שתף קטע נבחר

טורקיה: "ישראל העבירה את מלוא הפיצוי להרוגי המרמרה"

שר האוצר הטורקי אמר כי ישראל השלימה העברה של 20 מיליון דולר למשפחות 10 הרוגי משט המרמרה במסגרת הסכם הפיוס שנחתם בין המדינות

 

 

שר החוץ הטורקי נאצ'י אגבאל אמר היום (ו') כי ישראל השלימה את העברת מלוא הפיצויים בסך 20 מיליון דולר ל-10 משפחות הרוגי משט המרמרה בשנת 2010. כך דיווחו כלי תקשורת בטורקיה.

 

הפיצוי הוא חלק מנקודות הסכם הפיוס שנחתם לפני שנה בין ישראל לטורקיה ושם סוף ליחסים העכורים בין המדינות שפרצו בעקבות ההשתלטות על המרמרה לפני שש שנים. יש לציין כי בהסכם המקורי היה על ישראל לשלם את הפיצויים תוך 25 ימים מרגע החתימה על ההסכם.

 

פרשת המשט לעזה החלה ב-31 במאי 2010 כשכמה ספינות שעליהן היו פעילים מטורקיה וממדינות אחרות בעולם ניסו לפרוץ את המצור שהטילה ישראל על עזה שלוש שנים לפני כן בניסיון למנוע הברחת נשק לארגוני הטרור ברצועה. הספינה המרכזית שבהן הייתה "מאווי מרמרה". משאנשיה לא נענו לקריאות צה"ל לעצור פשטו בשעת לילה אנשי שייטת 13 על הספינה, אבל שם הם נתקלו בהתנגדות עזה של רבים מהפעילים על הסיפון.

הפגנה באיסטנבול לפני שנה - תובעים פיצויים (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הפגנה באיסטנבול לפני שנה - תובעים פיצויים(צילום: AFP)

 (צילום: דובר צה"ל) (צילום: דובר צה
(צילום: דובר צה"ל)

2010: הפשיטה על המרמרה  (צילום: דובר צה"ל) (צילום: דובר צה
2010: הפשיטה על המרמרה (צילום: דובר צה"ל)
 

משהפעילים, שהציגו עצמם לפני האירועים ואחריהם כ"אנשי שלום", החלו להכות את החיילים במוטות ובנשק קר ואף חטפו כמה מהם לזמן קצר, פתחו חיילי צה"ל באש. עשרה פעילים טורקים נהרגו ועוד רבים נפצעו. בעקבות זאת הורידה טורקיה את דרג היחסים עם ישראל, וכשוועדת חקירה בינלאומית הטילה את האשמה במידה רבה על אנקרה ונקטה לשון רכה מאוד כלפי ישראל – נקטה טורקיה סנקציות נוספות נגד ישראל.

 

בישראל העריכו כי הסכם הפיוס לא יפתור את כל הבעיות בין שתי המדינות וכי היחסים בין שתי המדינות ימשיכו להיות קרים במידה רבה, אבל ראו בהסכם צעד חשוב לשיפור מצבה האסטרטגי של ישראל במזרח התיכון ולמלחמתה בטרור.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
מתוך ההשתלטות על המרמרה
צילום: AP
מומלצים