שתף קטע נבחר

"אנחנו יוצרים שינוי מול תלמידים בגילנו"

בזמן שכל החברים שלהם ילכו לים, טל, שון, דולב ועדי בני ה-17 ינצלו את החופש הגדול כדי להשתתף במאבק נגד ה-BDS ולשפר את תדמיתה של ישראל בקרב בני גילם ברחבי העולם: "אנחנו מראים להם את ישראל האמיתית, לא כמו שהיא מצטיירת אצלם בתקשורת"

בשיתוף המשרד לעניינים אסטרטגיים והסברה

 

 

כמו מרבית חבריהם שיוצאים היום לחופש הגדול, גם התיכוניסטים האלה יעבדו, יבלו, אולי יטוסו לחו"ל לטיול עם המשפחה, אבל להם יש משימה נוספת שהם לקחו על עצמם: להגן על שמה של המדינה.

 

"יש גבול למה שהממשלה יכולה לעשות", מסביר טל נמט (17), שיעלה בשנה הקרובה לכיתה י"ב בתיכון הרצוג בכפר-סבא. נמט, לדבריו, נמשך מגיל צעיר מאוד לתחום האקטואליה, ולכן כששמע על "המרכז הישראלי למנהיגות צעירה" לפני כשנתיים הוא מיהר להצטרף: "חשבתי לעצמי שאם אני רוצה גם להעשיר את הידע שלי, ותוך כדי זה גם להתנדב ולתרום למדינה, אני רוצה להיות שם".


תוכנית מנהיגים צעירים, בראשותו של בכיר משרד החוץ לשעבר יצחק אלדן, פועלת במרכז הרב-תחומי שברמת החייל בתל-אביב. היא מיועדת לתלמידי כיתות ט' עד יב', ומכשירה בני נוער מכל המגזרים לשמש מעין "שגרירים צעירים" של מדינת ישראל.

 

במסגרת התוכנית, שאורכת שלוש שנים, לומדים בני הנוער מיומנויות תקשורת שונות, רוכשים ידע בנושאי אקטואליה – בדגש על המזרח-התיכון והסכסוך הישראלי-פלסטיני – ויוצאים למשלחת בת שישה ימים במדינת אחרת, שבה הם נפגשים עם צעירים בני גילם . הקשרים שהם יוצרים שם עוזרים להם בהמשך להפיץ ברשתות החברתיות את האמת על ישראל, וכך להיאבק במסע הדה לגיטימציה של תנועות החרם בעולם.

 

"היתרון שלנו הוא שאנחנו מגיעים לפגוש את בני-הנוער האלה, בדיוק בגיל הקריטי", מסביר נמט, שבחופשת הפסח יצא במסגרת התוכנית למשלחת שכזו במדריד, בירת ספרד. "הם לומדים להכיר אותנו כשהם עוד בבתי-הספר התיכונים, לפני שהם מגיעים לקולג'ים ולאוניברסיטאות שטופות ההסתה. בשלב הזה יותר קל להם להתחבר אלינו ולהקשיב לנו מאשר לפוליטיקאים מבוגרים".

 

"שינויים גדולים מתחילים בקטן, ואני מרגישה שיצרנו שינוי", מספרת בגאווה שון דינור (17), תלמידת תיכוון כצנלסון בכפר-סבא. "חזרתי ממדריד בתחושה שהשפענו המון – השתדלנו לעסוק פחות בפוליטיקה, ויותר להיות איתם, לדבר, להראות להם שהישראלים הם בדיוק כמותם. מספיק שאחד או אחת מושפעים מזה, ומספרים לחברים נוספים שלהם שיש להם חבר או חברה מישראל, ופתאום זה כבר בכלל לא נשמע נורא כמו שזה מצטייר שם בתקשורת".

 

גם במשרד לעניינים אסטרטגיים, שכחלק מפעילותו מוביל בשנתיים האחרונות את המאבק העולמי בתנועות החרם על ישראל, הבינו את חשיבותה של התוכנית – ובשנה האחרונה "אימצו" אותה כחלק מהמאבק. במסגרת זאת מימן המשרד את יציאת המשלחת למדריד, וכבר התחייב על מימון שתי משלחות נוספות שייצאו בקרוב לשוודיה ולאירלנד, שתי מדינות שבהן מתנהל מאבק קשה על תדמיתה של ישראל.

 

"בכל יום אנחנו נתקלים בדה-לגיטימציה וביחס הלא הוגן והלא צודק שתנועות כמו ה-BDS מפנות כלפי ישראל",

מספר דולב צייכנר (17), מתיכון רבין מכפר-סבא, "ולכן יש לי מחויבות ורצון לתקן את המצב הזה". עדי יחזקאל (17), חברתו לשכבה, מחזקת את דבריו. "התלמידים במדריד חשבו שאנחנו חיים באזור מלחמה", היא מספרת. "הם ממש הופתעו לגלות שאנחנו בני נוער בדיוק כמותם, שלא פוחדים ללכת ברחוב. הראינו להם שאנחנו הדמוקרטיה היחידה במזרח-התיכון, ושאנחנו בעד שוויון זכויות לכל אדם – אבל שכמו לכל מדינה אחרת, גם לנו יש צורך בצבא שיגן עליה".

 

כל בני הנוער מצהירים שמדובר בפעילות א-פוליטית לחלוטין. "כל הסוד פה הוא המפגש, ההיכרות, הקשר החברי", מסביר שניר דולב (31), מנהל התוכנית לדיפלומטיה ציבורית ב"מרכז הישראלי למנהיגות צעירה". "התמימות שבני נוער באים איתה, שוברת מחסומים אפילו אצל מבוגרים".

 

כנראה שיש כבר מי שמודאגים מהצלחתה של הפעילות: משלחת של 28 בני נוער מ"המרכז הישראלי לשגרירות צעירה", שיצאה לפני כשבועיים להולנד זכתה לתגובה עוינת מצד חבר מועצת עיר האג עבדו ח'ולאני, שבפוסט שפרסם בפייסבוק בתגובה לביקור הגדיר את הצעירים: "טרוריסטים ציוניים בעתיד, כובשים, ומי שבעתיד ירצחו ילדים". לפי יחזקאל, אירועים כאלו רק מחזקים אותם. "בדיוק בגלל דברים כאלה הפעילות שלנו חיונית", היא מסבירה. "הרי היום כמעט הכל מתנהל ברשתות החברתיות. ברגע שלכל אחד מאיתנו יש בפייסבוק כמה חברים מכל מדינה, כל הפעילות שלנו למען ישראל הופכה לוויראלית. זה הניצחון הגדול שלנו, ובגלל זה אנחנו מקפידים לתחזק את הקשרים האלה כל הזמן".

  

הכתבה פורסמה ב"ידיעות אחרונות"

 

בשיתוף המשרד לעניינים אסטרטגיים והסברה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים