שתף קטע נבחר

עובדי סטארבקס: "הרשת מתעלמת מאיתנו"

בעקבות ניסיונות רשת בתי הקפה לשפר את שירות הלקוחות ולעלות את נתון המכירות שנמצא בירידה, עובדי סטארבקס יוצאים במתקפה נגדית וקוראים להנהלה לגשר על הנתק שנוצר עמם

האם סטארבקס יורדת מתהילתה? בעקבות יוזמה חדשה של רשת בתי הקפה לשיפור שירות הלקוחות, יוצאים העובדים לתקשורת ואומרים כי גישת ההנהלה מוכיחה עד כמה היא מנותקת ממה שקורה בפועל בסניפים.

 

כתבות נוספות בערוץ הכלכלה

 

אתר ה-Business Insider פרסם כי על פי העובדים אם החברה רוצה להוביל לצמיחה במכירות ולשמור על מוניטין חיובי יש צורך בשינויים משמעותיים בהתנהלותה. ""רוב האנשים רואים את סטארבקס בתור חברה מנוהלת היטב, אבל מבפנים רואים את הפגמים ותוהים איך העסק הזה בכלל מרוויח כסף", אמר אחד מהעובדים בסניף הרשת בשיקגו.

 

סטארבקס קיבלה את שמה משמו של "סטארבק", דמות בספר מובי דיק. נכון להיום, היא רשת בתי הקפה הגדולה בעולם עם עשרות אלפי סניפים ב-63 מדינות. מטה החברה נמצא בסיאטל, וושינגטון בארה"ב.

 

 (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

אבל למרות גודלה, ואולי בגללו, סטארבקס נמצאת בצומת קריטי. במהלך החודשים האחרונים מורגשת ירידה במספר הלקוחות, מנכ"ל חדש נכנס לתפקיד וישנו תכנון לפתיחת 5,000 סניפים חדשים בכל העולם. בנוסף לזה, עובדי הרשת מעלים בעיות נוספות כמו דרישתם לתיקון התקנים בסניפים, שיפור שכרם וגישור על הנתק בינם לבין ההנהלה.

 

מחסור בתקנים "שוחק" את העובדים

בקיץ 2016 החל לעלות לסדר היום נושא מספר העובדים בכל משמרת, כאשר אחד העובדים בשם ג'יימי פראטר יצר עצומה כשכותרתה "מחסור בעובדים הורג את המורל".

פראטר ציין כי "העובדים הם עמוד השדרה האמיתי של פעילות הרשת" ולדבריו, ככל שהציפיות עולות הם מקבלים פחות תמיכה ומתקשים בתפקידם.

 

"ברוב החנויות אין מספיק עובדים ולדעתי מדובר ברצון ההנהלה", אמר עובד אחר. "מנהלי סניפים מעדיפים להיות במחסור של עובדים מאשר לשלם עוד על שעות נוספות".

"כולנו מתרוצצים ולפעמים נשחקים. עובדים מרגישים שהם טובעים לפעמים", ציין עובד נוסף.

 (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)
 

על פי דברי העובדים, בעיות מספר העובדים הפכו לקשות יותר על רקע הדרישה ליותר פעולות, כמו למשל הטיפול במספר דרכי הזמנה (באפליקציה וישירות מהרכב), והזמן הארוך יותר שנדרש בהכנת חלק מהמשקאות החדשים שהשיקה הרשת.

 

לטענת העובדים, הערך של חיבור רגשי עם הלקוחות כבר לא מקבל דגש, ואפילו להיפך. "לא רואים בעין יפה אם אני משוחח עם אחד הלקוחות הקבועים", אומר עובד הרשת עם וותק של 7 שנים. "הרצון היחיד הוא להקטין את זמן ביצוע העסקה", שיתף עובד אחר.

 

 (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

רק רוצים להצליח לשלם שכר דירה

על פי נתוני אתר Glassdoor, עובדי הדלפק בסאטרבקס מרוויחים בממוצע 9.5 דולר לשעה. לשם השוואה, שכר עובד דלפק במקדונלד'ס נאמד ב-8.49 דולר לשעה, ולפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בארה"ב, השכר הממוצע של עובד בית קפה הוא 10.28 דולר לשעה.

  

הרשת מצידה טענה כי היא מעניקה הטבות מעבר לשכר השעתי, כמו סיוע בשכר לימוד, הפרשה מוגדלת לפנסיה ואפשרות לרכוש מניות שלה. אך העובדים מצידם מעדיפים לקבל שכר גבוה יותר. "הצוות שלי רק רוצה להצליח לשלם על מזון ושכר דירה", אמר אחד העובדים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים