שתף קטע נבחר

בנו של יאיר לפיד במקום ראשון בתחרות עם אפליקציית בריאות שפיתח

לפיד היה אחד מתוך מאה מפתחים צעירים שהתנדבו ונענו לאתגר בהתמודדות על פיתוח טכנולוגיות לטובת המטופלים בבית החולים השיקומי רעות תל אביב. לפיד: "שמח להיות שותף בפיתוח עם משמעות ערכית"

אפליקציה לניהול יומן כאב – "Ouchy" היא הזוכה במקום הראשון בתחרות "האקתון" של בית החולים השיקומי רעות. את האפליקציה פיתח יואב לפיד, בנו של יו"ר יש עתיד, חבר הכנסת יאיר לפיד.

 

לפיד היה אחד מתוך מאה מפתחים צעירים שהתנדבו ונענו לאתגר בהתמודדות על פיתוח טכנולוגיות לטובת המטופלים בבית החולים השיקומי רעות תל אביב, במטרה לאפשר למטופלים למצות את הפוטנציאל השיקומי.

 

יואב לפיד עם הפרס הכספי לאחר הזכייה. אתגר לטובת החולים (צילום: מאיר דקל) (צילום: מאיר דקל)
יואב לפיד עם הפרס הכספי לאחר הזכייה. אתגר לטובת החולים(צילום: מאיר דקל)

 

לתעד את הכאב

האקתון – מרתון הפיתוח והיזמות של בית החולים – התקיים בסוף השבוע האחרון במלון דניאל בהרצליה. במהלך 30 שעות התמודדו המפתחים עם הצרכים והאתגרים הטכנולוגיים של בית החולים. את עבודת הקבוצות ליוו צוות קליני רב מקצועי של בית החולים ומנוטרים בכירים מחברות טכנולוגיה ומיחשוב, בהן מייקרוסופט, פיליפס, אלביט מערכות, קרן JVP ועוד.

 

אפליקציית Ouchy שזכתה במקום הראשון מאפשרת למטופל לנהל יומן דיגיטלי ידידותי למשתמש בו יתעד את הכאב על פי פרמטרים מגוונים המשפיעים עליו, בהם: עוצמה, תדירות, היבטים פיזיים ורגשיים, פעילות גופנית, שינויי מזג אוויר.

 

הפיתוח נועד לתת מענה למכון לטיפול ושיקום תסמונות כאב הפועל בבית החולים השיקומי רעות, בניהולו של פרופ' ז'אן ז'אק וטין ששימש אף מנטור מקצועי בהאקתון.

 

הקבוצה שזכתה במקום הראשון כללה 4 מפתחים, עובדי חברת similarweb - פליקס ויסמן, לביא קביטקובסקי, יותם גפני ואריאל קטנצ'קו. "חשבנו שזה יהיה חשוב לתת מהניסיון שלנו לטובת מטרה טובה", סיפר לפיד, "היה כיף אדיר להיות שותפים להאקתון עם משמעות ערכית, שתורם ישירות לאדם במקרה זה המטופל.

 

"כשחקרנו את הנושא גילינו שיש פער בין המון טכנולוגיות שקיימות בשוק אך הן לא באות לידי ביטוי בעולם הרפואי וצריך לקחת את הרעיונות הקיימים ולהתאים אותם לעולם הרפואי".

 

חברי הקבוצה שפיתחה את האפליקציה הזוכה ( ) ( )
חברי הקבוצה שפיתחה את האפליקציה הזוכה

 

"לתרום מהידע הטכנולוגי לאיכות הטיפול"

צוות השופטים בתחרות כלל את פרופ' רפי חירותי, ראש חטיבת השיקום בבית החולים, רמי ברכה, מנהל-שותף בפיטנגו, טל ברנוח, מייסד ומנהל קרן דיסרפטיב , יובל שחר, שותף וממייסדי קרן מרקר, מירב וינרב, דירקטור ומנהלת קוואלקום וונצ'רס ישראל וסיון שמרי דהן, שותפה בקומרה קפיטל. הצוות בחר את הפיתוחים הזוכים בשלושת המקומות הראשונים.

 

במקום השני זכתה אפליקציית "ShikuMeet" פלטפורמה חברתית להגברת המוטיבציה של המטופל ושיפור חווית האשפוז באמצעות תרגול של משחקים אישיים וקבוצתיים ומתן פידבק מקצועי ומעקב אחר ההתקדמות, על פי היכולת האישית של כל מטופל.

 

במקום השלישי זכתה אפליקציית PhysioVator (שילוב בין פיזיותרפיה למוטיבציה) שמטרתה להגביר מוטיבציה בקרב מטופלים על ידי ביצוע תרגילים הנחוצים להמשך תהליך השיקום בבית.

 

לזוכים בשלושת המקומות הראשונים הוענק פרס כספי בשווי של 10,000 שקלים (מקום ראשון), 7,500 שקלים (מקום שני) ו-2,500 שקלים (מקום שלישי). בנוסף, חברת מיינדספיס העניקה לזוכים במקומות הראשונים שלוש עמדות עבודה מושקעות במשרדיה בתל אביב.

 

"האירוע נתן הזדמנות ערכית יוצאת דופן למאה צעירים איכותיים ויצירתיים, להתחבר לעולם השיקום ולתרום מהידע הטכנולוגי שלהם לקידום איכות הטיפול", אמר מנהל בית החולים השיקומי רעות בתל אביב, ד"ר דב אלבוקרק ,"אי אפשר היה שלא להתרגש מהמחויבות הגדולה מצדם ולהתרשם מהתוצרים מעוררי העניין שביטאו הליך של עבודה מעמיקה וחדשנות".

 

על האפליקציה שזכתה במקום הראשון הוא אמר "יש פוטנציאל רב להעצים את יכולתנו להעניק רפואה מותאמת אישית ובהמשך אף לעבד נתונים ולהסיק מסקנות מערכתיות". 


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מאיר דקל
יואב לפיד. זכה במקום הראשון
צילום: מאיר דקל
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים