שתף קטע נבחר

וול סטריט: יצרניות הנשק זינקו, אורבוטק צנחה ב-6%

המדדים המובילים עלו עד 0.8%; לוקהיד מרטין קפצה ב-1.5%, בואינג עלתה ב-1.6% - בעקבות עסקת הנשק הענקית של ארה"ב וסעודיה; מנכ"ל פורד, מארק פילדס, הודיעה על עזיבה - המניה עלתה ב-2.1%; הנפט ברמה הגבוהה מזה חודש

המדדים המובילים בוול סטריט ננעלו בעליות. כאשר נאסד"ק הוסיף 0.8%, S&P 500 התחזק ב-0.5% ודאו ג'ונס עלה ב-0.4%. מדובר ביום השלישי של עליות בדאו ג'ונס - הרצץ הארוך ביותר מאז ה-27 לפברואר.

 

ברקע למסחר

הנפט (WTI) עלה ב-0.8% וננעל ברמה של 50.7 דולר לחבית - הגבוהה מזה חודש. הברנט עלה ב-0.5% לרמה של 53.9 דולר לחבית. להערכת האנליסטים, חברות אופ"ק ויצרניות הנפט האחרות יחליטו בפגישתם השבוע בווינה להאריך את ההסכם לקיצוץ התפוקה ב-1.8 מיליון חביות ביום - כשהשאלה העיקרית היא משך ההארכה.

 

בתוך כך הזהב ננעל בשיא של שלושה שבועות לאחר עלייה של 0.6% לרמה של 1,261.4 דולר לאונקיה - על רקע היחלשות הדולר. מדד ICE שבודק את חוזקו של המטבע האמריקני מול מטבעות מרכזיים אחרים ירד ב-0.2%. בשבוע שעבר עלה הזהב ב-2.1% על רקע חוסר היציבות הפוליטית בארה"ב. הכסף עלה היום ב-2.4% לרמה של 17.2 דולר לאונקיה.

 

לתנודתיות הפוליטית בשווקים בשבוע האחרון נוספה גם הטלטלה במחירי הנפט, אשר בסוף השבוע שוב חצו את רף 50 הדולר על רקע פסגת מדינות אופ"ק השבוע (רביעי-חמישי). לפי המסתמן, רוסיה וסעודיה יובילו הסכם להארכת קיצוץ התפוקה – מה שאמור לתמוך במחירי נפט גבוהים יותר. הנפט נסחר כעת בעליות של 0.6% ומחירה של חבית מסוג ברנט עומד על 54 דולר, ומחירה של חבית מסוג WTI עומד על 51 דולר.

 

בורסות אירופה חתמו את יום המסחר במגמה מעורבת: דאקס הגרמני נחלש ב-0.2%, קאק שמר על יציבות ופוטסי הבריטי עלה ב-0.4%.

 

מאקרו: היצוא היפני ממשיך לצמוח, עם עלייה של 7.5% באפריל, חודש חיובי חמישי ברצף. תחזית הכלכלנים עמדה על עלייה בסביבה של כ-8%. הייבוא ליפן עלה ב-15.1%, מול תחזית לעלייה של 14.8%. המאזן המסחרי עמד על עודף של 487.1 מיליארד ין, כאשר התחזית עמדה על כ-515 מיליארד ין.

 

מניות מרכזיות

אורבוטק דיווחה ל-SEC כי רשות המסים פשטה על משרדי החברה ביבנה והחלה בחקירה פלילית נגדה בחשד לתכנוני מס. באורבוטק מציינים כי הם משתפים פעולה עם החקירה.

 

מניות חברות הנשק האמריקניות זינקו בטרום המסחר בניו יורק לאחר ביקורו של דונלד טראמפ בסעודיה. במהלך ביקורו של הנשיא האמריקאי בריאד, דווח על עסקאות ענק למכירת נשק אמריקני לסעודיה בהיקף של 110 מיליארד דולר בטווח המיידי, ופי 3 מזה במשך עשר שנים. בנוסף, ענקית הנפט אראמקו חתמה על חוזים בהיקף 50 מיליארד דולר עם ארה"ב.

  

דו"חות פלוריסטם: נכון לסוף מרס 2017 היו בקופתה של החברה 33.1 מיליון דולר במזומנים, שווי מזומנים, הפקדות בנקאיות וני"ע סחירים. במהלך הרבעון ביצעה פלוריסטם הנפקה וגייסה 15.7 מיליון דולר. המזומנים ששימשו את החברה לפעילות שוטפת ברבעון הפיסקאלי השלישי הסתכמו ב-5.5 מיליון דולר.

 

בנוסף, בסיכום הרבעוני מציינים בחברה כי בחודשים האחרונים הם רואים התעניינות גוברת באסיה במוצריה של פלוריסטם. במיוחד בסין, שם מנהל המזון והתרופות הסיני (CFDA) עדכן לאחרונה את הרגולציה במטרה להאיץ את תהליכי האישור הרגולטורי לחברות מתחום הרפואה הרגנרטיבית (המשקמת).

 

פלוריסטם מאמינה כי למוצריה התאיים יש את היכולת להפוך לשחקן חשוב במתן מענה לשוק הרפואי הצומח במהירות באסיה ולגידול באוכלוסייה המזדקנת באזור זה. החברה בטוחה ביכולותיה ליצור שיתופי פעולה עם שותפים אסטרטגיים באסיה.

 

יצרנית המטוסים איירבאס (Airbus) הקימה קבוצת בדיקה חיצונית לבדיקת חשדות לשחיתות בחברה, בעקבות פתיחת חקירה שנפתחה על ידי הרשויות בבריטניה ובמדינות נוספות באירופה.

 

רויאל בנק אוף סקולנד (RBS) הכפיל את שווי הסכם הפשרה שהוא מציע לתובעים, שעות לפני פתיחת ההליך המשפטי בתביעה שהגישו. כך מדווחים בסקיי ניוז בבריטניה. ההליך כוללת 9,000 תובעים, כולל כמה עובדים בבנק וכ-18 משקיעים מוסדיים, הטוענים ש-RBS הונה אותם כאשר שכנע אותם להגדיל את ההשקעה שלהם בתוכניות של הבנק, זמן קצר לפני הקריסה הפיננסית.

 

חלק מהתובעים כבר הגיעו להסכם בשווי של 40 פני למניה, אך רבים מהתובעים אומרים כי הם מוכנים להתפשר רק בסכומים של 92 פני למניה. הנהגת הבנק חוששת ממצב שבו תיאלץ לספק לבית המשפט הסבר על האירועים שהובילו לחילוץ הממשלתי של הבנק ב-2008, בשווי של 45.5 מיליארד שטרלינג.

 

חברת הביטוח ההולנדית אאגון (Aegon) מוכרת שתיים מפעילויותיה המרכזיות בארה"ב, כחלק משירות יעד הסולוונסי שלה, עם שיפור של 6%. החברה תרשום הפסד של 270 מיליון אירו על העסקה.

 

ענקית התרופות הבריטית אסטרהזנקה (AstraZeneca) מוכרת את זכויותיה המסחריות בשתי תרופות ללב לחברת Recordati תמורת סכום שצפוי להגיע ל-300 מיליון דולר, פלוס תמלוגים.

 

חברות הכימיקלים האנטסמן (Huntsman) האמריקאית וקלריאנט (Clariant) משוויץ הסכימו על מיזוג ביניהן, כאשר כל אחת בעלי המניות בקלריאנט יקבלו 52% בחברה המאוחדת והמשקיעים בהאנטסמן יחזיקו ביתרת המניות. הכוונה היא להשלים את עסקת המיזוג עד סוף השנה - החברה הממוזגת תיקרא Huntsman Clariant.

Huntsman Clariant. שווי השוק המשותף של שתי החברות עומד על 14 מיליארד דולר, אך בצירוף נכסים פיננסיים שוויין המשותף מוערך בכ-20 מיליארד דולר.

 

זעזוע בצמרת פורד: על פי דיווחים שיוצאים הלילה בתקשורת האמריקנית, מנכ"ל החברה מארק פילדס (Mark Fields) ישוחרר מתפקידו, לצד חברי הנהלה ובכירים נוספים. את פילדס צפוי להחליף ג'ים האקט (Jim Hackett), אחד מבכירי יצרנית המכוניות האמריקנית. הדיווחים הראשונים על המהלך יצאו בניו יורק טיימס ובפורבס.

 

ב-12 החודשים האחרונים ירדה מניית פורד ב-17.5% ומתחילת 2017 עומדת על ירידה של 10.5%. לשם השוואה, המתחרה הגדולה ג'נרל מוטורס עלתה ב-12 החודשים האחרונים ב-7%, ומתחילת 2017 ירדה ב-6%.

 

חברת התעופה של הונג קונג קתאי פאסיפיק (Cathay Pacific) הודיעה על תוכנית קיצוצים של 600 משרות. ההודעה מגיעה לאחר שבחודש מרס הציגה חברת התעופה הפסד שנתי ראשון מזה עשור.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים