שתף קטע נבחר

כוכב מחוץ למגרש

לומד תורה, מקפיד על שיעורי עברית, מבקר במוסדות תרבות, אוכל (כשר) בשוק מחנה-יהודה ועושה גיחות לחוף הים של ת"א. אמארה סטודמאייר נהנה מהחיים בישראל, אבל לא תמיד מוצא עצמו על הפרקט. יכולת טובה הערב (21:05) מול נהריה יכולה לעשות את ההבדל בין עונה כושלת להופעה בפיינל-פור

כששחקן בסדר הגודל של אמארה סטודמאייר - כזה שנבחר פעם אחת לחמישיית העונה ב-NBA, ארבע פעמים לחמישייה השנייה וחמש פעמים לאולסטאר - מחליט להגיע לשחק בקבוצה ישראלית, המסר המתבקש הוא: זוזו הצידה, ההצגה כולה שלי.

 

זמן לא רב אחרי שנחת בירושלים בטיסה ישירה ממיאמי, כבר היה ברור שסטודמאייר הוא לא הטיפוס שמחפש את אור הזרקורים. גם לא ראינו אותו מרחף יותר מדי מעל הטבעות או מפגין ביצועים שמזכירים את הליגה הטובה בעולם. הפורוורד בא לתת עבודה, לנצח משחקים בעזרת הדברים הקטנים והניסיון. זה מה שהפועל ירושלים מצפה ממנו לעשות במשחק הערב (חמישי, 21.05) בארנה מול נהריה, שיקבע אם האדומים יודחו עוד לפני הפיינל-פור או יסתערו על האליפות. סטודמאייר כנראה לא יקלע 35 נקודות, אבל יכול לעשות את ההבדל במשחק החשוב ביותר של הקבוצה העונה.

 

יכול לעשות את ההבדל. סטודמאייר (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
יכול לעשות את ההבדל. סטודמאייר(צילום: אוהד צויגנברג)

 

"לאמארה אין מניירות של סופרסטאר", מספר גורם במועדון. "בהתחלה, כשהודיעו שהוא חתם, אפשר להגיד שלא מעט נבהלו מהמהלך בשל העובדה שהוא מגיע מה-NBA ולא מכיר את הכדורסל האירופי. חשבו שהוא יבוא עם התנשאות מסוימת, אבל סטודמאייר הצליח להפתיע את כולם".

 

עם כל הכבוד להפועל ירושלים, אמארה הגיע לארץ הקודש בשם הרוחניות. אחרי 14 עונות ב-NBA הוא החליט להעתיק את מרכז חייו לישראל בשל הזיקה ליהדות. המטרה הייתה לחשוף את משפחתו (אשתו וארבעת ילדיו) לאורח החיים אליו הוא כל כך מחובר. זמן קצר לאחר שחתם הוא הגיע לערוך סיור בבירה והחליט לגור בטלביה, שכונה הממוקמת בלב העיר, לא רחוק ממוסדות דת ותרבות. הלוקיישן לא היה מקרי.

 

חוויה רוחנית

סטודמאייר מקפיד לקיים את מנהגי היהדות, כולל לבישת ציציות, אכילת מזון כשר וקריאת ספרי תורה. כל המשפחה עוברת שיעורי עברית במטרה ללמוד את השפה כמה שיותר מהר. המקום החביב עליהם הוא שוק מחנה-יהודה, שם עשו לסטודמאייר מחווה עם ציור קיר ענקי שלו. הם יוצאים לטיולים רבים, נהנים ממזג האוויר כאן ועורכים גיחות רבות לחוף הים בת"א.

 

המקום החביב על משפחת סטודמאייר. מחנה יהודה (יאללה בסטה) (יאללה בסטה)
המקום החביב על משפחת סטודמאייר. מחנה יהודה(יאללה בסטה)

 

מקורביו מעידים: "סטודמאייר מאוד אוהב את ישראל, גם המשפחה מאוד התחברה למדינה. זו חוויה רוחנית בשבילם. הם מאמצים את אורח החיים כאן, והחיבור ליהדות הקל על ההסתגלות. השחקן משתדל להיות בבית עם המשפחה בשבתות ולעשות ארוחות משפחתיות. המגמה שלו היא להישאר כאן".

 

גורם אחר סיפר: "זה תהליך שלוקח זמן. הוא לא בא להיות הכוכב, אלא חלק מקבוצה, בלי להבליט את עצמו על חשבון אחרים, בא לעזור כשצריך. אפשר להגיד שבהתחלה הוא היה אפילו יותר מדי צנוע. ההתנהלות שלו מחוץ למגרש היא פשוט יוצאת מן הכלל. הוא בן אדם מדהים, כולם אוהבים אותו".

 

אבל מה עם כדורסל?

שחקן בהפועל ירושלים מוסיף: "הוא שותף מדהים. תמיד דוחף ורוצה לעזור, מאוד חשובה לו ההצלחה של הקבוצה. אין לו אפילו טיפה של אבק כוכבים. זה לא מובן מאליו שאחד שמגיע מהמקום שלו מתנהג כמו שהוא מתנהג".

 

דוחף את הקבוצה. אמארה עם החברים (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
דוחף את הקבוצה. אמארה עם החברים(צילום: אורן אהרוני)

 

אבל אם נעבור לתחום המקצועי, נגלה שלא הכל ורוד בממלכת סטודמאייר. ההסתגלות לחוקים של הכדורסל האירופי לא הייתה פשוטה, כפי שמעיד מקורבו: "לקח לו זמן להבין מה הוא צריך לעשות. יש יותר אימונים מאשר ב-NBA, פחות משחקים והמון נסיעות. כשמצא את מקומו, הוא התחיל להרגיש יותר בנוח. הוא לא מרוצה מהצורה שבה הקבוצה משחקת, זה לא סוד. לא פעם היו לו ויכוחים עם המאמן. הוא מקווה שזה ישתפר".

 

כבר בתחילת הדרך קשיי הקליטה על המגרש קיבלו ביטוי מובהק. סטודמאייר נרשם בטופס פעמיים בלבד בחמשת המשחקים הראשונים של העונה כדי לשמור אותו רענן ליורוקאפ ולהכניס אותו בהדרגה לעניינים. הסנטר לא אהב את זה, ולאחר מכן הגיעה שיחת הבהרה עם סימונה פיאניג'אני. הפרצופים שעשה למאמן השפיעו, ומהר מאוד הוא הפך לשחקן חמישייה על חשבונו של שון ג'ונס.

 

התקרית השנייה התרחשה במחזור העשירי, באמצע דצמבר, כשירושלים רשמה הפסד חמישי, הפעם לאילת. הסנטר שותף 13 דקות, בזמן ששאר השחקנים לא תיפקדו. בדקות ההכרעה, למרות שעלה על אופני החימום והתחנן להיכנס, פיאניג'אני החליט לא להשתמש בו.

 

לא השתמש בו נכון. פיאניג'אני עם סטודמאייר (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
לא השתמש בו נכון. פיאניג'אני עם סטודמאייר(צילום: עוז מועלם)

 

"לא יודעים להשתמש בו נכון, המאמן לא בונה עבורו תרגילים, והוא נאלץ להתחנן בכל משחק לכדורים מתחת לסל", מגלה גורם בירושלים. בין המחזור ה-13 ל-18 נרשם שיפור בהיבט הזה. יותר כדורים נכנסו לאזור הצבע, וסטודמאייר

נתן תפוקה גדולה יותר בנקודות, אבל זה לא נמשך הרבה זמן. אחרי המחזור ה-19 ירושלים חזרה לסורה, קרטיס ג'רלס לא ספר את החברים, והקבוצה התבססה על יכולת אישית. לא פלא שירושלים דורגה בסיום העונה הסדירה שלישית לפני הסוף באסיסטים, עם ממוצע של 17.3 למשחק.

 

סטודמאייר גם הירבה להתעמת עם שופטים במהלך העונה בעקבות החוקים הזרים לו, מה שעלה לו בעבירות טכניות. נקודת הרתיחה הגיעה אחרי המשחק מול אילת בפברואר, כשהשתלח באנשי המשרוקית דרך חשבון האינסטגרם: "הייתי עד לשיפוט הגרוע ביותר בעולם". גורם בירושלים התייחס לנושא: "לקח לו זמן להבין על מה שורקים צעדים ומה נחשב לעבירה. הוא היה רגיל לשיפוט אחר. הפועל ירושלים הייתה צריכה לשלם שכר לימוד. ימים יגידו אם זה השתלם".


פורסם לראשונה 08/06/2017 05:55

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עוז מועלם
אמארה סטודמאייר
צילום: עוז מועלם
מומלצים