שתף קטע נבחר

"באוסטרליה כשרוצים להיפגש עם חבר מתאמים מראש"

החופש הגדול מתחלק לארבע חופשות, ויש קייטנות בבתי ספר. כדי להיפגש עם חבר צריך לתאם מראש, אבל יש יותר זמן משפחתי לבילויים ולטיולים. כך נראה החופש של משפחת ליפשיץ, שעברה לאוסטרליה לפני שנתיים

 

 


משפחת ליפשיץ - ההורים דווינה ואלי והילדות מיה (6) ועלמה (4). גרים שנתיים באוסטרליה, מהן חמישה חודשים במלבורן.

 (צילום: אלבום פרטי) (צילום: אלבום פרטי)
(צילום: אלבום פרטי)
 


"עברנו במטרה למצוא חיים טובים יותר מבחינה כלכלית ואפשרויות בתחום החינוך", מסבירה דווינה. "בארץ עבדנו שנינו במשרות מלאות: אלי בהייטק, אני כמנהלת לשכת דיקן במוסד להשכלה גבוהה. לשנינו היו ימים של שעות נוספות והמשך עבודה מהבית. עכשיו אלי עובד כקונטרקטור בתחום שלו, וברגע שהוא מסיים את שעות העבודה שלו אף אחד לא מצפה שיהיה זמין למיילים או שיחות (פרט לחברות ישראליות, כמובן). אני לא עבדתי מהרגע שעברנו לאוסטרליה פרט לכמה פרויקטים קצרי מועד".

 (צילום: אלבום פרטי)
(צילום: אלבום פרטי)
 


"אין פה חופש גדול, אלא ארבעה 'סמסטרים'. בין אחד לשני יש 17 ימי חופשה - חופשת סתיו, חופשת חורף, חופשת אביב וחופשת הקיץ, שהיא הארוכה יותר כי היא כוללת את הכריסמס ואת השנה האזרחית החדשה. יש גם כמה ימי חופשה במהלך השנה (יום הולדת למלכה, Good Friday וכדומה) שלרוב מוצמדים לסופי שבוע כדי שיהיה סוף שבוע ארוך.

 

"כיוון שאני בבית, הבנות מבלות את החופשים איתי, אבל עקרונית יש after school care, כמו צהרון, שמתקיים בתוך שטח בית הספר. זה נותן מענה להורים שמתחילים את יום העבודה לפני שעות בית ספר (8:45 בדרך כלל) או מסיימים אחרי (15:30 במקרה שלנו). הם גם מפעילים תוכניות של קייטנה במהלך החופשות. הכול בתשלום, כמובן, אבל מי שזכאי מקבל החזרים מהמדינה על חלק מהעלויות.

 

לכתבות נוספות - היכנסו לפייסבוק הורים של ynet

 

"בחופש האחרון הלכנו כמה פעמים למוזיאון. ברוב המוזיאונים יש מתחם מיועד לילדים עם הפעלות מיוחדות לתקופת החופש ואירועי חינם שהעיריות מארגנות לתקופה הזו - הקרנת סרטים, שעות סיפור, סדנאות יצירה וכדומה. בשאר הזמן בילינו בבית, אפינו, שיחקנו, והבנות באו איתי לסידורים כשהיה צריך".

 

 (צילום: אלבום פרטי)
(צילום: אלבום פרטי)


"היו מפגשים בודדים, גם כי זה פחות מקובל פה וכשרוצים לארגן 'פליי דייט' צריך לתאם אותו מראש מול האימא השנייה. אין פה את הספונטניות שקיימת בארץ ואין דבר כזה 'אימא, XXX יכולה לבוא אליי היום אחר הצהריים?'. זה קורה כי קיים פה פחות צורך למלא את הלו"ז שלהן ולהעסיק אותן בכל רגע נתון".

 


"בשנה שעברה, לפני שעברנו לגור פה, באנו לכמה ימים למלבורן, פגשנו חברים, יצאנו לטייל הרבה והיינו עם הבנות בלונה פארק".

 

 (צילום: אלבום פרטי)
(צילום: אלבום פרטי)


 "אנחנו לא סופרים את הימים באותו אופן כי במקרה שלנו אין את הלחץ הזה. אני נהנית כשהן בחופש, אבל אולי אצל משפחות שבהן שני ההורים עובדים זה אחרת".

 



"היתרונות הם שיפור משמעותי ברמת החינוך של הילדות - מכמות הילדים בקבוצה או בכיתה ועד שיטת הלימוד, של התנסות חווייתית, לעומת הלימוד הפרונטלי שזכור לנו מהארץ. איכות חיי המשפחה והפנאי: יש יומיים שלמים של סופי שבוע לעומת יום וחצי בארץ, שחלקו מוקדש לסידורים שלא היינו מספיקים במהלך השבוע. יש יותר זמן לחברים, יש גם זמן לפעילות ספורט אחר הצהריים - גם שלנו וגם של הבנות. תחושה רגועה כמעט כל מקום, נימוס, כבוד ושקט (לא שומעים פה צעקות במרחב הציבורי)".


"החסרונות הם הגעגועים והמרחק מהמשפחה והחברים".


"הקשר שלנו עם הארץ הוא רק למשפחה וחברים. אנחנו לא חלק פעיל בקהילה הישראלית כאן".


פורסם לראשונה 29/06/2017 13:40

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלבום פרטי
"לא מרגישים צורך להעסיק את הילדות בכל רגע"
צילום: אלבום פרטי
מומלצים