שתף קטע נבחר

ארז קומרובסקי מכין פנקייק סלק

לא עוצר באדום: מה קורה כשמשלבים בין המנה הכי טעימה בארוחת הבוקר לבין הירק הכי בריא בגינה? השף ארז קומרובסקי מציג מתכון מפתיע לשבועות - פנקייק סלק שלא תרצו להפסיק לזלול

 

צילום: אביהו שפירא
ארז והפנקייק (צילום: אביהו שפירא)

 

 

פנקייק סלק

המרכיבים:

3/4 כוס סלק, מגורר דק

3/4 כוס חלב

50 גר' חמאה מומסת  + מעט חמאה לטיגון

3 ביצים

1/2 כפית מלח

1/2 2 כפות סוכר

1 כוס קמח תופח

לקישוט -

1/4 כוס אבקת סוכר

חופן תותים/פטל/תותי עץ

מעט סירופ רימונים

1 מכל שמנת חמוצה

1/2 כוס קרם פרש

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את הסלק המגורר עם הביצים, החלב והחמאה. במקביל, מערבבים את הקמח עם המלח והסוכר.
  2. מאחדים בין התערובת היבשה לרטובה, ומערבבים מעט תוך תנועות קיפול רק עד לקבלת תערובת אחידה.  
     
  3. מחממים מחבת טפלון, וממיסים בה קוביית חמאה קטנה. יוצקים פנימה מעט מתערובת הפנקייק, ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
  4. מגישים עם אבקת סוכר, תותים/פטל/תותי עץ ושמנת חמוצה. מגישים ואוכלים מיד.  

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מפתה. פנקייק סלק
מפתה. פנקייק סלק
צילום: אביהו שפירא
מומלצים