שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    התקווה 6
    מי הולך לישון ב-21:00, מי קמה לרוץ עם ההורים, מי שם לו מטרה חדשה כל בוקר ואיך המוזיקה עושה בוקר טוב? לכבוד פרויקט "בוקר טוב יותר" בשיתוף "תלמה", "ידיעות אחרונות" ו־ynet ביקשנו משישה ספורטאים צעירים המוגדרים כתקוות אולימפיות לספר לנו על שגרת הבוקר שלהם ולתת טיפים לבוקר מוצלח

    בשיתוף תלמה

     

    יואב אביגדור (17 וחצי), תלמיד כיתה י"ב, שמשית

    • מקצוע: טריאתלט
    • הישגים: סגן אלוף ישראל לנוער 2016, מקום שני בסבב אירופה לגילי 16־19
    • מגורים נוכחיים: אקדמיית וינגייט למצוינות בספורט
    • הבוקר שלי: "קם ב־5:30, אוכל פרוסת לחם מלא עם דבש או עם ריבה ויוצא לאימון בוקר עם נבחרת הטריאתלון של האקדמיה. בכל פעם זה אימון באחד ממקצועות הטריאתלון – ריצה, רכיבה על אופניים או שחייה בים, והוא נמשך בין שעתיים לשלוש. אני לוקח איתי לאימון חטיף אנרגיה/חלבון וגם ג'ל אנרגיה של חברת GU, שנותנת לי חסות. אחרי האימון, בשמונה או בתשע בבוקר, אוכל ארוחת בוקר בריאה בחדר האוכל באקדמיה (גבינה רזה, טונה במים, ביצים) ויוצא ליום לימודים. בשלוש או ארבע אחר הצהריים אני כבר באימון נוסף, במקצוע אחר מזה שהתאמנתי בו בבוקר".
    • הטיפ שלי לבוקר מוצלח: "אימון. זו הדרך הכי טובה להתחיל איתה את היום".

    יאב אביגדור (צילום: יאיר שגיא)
    יאב אביגדור(צילום: יאיר שגיא)
     

    דניס לוקטב (17), תלמיד כיתה י"א, אשדוד

    • מקצוע: שחיין חתירה
    • הישגים: מקום שלישי באליפות אירופה לנוער במשחה שליחים ב־2016
    • מגורים נוכחיים: אקדמיית וינגייט למצוינות בספורט
    • הבוקר שלי: "קם ב־6:30, אוכל ארוחת בוקר בריאה בחדר האוכל (כריך טונה, ביצה, גבינה רזה, בצל) ובשעה 8:00 מתייצב לשעתיים של אימון בבריכה. שלוש פעמים בשבוע קם חצי שעה קודם, וב־7:00 מגיע לאימון של שעה ורבע בחדר הכושר, ואחריו הולך לשעתיים של אימון בריכה. אחרי האימון אוכל, בדרך כלל כריך עם טונה במים שהכנתי לי בחדר האוכל בבוקר. משם אני ממשיך ישר ליום לימודים בבית־הספר".
    • הטיפ שלי לבוקר מוצלח: "לישון טוב ומספיק שעות. אני מנסה לישון שמונה שעות בלילה, או לפחות תשע שעות ביממה בשילוב של שבע שעות וחצי בלילה, ועוד שעה וחצי בצהריים".

    דניס לוקטב (צילום: יאיר שגיא)
    דניס לוקטב(צילום: יאיר שגיא)

    תום ראובני (17), לומד עצמאית לבגרות אקסטרנית, ראש־העין

    • מקצוע: גולש רוח
    • הישגים: אלוף עולם ואלוף אירופה עד גיל 17 ב־2016, מקום שלישי בעולם עד גיל 19 ב־2016
    • מגורים נוכחיים: מרכז ימי שדות־ים
    • הבוקר שלי: "קם בין 6:00 ל־6:30, תמיד רעב. אוכל פירות, אגוזים, קורנפלקס ושיבולת שועל, הרבה קלוריות לאנרגיה, ואז יוצא לאימון. יש לי שלושה אימונים ביום. אם זה אימון ים, הוא נמשך בין שעתיים לשלוש שעות וחצי. אם זה חדר כושר או אימון אירובי בחוף זה יכול להימשך שעה וחצי. כשאני חוזר, בסביבות 9:00 או 10:00, אני מקפיד שוב לאכול ארוחה בריאה ומזינה, נח, לומד לבגרויות, ובצהריים כבר יוצא לאימון שני".
    • הטיפ שלי לבוקר מוצלח: "לישון מוקדם מאוד. כל יום בתשע בערב אני כבר ישן. ולא לוותר גם על ארוחת ערב טובה, עם כל הערכים התזונתיים, ויטמינים ומינרלים".

    תום ראובני (צילום: יאיר שגיא)
    תום ראובני(צילום: יאיר שגיא)
     

    גפן פרימו (17), תלמידת כיתה י"א, כפר נטר

    • מקצוע: ג'ודאית
    • הישגים: מקום חמישי באליפות אירופה לנוער 2016
    • מגורים נוכחיים: משפחתה עברה במיוחד לכפר נטר, הסמוך למכון וינגייט, כדי שגפן תוכל להתאמן בו עם נבחרת ישראל בג'ודו שמאמן שני הרשקו
    • הבוקר שלי: "בשעה 6:00 בבוקר אני כבר קופצת מהמיטה. אחרי צלצול אחד של השעון המעורר אני כבר לבושה. ארוחת הבוקר שלי קבועה – דייסה של שיבולת שועל עם חלב. אחרי שאני מסיימת לאכול את ארוחת הבוקר אני מכינה לעצמי את האוכל להמשך היום: לוקחת בקופסאות לארוחה שאחרי האימון כריך עם מנת חלבון שיכולה להיות טונה, ביצה או גבינה רזה ותפוח, וגם ארוחת צהריים שזו בדרך כלל מנת דג סלמון או עוף, עם עדשים. כשהכל מוכן אני יוצאת לאימון הבוקר, שמתחיל מדי יום ב־8:10 ונמשך שעתיים. אחרי האימון אני אוכלת את מה שהכנתי בבוקר והולכת לבית־הספר. בשעה שלוש בצהריים אני כבר חוזרת לאימון שני. בשבת בבוקר – כשאין אימון ג'ודו, אני קמה עם ההורים לרוץ".
    • הטיפ שלי לבוקר מוצלח: "לקום עם מטרה. בכל בוקר להציב מטרה – מה אני רוצה היום – ולהשיג אותה".

     גפן פרימו (צילום: יאיר שגיא)
    גפן פרימו(צילום: יאיר שגיא)
     

    דר הכט (17), תלמידת כיתה י"א, רמת־גן

    • מקצוע: סייפת. כלי הסיף – דקר
    • הישגים: מקום רביעי בדירוג העולמי, מקום ראשון בגביע העולם לקדטיות (עד גיל 17) 2017, מקום שני בגביע העולם 2016
    • הבוקר שלי: "קמה ב־6:45 ואוכלת דייסת שיבולת שועל עם פירות או פרוסת לחם עם גבינה. אין לי אימוני בוקר, אז ב־08:15 אני מתחילה את יום הלימודים שלי בתיכון 'בליך', חוזרת הביתה בערך בשלוש בצהריים ואז מתחילה להתכונן לאימון. לפני אימון אני אוכלת פירות בשביל אנרגיה, תפוח, ענבים, בננה. אני מתאמנת ארבע פעמים בשבוע במועדון FEX בתל־אביב, שהוא מועדון הבית שלי, ופעם אחת בשבוע בשלוחה שלו בכפר־סבא".
    • הטיפ שלי לבוקר מוצלח: "לקום בידיעה שיש אימון באותו יום. זה מדרבן ומציב מטרה להגיע אליו ולהצטיין בו".

    דר הכט (צילום: יאיר שגיא)
    דר הכט(צילום: יאיר שגיא)
     

    רבקה באייך (18), תלמידת י"ב, ראשון־לציון

    • מקצוע: לוחמת טאקוונדו
    • הישגים: סגנית אלופת אירופה לנוער (מאז 2015) ואלופת ישראל לבוגרות ולנוער 2016
    • הבוקר שלי: "קמה בסביבות 7:00 ואוכלת ארוחת בוקר שיכולה להיות אינג'רה (לחם מקמח טף, מאכל מסורתי במטבח האתיופי) או כריך עם טונה, חביתה או קוטג', ומלפפון ועגבנייה. האימונים בטאקוונדו מתקיימים בעיקר בערב אצל רון גרשנוק ב'מועדון הלוחם הצעיר' בראשון־לציון, אז לאורך היום אני ניזונה בעיקר מבננות, שנותנות לי הרבה אנרגיה לקראת האימון. בימי לימודים אני הולכת לבית־הספר תיכון דתי מקיף ב' בעיר. בימים שאין לימודים אני הולכת לאימון בוקר בחדר הכושר".
    • הטיפ שלי לבוקר מוצלח: "מוזיקה. כדי שהיום שלי יתחיל טוב, הדבר הראשון שאני עושה כשאני מתעוררת הוא לשמוע מוזיקה, שירים שאני אוהבת ומיד גורמים לי למצב רוח טוב, בעיקר מוזיקת רגאיי ופופ".

    רבקה באייך (צילום: יאיר שגיא)
    רבקה באייך(צילום: יאיר שגיא)

     (צילום: יאיר שגיא)
    (צילום: יאיר שגיא)
      

    הכתבה פורסמה ב"ידיעות אחרונות"

     

    בשיתוף תלמה


    פורסם לראשונה 26/06/2017 09:39

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    שלום דוקטור
    מחשבוני בריאות
    פורומים רפואיים
    מומלצים