שתף קטע נבחר

עו"ד נחשדה בהקלטת דיון, ותשלם 10,000 ש'

במהלך דיון בבית הדין הרבני האזורי בי-ם התבקשה עורכת הדין של הבעל למסור את הנייד שלה, אך היא סירבה. התנצלותה התקבלה חלקית

בית הדין הרבני האזורי בירושלים חייב לאחרונה עורכת דין שייצגה גבר בהליך גירושים לשלם 10,000 שקל משום שהדיינים חשדו שניסתה להקליט את אחד הדיונים.

 

האירוע התרחש במהלך עדות של חוקר פרטי בתביעת גירושים בין בני זוג, כשעורכת הדין של האישה התריעה לפתע כי עורכת הדין של הבעל מקליטה את הדיון. הדיינים – הרב יצחק זר, הרב גדעון שריון והרב מרדכי רלב"ג – ביקשו ממנה את המכשיר הנייד שלה, אך היא סירבה למסור אותו.

 

תוך כדי הדברים התעסקה עורכת הדין עם המכשיר, והחוקר הפרטי בדוכן העדים אמר שייתכן שלמעשה ביצעה פעולת מחיקה במקביל להתראות חוזרות ונשנות של הדיינים.

 

הדיינים הבהירו לעורכת הדין שהם שוקלים לחייב אותה בהוצאות משפט בסך 25 אלף שקל ואף לפנות ללשכת עורכי הדין בתלונה על התנהגותה, וביקשו את תגובתה בטרם יחליטו. היא הכחישה וטענה שהתכתבה בעניין אישי עם בן זוגה, ולאחר מכן מחקה את ההתכתבות. לאחר הדיון היא הגישה התנצלות בכתב, שבה שוב חזרה על גרסתה.

 

אלא שהדיינים התרשמו שגרסתה לא נכונה, ואכן "נעשתה פעולת הקלטה של הדיון, וכשעלה על כך בית הדין – מחקה את ההקלטה כדי שלא יתגלה מה שעשתה, שאם כדבריה שלא הייתה זו אלא התכתבות בעניין אישי – למה הייתה צריכה למחוק את ההתכתבות הזו, ובפרט שעשתה זאת תוך כדי שבית הדין מתרה בה לחדול מלהתעסק עם מכשיר הסלולרי שלה".

 

דברים רגישים ואינטימיים

בהחלטה שניתנה לאחרונה הפנו הדיינים לסעיפים הרלוונטיים בחוק בתי המשפט והסבירו כי אסור לאף צד להקליט דיונים, מה גם שחוק בתי דין דתיים קובע שדיונים יתקיימו בדלתיים סגורות (למעט בענייני ירושה או אם בית הדין קבע אחרת). על כך הוסיפו כמה ציטוטים מפסיקת העליון, שלפיהם צד שרוצה להקליט דיון חייב להודיע על כך לשופט.

 

"טעם איסור ההקלטה בין כותלי בית הדין מובן מאוד – נאמרים שם דברים רגישים מאוד ואינטימיים, וכל תיעוד של הדברים, אם אינו נעשה במסגרת בית הדין, פרוטוקול הדיון, המערכת הממוחשבת של בית הדין, עלול לצאת מכלל שליטה ולהביא נזק לצדדים המתדיינים בבית הדין", כתבו.

 

הדיינים הבהירו שהקלטה עלולה לשבש את עבודת בית הדין והוצאת הצדק לאור, שכן הצדדים המתדיינים עלולים לחשוש מלומר את דבריהם בבית הדין באופן חופשי. הם סברו שבמקרה זה יש "חומרה מיוחדת" למעשה, שכן לא זו בלבד שנעשתה הקלטה ללא רשות, אלא אף נעשה מול עיני הדיינים מעשה של טשטוש והעלמת ראיות.

 

לפיכך חויבה עורכת הדין בהוצאות בסך 10,000 שקל לאוצר המדינה. בסכום זה הדיינים ציינו כי הם מתחשבים בעצם ההתנצלות, אף שאינם מקבלים את הטענה כי לא ניסתה להקליט.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
 צילום: shutterstock
אילוסטרציה
צילום: shutterstock
מומלצים