שתף קטע נבחר

12 דרכים לשרוד את החופש הגדול כבני זוג

זוגיות בחופש הגדול יכולה להתערער בגלל הציפייה לעזרה גדולה יותר מצד בני הזוג או ציפייה להבנה והכלה, שאם הן לא באות לידי ביטוי, הן עלולות לגרום למפח נפשי כבד. יועצת זוגית עם 12 טיפים שיעזרו לכם לעבור את התקופה המורכבת הזאת בשלום

 

 

החופש הגדול הוא קרקע פורייה לאיבוד השליטה על השגרה היומית והוויכוחים הזוגיים. נכון שהילדים בקייטנה, אבל לא כל החופש, ומה לגבי הגדולים יותר שמחפשים תעסוקה ומשעמם להם? שלא לדבר על העצמאיים שעובדים מהבית? איך הם יוכלו לעבוד כשחבורה של זאטוטים תסתובב להם בין הרגליים?

 

החופש מביא איתו שינוי שגרה, ארגון הפקות לילדים, חיפוש תמידי עבור בייביסיטר, סידורים שלא נגמרים והוצאות כספיות רבות, וכל זה עוד לפני העבודה, הבישולים, הניקיונות, הסידורים והחיים שלנו (יש לנו כאלו בכלל?). נכון שגם בימי שגרה אנחנו מתמודדים עם סיטואציות שונות בזוגיות, אך במצבי לחץ אנחנו רגישים יותר ועלולים להגיב בצורה חדה יותר ואגרסיבית, גם אם לא התכוונו לכך. כדי להימנע מהתשישות והעומס, מהלחצים ומהמתיחות שישפיעו ישירות על הזוגיות שלנו, להלן מספר עצות להתנהלות זוגית נכונה בחופש הגדול.

 

1. תחושת שותפות

גם אם נטל הביצוע לחופש הגדול "נופל" על אחד מבני הזוג, הרי שגם השני אחראי לתכנון עצמו. הראו עניין וסקרנות בנושא - על מנת שבן הזוג הפעיל יותר יחוש הוגנות ואמפתיה מצידכם במשימותיו השונות, ואם אתם הצד הפעיל יותר - בקשו תשומת לב, היעזרו בבני הזוג ושתפו אותם בתכניות השונות שלכם.

 

2. תוכנית פעולה

עליכם לשבת ברוגע, בזמן הפנוי לשניכם ולתכנן את החופש הגדול. בדקו היכן נדרשת עזרה, מתי אין סידור לילדים, וחלקו את המשימות השונות ביניכם.

חלקו את המשימות ביניכם ושתפו פעולה במידת האפשר (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
חלקו את המשימות ביניכם ושתפו פעולה במידת האפשר(צילום: Shutterstock)
 

3. דברו על הציפיות והדאגות

שתפו את בני זוגכם בפחדים, בציפיות ובדאגות השונות. בכך תרוויחו אוזן קשבת, עזרה במציאת פתרונות נוספים ובן זוג שיחלוק אתכם את הנטל הנפשי. בכך תפחיתו את מידת התסכול או הדאגה האישית שלכם. זוגיות בחופש הגדול יכולה להתערער בגלל הציפייה לעזרה גדולה יותר מצד בני הזוג או ציפייה להבנה והכלה, שאם הם לא באים לידי ביטוי, עלולים לגרום למפח נפשי כבד. ככל שתשתפו את הקשיים העומדים בפניכם, כך תחסכו את תחושת האכזבה מציפיות שונות ולא ממומשות.

 

4. דברו בכבוד ובנימוס האחד לשנייה

אל תשלפו כעסים, מילים פוגעניות או רגשות זלזול דרך תקשורת שלילית. חשבו על מה שהכעיס אתכם, מה הרגש השלילי הזה שהשתלט עליכם ודברו עם בני הזוג על הפגיעה.

 

5. החליפו תלונה בבקשה

הביעו את התסכול או הקושי שלכם בצורה מאופקת ונכונה, והביעו את הצורך או הרצון בתקשורת מכבדת ולא מאשימה. בטוחני שכך בני הזוג יבואו לקראתכם יותר. כמו כן, במקום לדבר עם סימן קריאה ("אתה לא עוזר לי!") דברן עם סימן שאלה ("אתה יכול לעזור לי?").

 

6. קריאת מחשבות

אל תפרשו באופן אוטומטי את דברי האחר. אל תחשבו שאתם יודעים מה הוא הולך להגיד או מה הוא חושב. אם יש בקשה או קושי שאתם לא מבינים את המורכבות שלה או לא יורדים לסוף דעתם של בני הזוג שלכם, פשוט תשאלו, תחקרו ואל תיקחו כמובן מאליו שאתם יודעים הכול ולמה הכוונה. תשאלו שאלות כמו: "למה את מתכוונת?", "למה זה מפריע?", "האם אתה רואה בזה קושי?", "איך אני יכולה לעזור?" וכדומה.

 

7. פתרון שלישי

החוק הוא שאין רק שני פתרונות לבעיה או קושי. תמיד ניתן למצוא עוד פתרונות ועוד אפשרויות, במיוחד כשיושבים יחד ומנסים לחשוב באופן יצירתי. איך עושים את זה? העלו רעיונות רבים ככל האפשר לבעיה שצצה, ומצאו לבסוף את הדרך האפשרית ביותר לביצוע. חשוב כמובן שהיא תהיה מקובלת על שניכם. היעזרו גם בחברים או בבני המשפחה כדי שיעזרו לכם למצוא דרכים שיקלו על הקשיים שלכם, ובכך תחסכו בעיות זוגיות הקשורות לחופש הגדול.

זכרו שתמיד קיים פתרון נוסף, לא רק שני פתרונות (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
זכרו שתמיד קיים פתרון נוסף, לא רק שני פתרונות(צילום: Shutterstock)
 

8. לו"ז יומי

בכל ערב דאגו לעדכן את בני זוגכם בפעולות שנדרשות מכם ביום שלמחרת. כך בני זוגכם ידעו לתכנן את היום ולא להיות בחוסר ידיעה או בציפייה לעזרה שלא תתממש, וגם יוכלו להתעניין בפעילות שהיתה לכם.

 

9. עזרה בתשלום

לעיתים כדאי להיעזר בילדים גדולים יותר מהשכונה בעזרה עם הקטנים. אם בן הזוג שנמצא בבית עם הילדים רוצה להתאוורר קצת או שיש לו תעסוקה מסוימת, היעזרו במשפחה, חברים או עזרה בתשלום. אל תגיעו לקריסה פיזית ונפשית. זה לא שווה את הכעס או הרגשות השליליים שתחושו לאחר מכן.

 

10. עידוד ותמיכה

דאגו להראות הערכה לבן הזוג אשר עליו נופל המעמס היומי, על מנת שיחוש שמעריכים את העבודה הקשה הנדרשת ממנו. דאגו לפנק אותו במתנות קטנות, פרגנו לו על מאמציו והחמיאו האחד לשני. זה הדלק שלנו, במערכת הזוגית. ההכרה של בני זוגנו על המאמץ שלנו.

עודדו זה את זו. בעוד חודשיים זה ייגמר (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
עודדו זה את זו. בעוד חודשיים זה ייגמר(צילום: Shutterstock)
 

11. הקצבה כלכלית

דאגו לתקצב את הבילויים בחופש והקציבו סכום כסף מראש לפעילויות השונות, על מנת שלא לחרוג מהתקציב החודשי. ידוע שבחופשות יש תחושה של שחרור שגולשת גם לתחום הכלכלי, ועלולה להוביל למריבות מיותרות על כסף. כדי להימנע מכך רצוי שתשבו ותחשבו את ההוצאות העתידיות על מנת למזער חריגות.

 

12. זמן אישי, משפחתי וזוגי

קחו חופש מהעבודה וקבעו מראש ימים משפחתיים בהם תצאו לבילוי משפחתי. אל תהססו גם לפרגן האחד לשנייה ימי חופש אישיים על מנת לצאת קצת מההתעסקות היתרה עם הילדים, וכמובן אל תשכחו לארגן לעצמכם ימי חופש זוגיים על מנת לאגור כוחות, להשאיר את המתחים והדאגות מאחור ולפנות לעצמכם זמן לזוגיות.

 

אין כמו חופש כדי להרגיש טוב, וזה החופש של הילדים שלכם. תנו להם ליהנות על ידי כך שגם אתם תהיו מאושרים.

 

חופשה מקסימה וקלה שתהיה לכם!

 

הלית אסא היא יועצת זוגית בשיטת האימאגו

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
לעבוד כצוות כדי שאף אחד מכם לא יתמרמר בהמשך
צילום: Shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים