שתף קטע נבחר

חשש: מזכירת עמידר, הגר שרן, שינתה בדיעבד פרוטוקול מדיון בדירקטוריון

על פי החשש, בהנהלת עמידר גילו פער בין מה שנאמר בע"פ לבין מה שעלה בסופו של דבר על הכתב כתיעוד רשמי, ומי שמוזכרת כבכירה שלכאורה שינתה את התמלול היא שרן

חשש לזיוף של מסקנות ישיבת דירקטוריון עמידר. ל"כלכליסט" נודע שחברת עמידר דיווחה בימים האחרונים לשרי השיכון והאוצר על בדיקה פנימית עקב חשש לשינוי בדיעבד של פרטוקולי דיוני דירקטוריון החברה שעסקו בפיטורי בכירים. מדובר בשינוי תמלולי הדיונים שעסקו בנוהלי פיטורים של בעלי משרה בכירה.

 

על פי החשש, בהנהלת עמידר גילו פער בין מה שנאמר בעל פה לבין מה שעלה בסופו של דבר על הכתב כתיעוד רשמי, ומי שמוזכרת כבכירה שלכאורה שינתה את התמלול בדיעבד היא מזכירת עמידר, הגר שרן.

 

בדיווח שקיבלו שר השיכון יואב גלנט ושר האוצר משה כחלון עולה חשש של "חשד לכאורה של עבירת רישום כוזב במסמכי תאגיד, הפרת אמונים וניגוד עניינים תוך זיוף פרוטוקול ישיבת דירקטוריון".

  

שמה של שרן שורבב לפרוטוקול ללא הסבר

העיסוק בשמות אלו שחסינים מפיטורים עלה לאחרונה בדיוני החברה. הנוהל הישן של החברה קבע שאם אחד מהעובדים עומד בסכנה של פיטורים, המנכ"ל חייב לאשר את הפיטורים בדירקטוריון ולא משנה מהי דרגתו וזהותו של העובד. במהלך הדיון הוסכם שמדובר בנוהל טרחני, ולכן ייתכן שכבר אין צורך באישור הדירקטוריון למעט כאמור שלוש משרות - יועץ משפטי, סמנכ"ל כספים ומבקר חברה.

 

במפתיע, בכירים בחברה גילו שתמלול הישיבה שונה מדיון עצמו כך ששמה של מזכירת החברה שרן שורבב לפרוטוקול ללא הסבר. בהשוואה בדיעבד שנעשתה מול ההקלטה של הדיון התגלה כאמור ששמה של מזכירת החברה הוכנס לכאורה לתמלול הכתוב. בדיקת דירקטוריון החברה מול אנשי המטה גילתה אפשרות לכאורה של הוספת השם, מה שהוביל להשעייתה של שרן ודיווח לשרי הממשלה על האירוע.

 

חברת עמידר אמונה על הדיור ציבורי מטעם הממשלה והיא החברה המשכנת הגדולה בישראל המחזיקה במלאי של כ-42 אלף דירות ברחבי הארץ. החברה נחשבה במשך תקופה ארוכה כחברה בעייתית שכללי הניהול בה אינם בהכרח תקינים, ומידי פעם נחשפו בה פרשות שטענו לשחיתות לניצול של דיירי השיכון הציבורי, ולא פעם הוגשו תלונות נגד בכירים ועובדים בחברה.

 

לדירקטוריון החברה מונו עד לשנים האחרונות גורמים פוליטיים ומקורבים, מה שהכביד עוד יותר על יכולתה של החברה לבצע מהלכים שייטיבו עם דיירי הדיור הציבורי.

 

בשנים האחרונות בוצע בחברה שינוי מבני רחב, כאשר ברקע מהלך של רשות החברות הממשלתיות אשר אפשר לעמידר ולחברות ממשלתיות נוספות, לבחור את הדירקטוריון מתוך נבחרת הדירקטורים שכוללת אנשי מקצוע ומנהלים שאינם מינויים פוליטיים כפי שהיה בעבר. החברה מונה כיום 550 עובדים לעומת 630 עובדים לפני 2014.

 

מעמידר נמסר בתגובה: "הנושא מצוי בבדיקה. החברה מקפידה לעבוד בהתאם לחוק ולכללי המינהל התקין".

 

מהגר שרן נמסר בתגובה: "הטענות אינן נכונות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
דירות של עמידר
צילום: עידו ארז
מומלצים