שתף קטע נבחר

תל–אביב: איטלקית מפתיעה

• יש משהו מקסים במסעדות מוצלחות במקומות לא צפויים. וזה בדיוק הסיפור של Giardino Bello (גינה יפה באיטלקית), טריטוריה איטלקית משפחתית קטנה שנפתחה לאחרונה במרכז מסחרי ישן בשכונת הדר יוסף התל־אביבית. את המקום פתח השף אנני בן קד, יליד בלגיה, שלמד בקורדון בלו בצרפת, עבד במסעדות רבות באירופה וגם בישראל, וכעת מגשים חלום ישן. במקום שלו יש שולחנות מכוסים מרצפות משובצות באדום ולבן, והאטרקציה האמיתית היא המתחם החיצוני, מוקף פסלים עם מים זורמים, דגלי איטליה וישראל ותחושה שהגעת למקום קטן וטוב. מסוג המקומות שנתקלים בהם בטיולים בארץ המגף וישר חושבים על בלה ויטה. כאן מצטרפים לעסקה גם מחירים זולים במיוחד.

 

בתפריט מנות פתיחה כמו פרחי ארטישוק במרינדה מוקפצים בשמן זית ועשבי תיבול (32 שקל); שרימפס מוקפצים במחבת עם שאלוטס, שומר, פסטיס ויין לבן ומוגשים על פולנטה עשירה במיוחד (38 שקל). וגם פוקאצ'ה מהזן המושלם (14 שקל). הפסטות עשויות בעבודת יד במקום. מתבלטות: פסקארה - פטוצ'יני פירות ים ברוטב חמאה, יין לבן, לימון ושום (46 שקל); טורטליני מילנזה במילוי בשר בקר, ברוטב ציר בקר ומבחר פטריות (47 שקל); וטורינו - רביולי במילוי ריקוטה ברוטב יין לבן, שמנת ומרווה (43 שקל).

 

ויש גם פיצות טובות, למשל פיצה קפריצ'וזה עם ארטישוק, זיתי קלמטה, פפרוני, פטריות וביצת עין (42/49 שקל לגדולה וגדולה פחות). או סאן מרינו - פיצה ביאנקה עם אספרגוס, תפו"א וגבינת עזים (48/53 שקל).

 

את הקינוחים בוחרים מתוך מקרר עמוס כל טוב, ויש גם תפריט יינות מצוינים ולא יקרים בכוסות. בשעות הבוקר המקום פועל כבית קפה ומגיש ארוחות בוקר וסלטים.

 

• Giardino Bello. קהילת ורשה 54 מרכז מסחרי הדר יוסף, תל־אביב. טלפון: 9464647־03. פתוח כל יום משעה 08:00 ועד הלקוח האחרון

פורסם לראשונה 24.06.17, 22:13

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים