שתף קטע נבחר

פיצה מקפיצה, גם את המחיר

הבעלים של מסעדת Sofia Pizza Shoppe המציא פיצה שנראית יותר כמו עוגה, עולה 38 דולר ומוציאה את חובבי הפיצות והטרנדים מדעתם. אם המחיר שווה לכם את הטעם, כדאי למהר, כי תיכף יגמר

כל מי שגר בניו יורק יודע שכמעט בכל פינה, אפשר למצוא איזו פיצרייה. דולר או שלושה ואתם מסודרים עם משולש שסביר להניח שיהיה לא פחות מטעים.פיצה, כך על פי בדיקה, היא המאכל המתועד ביותר באינסטגרם בכל העולם, ויותר מבכל מקום אחר בעולם, לא רומא ולא מילאנו, ניו יורק היא העיר המתויגת ביותר עם תמונות הפיצה.

 

ה"ניו יורק פיצה" מגיעה בכל דרך אפשרית, משולש מטפטף בדולר, פיצה בייגל, פיצה מלבנית, פיצה ברטבים מתוקים, פיצת ארוחת בוקר וברוח הסערה הפוליטית אפילו פיצה 'מרוסיה באהבה', פיצה בבושקה, שהיא למעשה פיצה בתוך פיצה בתוך פיצה בקופסא שעשויה מפיצה (מי מוכן כבר לקינוח רק מהתיאור?).

 

עם כל הסוגים והסגנונות, נראה שגם לניו יורקים כבר קשה להפתיע. עוד צורה? עוד תוספת? אולי עוד שכבת בצק? הטרנד החדש בניו יורק מגיע היישר לארנק. הפיצה הכי מדוברת בניו יורק בימים אלו תעלה לכם לא פחות (ואפילו יותר) מ-38 דולר.

 

פיצה או עוגה? הפאי היוקרתי של ניו יורק ()
פיצה או עוגה? הפאי היוקרתי של ניו יורק

 

Sofia Pizza Shoppe הצליחה להוביל אליה חובבי פיצה וחובבי טרנדים כדי להבין על מה המהומה, בכל זאת, עד היום לא מצאנו פאי בן 8 חתיכות שעולה יותר מ-22 דולר. מדובר בפיצה שנראית יותר כמו עוגה. המסעדה נפתחה לפני פחות משנה ומציעה עוגת פיצה בת שש חתיכות בלבד בהכנה מיוחדת.

 

בעל המקום סיפר שלקח לו למעלה מחצי שנה לעבוד על הבצק המושלם, בראיון הוא גם סיפר שהניח שרבים יופתעו ממחיר הפאי. "העניין הוא", הוסיף, "שמדובר במשהו מוגבל. אני רק אעשה את זה עד שזה כבר לא יהיה כיף. והאמת שאם אני אקרא את ההערות, סביר להניח שבאותו רגע זה יפסיק להיות כיף".

 

אם אתם סקרנים לנסות את עוגת הפיצה אין לכם יותר מדי זמן, בעל המסעדה מתריע ומודיע כי בתום הקיץ הקרוב, יפסיקו להגיש את הפיצה על בסיס שבועי, ואולי ישלבו אותה בתפריט אחת לכמה זמן. "האמת היא שמדובר בכל כך הרבה עבודה", אומר השף והבעלים. "אני לא יכול אפילו להעלות את זה למחיר שבאמת מצדיק את העבודה. הפאי הזה לא נעשה למען הכסף, אנחנו לא מרוויחים מזה, זו פשוט חווית הפיצה".

 

תפיחה בתוך מחבת מיוחדת, מרופדת בגרידת גבינה.  ()
תפיחה בתוך מחבת מיוחדת, מרופדת בגרידת גבינה.

 

כמו הרבה טרנדים שמקבלים לגיטימציה בעיר, גם עוגת הפיצה במחיר המפתיע קיבלה את הגושפנקא עם פרסום כתבה מפרגנת בניו יורק טיימס שכינה אותה "exclusive and elusive". השמועה מספרת שכבר בשבוע אחרי שפורסמה הכתבה אזל המלאי במסעדה לכל חודש מאי.

 

אם אתם סקרנים כדאי שתדעו שהביקורות מהללות את הפיצה ולא מעט מהמבקרים שהיו ותיעדו, מספרים שאיכות הבצק כנראה מצדיקה את המחיר. ההתפעלות מגיעה לפני הכל מהבצק שעל אף גובהו, עדיין דק וקריספי באיכות משובחת ואוורירית.

את הבצק בפיצות של המסעדה משאירים לתסוס למשך שלושה ימים. בתום התסיסה הוא תופח בתוך מחבת שמן מיוחדת, מרופדת בגרידת גבינה למשך 12 שעות נוספות, כדי שהגבינה תתמזג בבצק ותשאיר אותו לח ואווירירי.

 

לצד הביקורות המתפעלות ישנם ניו יורקרים שמסרבים לכנות את הפאי היוקרתי 'פיצה'. "זו לא אמורה להיות פיצת סלייס ניו יורקית טיפוסית", אמר הבעלים. "פשוט תגיעו עם ראש פתוח".

 

להבדיל מטרנדים רבים בעיר, נראה שהפיצה היוקרתית החלה כהמצאה ביתית שפיתח הבעלים בעצמו, ואחרי ביקור כתב הטיימס העוגה הפיצתית היוקרתית הפכה לדבר המהביל הבא.

 

בהתאם לחוקי הטרנד, מספר הפיצות מוגבל, מספר המקומות מצומצם והאפשרות ליהנות מעוגת הפיצה היוקרתית מוגבלת גם בזמן, כאשר עלינו להזמין כרטיסים מראש דרך אתר החנות, או דרך Eventbrite . הנחות יכולות להגיע אם אתם עוקבים אחר עמוד האינסטגרם של המסעדה.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים