שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    יוצאים לאכול: מקומות חדשים בארץ
    בר יין לא כשר בירושלים, בית קפה טבעוני בפרדס חנה-כרכור, פופ-אפ בר לקיץ מבית "שישקו" בתל אביב: בתי האוכל החדשים ששווים ביקור

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    שסטל

    המסעדה, שהצטרפה למתחם "מקום בלב" (היכן ששכנה בעבר מסעדת "מקום בלב"), מעניקה פרשנות מודרנית למטבח הים-תיכוני. במטבח נעשה שימוש נרחב ויוצא דופן בתוצרת חקלאית, שחלקה הגדול מגיע ישירות מגני הירק של המסעדה.

     (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)

    על מטבח המסעדה הופקד השף קובי כץ (שאחראי גם על המטבח של מסעדת האם). כץ שם דגש על שיטות עיבוד "של פעם", כמו בישול בפתילייה, שימור, עישון וכבישה במעשנה ואפייה בתנור פחמים ובטאבון לבני אבן, שנבנה במקום במלאכת יד.

     (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)
     

    המנות כאן מוגשות בפשטות ובלי התחכמויות: דלעת מקורמלת וריבת אבטיח (42 שקלים), סלט לחם וירקות גינה (42 שקלים); בוראטה של מחלבת "עברי" עם סלסת עגבניות וקרעי בזיליקום (59 שקלים), דפי שייטל בקר מעושנים עם מלון קולי וגבינת פקורינו (52 שקלים), פורל ורוד על תפוחי אדמה (59 שקלים), פולנטה עם עלי מנגולד, בצל ירוק ואספרגוס (79 שקלים ) ועוד. בגזרת הקינוחים תמצאו כאן מנה של פירות העונה מעושנים מוגשים עם קרם פרש (48 שקלים), ממתק שוקולד עשיר עם אגוזי פקאן, מלך ולוז (48 שקלים) וטארט שקדים עם פטל ודובדבנים (44 שקלים).

     (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)
     

    פרדס משותף 5 רעננה 072-3951175, ראשון-שבת 24:00-12:00, לא כשר

     

    פרימיטיבו

    בר יין חדש שנפתח בירושלים. על המיזם אחראיים אורי ענבר ותומר קיסר, מבעלי מסעדת "מנזה" הירושלמית, שהשקיעו רבות בבניית תפריט היין של הבר, המתבסס בעיקרו על יינות העולם החדש. תוכלו למצוא שם גם יין מכל העולם, אפילו מפורטוגל.

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

    התפריט מציע כ-110 סוגי יין קבועים וכעשרה סוגי יין נוספים שיוגשו כספיישל. 16 בקבוקי יין יהיו פתוחים לכוסות במחירים שנעים בין 54-32 שקלים. בניסיון להנגיש את התפריט הארוך הזה לשתייני היין - נעשתה בו חלוקה לא שגרתית לקטגוריות המאפיינות את היינות: "ארומטי ומרווה", "אדמתי ומחמם", "ריחני ופירותי" ו"עשיר ומגרה". בכל קטגוריה אפשר למצוא בין חמישה ל-15 בקבוקים שונים ולפחות אפשרות אחת או שתיים בכוסות.

    (צילום: אפיק גבאי) (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: אפיק גבאי)

    נוסף לתפריט היין המקום מציע תפריט קוקטיילים מושקע ותפריט אוכל שאותו הרכיב דני פורת, השף של מסעדת "מנזה". התפריט נותן ביטוי לעונתיות עם מנות כמו סלט אנדיב עם גבינה כחולה, אבטיח, גרילד צ'יז על לחם קסטן, גורגונזולה, גרוייר, מוצרלה ופרושוטו (62 שקלים); פרושוטו ומלון בוויניגרט טרגון וצ'ילי גרוס (42 שקלים); בוראטה קרועה עם סלקים צבעוניים, בזיליקום, אגוזי לוז ובלסמי (54 שקלים); זנב שור על בריוש עם ריבת בצל, שמן ועירית (72 שקלים) ושלל מנות נוספות שמתאימות לליווי של יין.

     

    מי שהיה שותף לעיצוב תפריט היינות - וכיום מנהל בפועל את המקום - הוא סומלייה ג׳יימי סלוק, בעל רזומה הכולל בין השאר את המסעדות "מחניודה" ו"רפאל". על מנת להוסיף למקום גם תוכן מקצועי על עולם היין - הוא מארח קבוצות (גם ממש קטנות) לחוויית טעימות מודרכת.

     

    קינג ג׳ורג׳ 37 ירושלים 02-9419190‏, ראשון-שבת 24:00-17:00, לא כשר

     

    הקראצ'מה של שישקו

    פופ-אפ בר קיצי מבית "שישקו", שנפתח בצמוד לחמארה הבולגרית - שנקראת גם היא "שישקו" - במתחם הר סיני בתל אביב. המקום הססגוני הזה יפעל במתחם כל חודשי הקיץ, ואנחנו מהמרים שמצפים לכם שם אלכוהול משמח, אוכל טוב וחברה טובה - בדיוק כמו בבר המקורי של החבורה.

     (צילום: חיים יוסף) (צילום: חיים יוסף)
    (צילום: חיים יוסף)

    מדובר בבר חיצוני שכולל 15 מקומות ישיבה, ויוגשו בו תפריט קוקטיילים על בסיס המשקה המיתולוגי החביב על בני העדה הבולגרית - "שטוק 84" - ותפריט אוכל עם השפעות מהמטבחים של אזור הבלקן. בין המנות: קבב בורגר (38 שקלים), בורקיטס חצילים ובשר (38 שקלים), מקרל כבוש (42 שקלים), שפרוטים ולחם שיפון (42 שקלים), סופלאקי כבש (68 שקלים), קלמרי מטוגן (48 שקלים), עראייס חציל (42 שקלים), דגים מטוגנים (54 שקלים) ועוד.

     

    הר סיני 2 תל אביב 03-5606406, ראשון-חמישי 2:00-19:00, שישי-שבת 2:00-12:00, לא כשר

     

    דון פרדו

    סניף רביעי לרשת, שגם בו יגישו פיצות. בגזרת התוספות המיוחדות יציעו כדורי בייבי מוצרלה, עגבניות שרי וחצילים מטוגנים. עבור הטבעונים יציעו כאן פיצה טבעונית ובהמשך יכינו גם פיצה נטולת גלוטן.  

     (צילום: בני אנטולי מיכאלו) (צילום: בני אנטולי מיכאלו)
    (צילום: בני אנטולי מיכאלו)

    מחירים: מגש משפחתי - 62 שקלים; מגש ענק + בקבוק קוקה קולה ליטר וחצי - 78 שקלים, 2 פיצות משפחתיות + בקבוק קולה ליטר וחצי - 99 שקלים.

     

    קפלן 15 פתח תקווה 1-700-555-050, ראשון-חמישי 24:00-8:00, שישי 15:00-8:00, מוצ״ש-24:00, כשר

     

    מאמא ליה

    בית קפה חדש, שנפתח בחצר של מתחם "בית המפגש השלישי" - מתחם אלטרנטיבי בפרדס חנה שמשמש במה ליוצרים, מטפלים, אמנים ואנשי רוח. מגישים כאן אוכל שופע, טרי ובריא באווירה של בית, וזהו מקום נפלא לבוא אליו עם הילדים, שיוכלו לרוץ כאוות נפשם במתחם בזמן שאתם תיהנו מכוס קפה ומאוכל בריא, טבעוני ברובו.

     (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק) (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
    (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)

    בתפריט מנות מתחלפות כמו כריך טבעוני או כריך סביח (28 שקלים), שקשוקה (38 שקלים) קוסקוס ביתי (30 שקלים), סלטים (42-20 שקלים), קישים (45 שקלים), ג'חנון (30 שקלים) ותבשיל יומי משתנה (35 שקלים).

     

    בימי חמישי החל מהשעה 17:30 מגיעים למקום בני הזוג פו ושירן כדי לבשל מאכלים תאילנדיים כמו פאד תאי (שגם הילדים אוהבים), תבשיל קארי אדום בחלב קוקוס וקינוח תאילנדי של אורז דביק מבושל בחלב קוקוס מתוק עם אננס מעל.

     

    מתחם בית המפגש השלישי פרדס חנה כרכור 054-8808224, ראשון-רביעי 19:30-8:30, חמישי 22:30-8:30, שישי 15:00-8:30, לא כשר

       

    אוזבקיסטן

    מסעדה חדשה ברובע האמנים בערד. המקום מזכיר מסעדת פועלים, והתפריט מציע אוכל בוכרי ביתי אורגני וגם כמה להיטים מהמטבח הגיאורגי.

     

    תוכלו להזמין כאן צ'יבורקי גיאורגי ותבשילי באחש ופלוב בוכריים, כיסנים ממולאים של העדה שנקראים "מנטי" ו"סמס" וגם את המרקים המפורסמים - שורפה ולגמן, שכיף לאכול עם הלחם הבוכרי האגדי. נוסף למאכלי העדה הבוכרית המסעדה מציעה בשרים על האש וממולאים ביתיים. טווח המחירים נע בין 60-20 שקלים למנה.

     

    סדן 12 ערד 052-6919485, ראשון-שישי 24:00-10:00, לא כשר

      

    מקום של אוכל

    חומוסייה שכונתית משודרגת שנפתחה לפני שבועיים בלבד ומגישה את החומוס של ארהל'ה (מרחוב טאגור בצפון תל אביב), פלאפל, ממולאים, שיפודים, קבבים, פיש אנד צ'יפס, שניצל "כמו של קפה נואר" עם תוספות כמו מג'דרה, פירה או אורז וסלט קצוץ.

     

    בשבועיים שחלפו מאז פתיחת המקום כבר הפכה ארוחת הילדים כאן ללהיט בזכות השניצלים הענקיים, התוספת החמה והלימונדה הסחוטה במקום (32 שקלים). בימי שישי מקרר המעדנייה שניצב במקום מתמלא באוכל מוכן שאפשר לקחת הביתה, כמו סלטים, סלמון אפוי, שניצלים ועוד.

     

    מיקאדו סנטר (תל ברוך צפון) תל אביב 03-6997991, 21:00-11:00, שישי 16:00-9:00, לא כשר

     

     (  )

    Beer shop

    בקיץ הזה אתם עומדים להפסיק לקנות בירה בפיצוצייה בדרך לים, כי בשבועות הקרובים ייפתח בתל אביב מיזם שישנה את חוקי המשחק. הכול התחיל בחנות-בר בירות שנפתחה לפני חצי שנה בנתניה. כעת המיזם הייחודי עומד להתרחב ולפתוח שלוחה תל אביבית. מדובר בחנות-בר קונספטואלית, שמאפשרת לשתות בירה טרייה בכל מקום שהוא לא בר (ים או בית, למשל) ולשלם בעד התענוג מחיר נמוך במיוחד.

     

    הבירה תימזג מהברז לתוך בקבוקי פלסטיק ממותגים בנפח ליטר שנקראים גראולרים, והם שומרים על המשקה במשך שלושה ימים.

     (צילום: בני טפירו) (צילום: בני טפירו)
    (צילום: בני טפירו)

    את הרעיון הזה ייבאו ממוסקבה שני אוהבי בירה מושבעים בשם דני איזניוק וגוגה ביצ'חדזה, שחיים ונושמים את עולם משקאות החיטה. אין להם כוונה להפוך למוסד קולינרי, לכן אל תצפו למצוא כאן מטבח, והאוכל שיוגש ליושבים על הבר הוא בעיקר נשנושים לצד הבירה.

     

    כוס של 250 מ"ל תעלה 15-11 שקלים, כוס של 550 מ״ל תעלה 18-15 שקלים, ומחירם של בקבוקי טייק אווי בנפח ליטר ינוע בין 40-30 שקלים. באשר למבחר הבירות, בדומה לסניף שבנתניה גם בתל אביב יכילו הברזים 13 בירות קראפט ישראליות וגם בירות בלגיות, גרמניות, אנגליות, צ'כיות, איטלקיות ואוסטריות. ובאשר לבקבוקים המיוחדים שלתוכם נמזגת הבירה - הם עשויים מפלסטיק כהה, שמפחית את ההשפעה ההרסנית של השמש על הבירה.  

     (צילום: בני טפירו) (צילום: בני טפירו)
    (צילום: בני טפירו)

    תפריט הנשנושים כאן יכלול סט צלחות מנצ'יס (16 שקלים), טונה מעושנת (18 שקלים למנה של 120 גרם) וקבנוס עם חרדל (12 שקלים), ואת הזיתים תקבלו כאן על חשבון הביתה.

     

    יהודה הלוי 21 תל אביב

     

    Jems

    מבשלת בירות הבוטיק מגיעה גם לקיסריה, שם עתיד להיפתח בשבועות הקרובים סניף חדש ומושקע במיוחד. גם כאן ישמש המקום כבר שיגיש אוכל המתאים לליווי לבירה, ומלבד מנות הדגל של הרשת - יוגשו בסניף החדש גם כריכים איטלקיים חמים.

     (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק) (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
    (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)

    הרקיע 1 קיסריה

     

    "פעם שלישית"

    במהלך חודש יולי ייפתח בתל אביב בית מלאכה לגלידה בשם "פעם שלישית". הגלידרייה שייכת לקבוצת Buy the Way, שהפקידה את ייצור הגלידה בידיו של הגלידאי רני בן אברהם. מדי יום יכינו כאן 15 טעמים שונים של גלידה, בהם מבחר גדול של טעמים טבעוניים על בסיס סורבה, קרם קוקוס או חלב שקדים. בנוסף, יהיו כאן גם מבחר קינוחי גלידה.

     

    טעמים שכדאי לטעום כאן: גלידת קולפי הודי שעשויה מקרם קוקוס, וניל, זעפרן והל; גלידת פיסטוק קלוי; וגלידת קיץ תאילנדי עם קרם קוקוס, עלי בזיליקום ומיץ עלי למון גראס. מחירים: כוס קטנה - 16 שקלים, קילו - 82 שקלים.

     

    הגלידרייה תמוקם בביסטרו בראון שבמתחם G בתל אביב, והגלידות יוצעו גם בסניפי Buy the Way

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: אפיק גבאי
    פרשנות מודרנית למטבח הים-תיכוני. שסטל
    צילום: אפיק גבאי
    מומלצים