ינסקי
פנקס-ארד. "מרגש ביותר"
צילום: ראובן קופיצ׳ינסקי
מומלצים