שתף קטע נבחר

רגע לפני ביקור טראמפ: היצוא לארה"ב בשיא

לאחר שב-2016 טיפס היצוא לארה"ב להיקף של כ- 11.6 מיליארד דולר ולשיא של 6 שנים, המגמה החיובית נמשכת. יצוא הסחורות לארה"ב צמח גם במהלך הרבעון הראשון של 2017 בכ-5% נוספים. "ארה"ב הייתה מאז ומעולם שוק היעד החשוב ביותר ליצוא הישראלי"

רגע לפני ביקור טראמפ בישראל: היצוא לארה"ב בשיא של 7 שנים. במהלך הרבעון הראשון של 2017 גדל יצוא הסחורות מישראל לארה"ב בשיעור של כ-5% לסך של כ-3.1 מיליארד דולר, בהמשך לגידול של כ-5% בשנת 2016, בה הגיע היצוא להיקף של כ-11.6 מיליארד דולר, הגבוה ביותר מאז 2010. כך על פי ניתוח שערכה היחידה הכלכלית במכון היצוא.

 

על פי מכון היצוא, התאוששות היצוא לארה"ב אשתקד נרשמה בעיקר בעקבות עליה ביצוא מוצרי ההיי-טק: יצוא הציוד הרפואי, רשם עלייה של 23% בהשוואה להיקפו אשתקד, להיקף שיא של כ-690 מיליון דולר. עליה ביצוא נרשמה בענפי הייטק נוספים: יצוא רכיבים אלקטרונים עלה בשיעור של כ-5% להיקף של כ-920 מיליון דולר, יצוא ציוד טלקומוניקציה, עלה בכ-11% להיקף של כ-500 מיליון דולר, יצוא מכשור אלקטרוני ואופטי עלה בשיעור קל של כ-1% לכ-800 מיליון דולר ויצוא מערכות מחשוב והדפסה עלה בכ-19% להיקף של כ-455 מיליון דולר. יצוא התרופות לארה"ב שהסתכם בשנת 2016 בהיקף של כ-3.3 מיליארד דולר עם עלייה של 4% מ-2015 דווקא רשם ירידה ברבעון הראשון של 2017. 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

"ההתאוששות במשק האמריקאי באה לידי ביטוי בנתוני היצוא של ישראל לארה"ב", אומר רמזי גבאי, יו"ר מכון היצוא. "אנו מעריכים כי שנת 2017 תצביע על עליה נוספת בהיקפי היצוא לשוק האמריקאי על רקע המשך הגידול ביצוא ההיטק, הכימיקלים, שירותי תוכנה ומחשוב, ומחקר ופיתוח".

 

סך הסחר בין ישראל לארה"ב ב-2016

יש לציין כי ארה"ב היא מדינת הסחר הגדולה והחשובה ביותר של ישראל בעולם. היא מדורגת כיעד היצוא הגדול ביותר וכיעד היבוא הגדול ביותר לסחורות מהעולם.  על פי המכון, היקף הסחר של ישראל וארה"ב, הסתכם בשנת 2016 בכ-19 מיליארד דולר, עליה של כ-3% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד, אז הסתכם הסחר בכ-18.5 מיליארד דולר. כאמור, יצוא הסחורות של ישראל לארה"ב רשם במהלך 2016 עליה של כ-5% להיקף של כ-11.6 מיליארד דולר. יבוא הסחורות שמר על יציבות והסתכם בכ-7.4 מיליארד דולר בדומה לתקופה המקבילה אשתקד.


ברבעון הראשון לשנת 2017 נרשמה ירידה של כ-4% בהיקפי הסחר בין המדינות בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד (הסתכם בכ-4.8 מיליארד דולר) וזאת בהשפעת הירידה ביבוא. היבוא רשם בתקופה זו ירידה של כ- 17% להיקף של כ-1.7 מיליארד דולר בעיקר עקב ירידה בענף יבוא כלי הטיס – ענף הנתון מטבעו לתנודתיות רבה מתקופה לתקופה. היצוא רשם כאמור עליה של כ-5% להיקף של כ-3.1 מיליארד דולר.

 

ישראל מייבאת מארה"ב בעיקר מכונות וציוד חשמלי (מהווה כ-40% מסך היבוא), כלי רכב וטיס (כ-12% מהיבוא) וכימיקלים (כ-8% מסך היבוא).

יש לציין כי לצד יצוא הסחורות, ארה"ב גם מהווה את שוק היעד העיקרי של ישראל ביצוא שירותים עסקיים. על-פי הערכות היחידה הכלכלית במכון, נאמד יצוא השירותים העסקיים מישראל לארה"ב בשנת בכ-9 מיליארד דולר, כ-30% מסך יצוא השירותים העסקיים. יצוא זה כולל בעיקר יצוא שירותי תוכנה, מחקר ופיתוח.

 

"ארה"ב הייתה מאז ומעולם שוק היעד החשוב ביותר ליצוא הישראלי", מסר אלי כהן, שר הכלכלה והתעשייה. "המשרד פועל להרחבת והגדלת היצוא לשוק זה במטרה להגיע ליעד המרכזי של הגדלת היצוא מעל ה- 100 מיליארד דולר בשנה".

 

בשיתוף מכון היצוא 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
היצוא לארה"ב בשיא של 7 שנים
צילום: shutterstock
מומלצים