שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    מסעדות ערביות שכדאי לכם להכיר
    הרבה יותר מחומוס: סצינת האוכל הערבי בארץ מגוונת, ולצד מסעדות בלאדיות עם תבשילים וירקות ממולאים, אפשר למצוא מסעדות שף ערביות שמאתגרות את המטבח המסורתי ומגישות מנות אותנטיות, אבל קצת אחרת. יצאנו לחיפוש אחר המסעדות הערביות הטובות בארץ

     

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:


    חאלד אדווי (צילום: טל-פז תקשורת) (צילום: טל-פז תקשורת)
    חאלד אדווי(צילום: טל-פז תקשורת)
     

    חומוס, צ'יפס, סלט ושיפודים על האש? המסעדות הערביות הן הרבה יותר מזה. המסעדות הערביות שפועלות כאן, שונות זו מזו גם בשל האזורים הגיאוגרפיים השונים מהם הגיעו בעליהן: במסעדות הערביות של רמלה לא תמצאו את אותן המנות שמגישים ביפו, ושם לא תמצאו את תבשילי הירק המאפיינים את המטבח הערבי הגלילי של הצפון. למרות זאת, הבסיס הוא אותו הבסיס.

     

    האוכל הערבי בארץ נחלק לשלושה אזורים עיקריים - אוכל ערבי גלילי (שהוא הפופולרי יותר), אוכל ערבי האופייני לרצועת עזה ואוכל אופייני לאזור יהודה ושומרון.

     

    מלבד השיפודיות שפועלות כיום בארץ, אפשר למצוא בארץ בשנים האחרונות גם לא מעט מסעדות שף ערביות, שמציגות את הפרשנות העכשווית של המטבח הערבי המסורתי. המסעדות העדכניות האלה מתרגמות את המטבח הערבי האותנטי למושגים מודרניים ומייצרות גל חדש של התעניינות באוכל הערבי.

    אוכל ערבי, אבל קצת אחר. מסעדת אל מרסא (צילום: דרור כץ) (צילום: דרור כץ)
    אוכל ערבי, אבל קצת אחר. מסעדת אל מרסא(צילום: דרור כץ)
      

     

     

    מגדלנה  

    צילום: אביהו שפירא

    צילום: אביהו שפירא

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    מגדלנה היא מסעדתו של יוסף (זוזו) חנא, המשקיפה אל הר הארבל. לסועדים כאן מצפה טעימה מהמטבח האישי והאותנטי של השף, שמשלב במאכליו את טעמי הילדות שלו.

     (צילום: רון שלף) (צילום: רון שלף)
    (צילום: רון שלף)

    המסעדה הוגדרה כאחת ממסעדות השף הערביות הראשונות, והתפריט שלה מציג את הפרשנות הלבנונית-סורית למטבח הטורקי. לא תמצאו כאן את מבול הסלטים המוכר לנו מהמסעדות המזרחיות, אלא מנות כמו עלי גפן ממולאים בתבשיל אורז עם עגבניות, שישברק (48 שקלים), טאבולה ארמנית (48 שקלים), קבב ענתבלי עם עגבניות צלויות וטחינה גולמית (90 שקלים) ועוד.

     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)

    מתחם צומת מגדל 
(על כביש 90) 6730064 -04, ראשון-שבת 15:00-12:00, 24:00-19:00

     

     

    תנורין

    מסעדה שמשלבת בין טעמים אותנטיים ומסורתיים מהמטבח הערבי לקולינריה המודרנית, וכוללת מנות כמו מזטים של חומוס, לבנה וגבינת לבנה עזים עם נענע, עגבניה ושמן זית (35-28 שקלים); סלטים מיוחדים (35-32 שקלים); ובעיקריות - שישברק גלילי (78 שקלים), עראייס (48 שקלים) וגם מבחר מנות גריל ודגים עם פירות ים. 

     

    צומת כח (כביש 90) 04-8218755, ראשון-שבת 24:00-12:00

     

     

    ליאלי ביירות

    בכפר ג'יש (גוש חלב) - שנחשב לאחד הכפרים הערביים עם המסעדות הטעימות בארץ - פועלת מסעדה לבנונית שמגישה מנסף עם שוק טלה, שישברק ברוטב יוגורט, שום ונענע ומבחר סלטים מושקעים במיוחד שמוגשים בתחילת כל ארוחה. אל תפספסו כאן את כיסוני הפטאייר - כיסונים ענוגים של בצק ממולא בתרד בר ואת מנת הקובה הכתומה במילוי בשר כבש רך, צנוברים ובהרט.

     

    על כביש ג'יש-סאסא (200 מטר מהכניסה לכפר' ג׳יש שבגוש חלב) 04-6989864‬, ראשון-שבת 23:00-9:00

     

     

    מרוש

    מסעדה לבנונית שבה מגישים, לצד המנות הערביות הרגילות, גם ארוחות בוקר לבנוניות (45 שקלים), מח עגל (40 שקלים) ומבחר מנות גריל (110-65 שקלים).

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)
     

    תחנת דלק דור אלון (כביש 89) מעיליא 04-9570512, ראשון-שבת 24:00-12:00

     

    שראביכ

    מסעדתו של יעקב חיאט, שבמשך שנים ארוכות היה עובד מדינה ולאחר פרישתו פתח מסעדה ביתית והגשים את חלומו לארח. ב"שראביכ" יש שבעה שולחנות בלבד, והמטבח שלה מבוסס על המרכיבים המקומיים שגדלים בסביבה.  

     

    חיאט, יחד עם אשתו ראדה, מגיש כאן אוכל פשוט כמו מסאחן אמיתי - עוף על לחם בטאבון אבן (60 שקלים); נקניקיות נצרתיות מושרות ביין וצלויות על הגריל (30 שקלים); ומאכלים שכבר עברו מן העולם כמו שאממית - שקשוקה מבושלת בלבן עזים, ונעריש - פיתה אפויה על הסאג' עם פרי עץ האלה.

     

    את המנות הראשונות כמו קובה, עלי דפנה וסלט גלילי - אפשר להזמין כאן גם בתור צלחת קטנה שמחירה 10 שקלים, וגם כמנה גדולה שמחירה 20 שקלים.

     

    כפר ראמה 04-9995768, ראשון-שבת 16:30-8:30

     

     

    סלע הנוטרים

    מסעדה ששוכנת בבית אבן ערבי עם סוכת גפנים בחזיתו, בין כרמיאל לבית ג'אן. נג'את מרעה, אם המשפחה, מבשלת כאן מנות אותנטיות מהמטבח הערבי כמו מרק פריקי, סלט עולש בר עם בצל ולימון, באבא גנוש - חצילים שרופים עם טחינה, וגם סינייה כבש ועגל ומנה של שומר בר עם עדשים.‬

     

    חובבי הבצקים ודאי יהנו כאן מסמבוסק תוצרת בית במילוי גבינת ברינזה וזיתים ומהפטאייר הממולא בחמציצים, פלפל ובצל. האירוח שמצפה לכם כאן הוא חם ולבבי, וישודרג אף יותר אם תזמינו מקום יום מראש.

     

    כפר ראמה 04-9986483‬, ראשון-שבת 22:00-14:00

     

     

    עזבה

    מסעדתם של חביב ומינרווה דאוד, שמגישים כאן אוכל ערבי גלילי עם מנות כמו מג'דרה מבורגול; סינייֶה; חַשְוָוה - תבשיל אורז ושקדים מבושם בקינמון עם בשר כבש טחון ועגל; שישברק ומנה שנקראת "לבן-אימו" - בשר בקר ברוטב לבן בתוספת אורז, איטריות ובצל.

     

    כפר ראמה, 04-9888808, שלישי-שבת 21:00-12:00 

     

     

    הבית בעין חוד

    מסעדה ותיקה הממוקמת מול נוף הררי, שמשתקף מכל החלונות המקיפים את החלל שלה. מגישים כאן תפריט עשיר במיוחד שכולל מרק, מבחר סלטים ופיתות חמות לפתיחה  ותבשילי בשר וירקות, אורז וממולאים לעיקריות.

     

    בין המנות המומלצות בתפריט תמצאו את המלפוף - כרוב ממולא בסגנון סורי; פוקעייה - בשר עגל או כבש מבושל בלבן עזים מוגש עם אורז מתובל בצנוברים ובהרט; מוגרבייה - נתחי עוף בגרגירי חומוס, חיטה מבושלת בשמן זית ותבלינים מקומיים; מלוח'יה מצרית עם נתחי עוף; שולבאטה - בורגל עם ירקות ותבלינים; ומחבוסה - תבשיל שעועית לבנה עם בשר עגל, גריסים וחומוס.

     

    עין חוד 04-8397350, ראשון-שישי 20:00-12:00, שבת 18:00-12:00

     

     

    אל מרסא

    פירוש שמה של המסעדה הזו הוא "המעגן" והיא שוכנת על קו המים בנמל עכו, בצמוד לשוק ובתוך מבנה עתיק ששימש בעבר כמשכן המכס העות'מאני. מחלונות המסעדה נשקף הנמל והים, וזו כבר סיבה טובה מאוד להגיע לכאן.

     (צילום: בועז לביא) (צילום: בועז לביא)
    (צילום: בועז לביא)

     

    הבעלים של המסעדה, השף עלאא מוסה, הוא זן נדיר של שפים ערביים הפועלים כיום בארץ. הוא עבד ולמד באירופה, ולאחר חזרתו ארצה בחר לחבור מחדש אל טעמי ילדותו בעכו, תוך שהוא מוותר על ה"חומוס, צ׳יפס סלט" האופיינים למסעדות הערביות. 

     

    מוסה בחר להתמקד בתוצרת הים הטרייה שמגיעה מנמל עכו, והתוצאה היא מנות צבעוניות ולא שגרתיות שמשלבות מטבח ערבי אותנטי עם מאכלים מהים: קובה עכאויה ממולאת בפירות ים ומוגשת על סלט עדשים שחורים; לבנה עזים עם קרם חומוס עדין (64 שקלים); שפע מנות דגים ופירות ים כמו סביצ'ה דג ים על קרם בטטה, חלב קוקוס ושמן צ'ילי (46 שקלים); פילה לוקוס (154 שקלים); וסינטה על עצם (136 שקלים). המלצה שלנו - ולא משנה כמה אתם שבעים - אל תוותרו על הכנאפה האלוהית שמוגשת כאן (38 שקלים).

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

    מומלץ לנסות כאן את ארוחת הטעימות, שמחירה מתחיל מ-180 שקלים ומשתנה בהתאם להעדפותיכם ולכמות המנות המוזמנות. באמצעות הארוחה הזו תוכלו ליהנות ממנות הדגל של המסעדה, מהכישרון של השף וממה שמציע הים באותו היום.

     

    נמל הדייגים עכו 04-9019281, ראשון-שבת 23:00-12:00

     

     

     

    מעדל'ה

    מסעדה צנועה וחביבה של שף עכואי בשם עדנאן דאהר, בן דודו של אוסאמה דלאל שמסעדתו "דלאל" שכנה בעבר - לפרק זמן קצר - במקום בו שוכנת היום מעדל'ה - בקרבה לשוק של עכו ולדוכני הדייגים הנדירים שלה. המיקום האסטרטגי שלה, מאפשר לדאהר להגיש כאן מנות שמבוססות על מרכיבים מקומיים וטריים במיוחד, ולהציע תפריט משתנה בהתאם למה שנמכר בשוק באותו היום.

     (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    המסעדה הזו היא חלופה נהדרת למלכודות התיירים שמציפות את העיר, בעיקר בזכות השירות האדיב שדאהר מעניק לסועדים ולאווירה הנינוחה. בין המנות המומלצות שמוגשות כאן אפשר למצוא את החריימה (85 שקלים); את הקבב החלבי (65 שקלים); את כיסוני הפטאייר שממולאים בעשבי בר (7 שקלים למאפה) ואת סינייה הכרובית (28 שקלים). מומלץ מאוד לבדוק מהם הספיישלים באותו היום, ולא לוותר על כיסוני הפטאייר המעולים שמשאירים טעם של עוד.

     (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    הבזאר הטורקי (העיר העתיקה) עכו 04-6397345, ראשון-שבת 20:00-12:00

     

     

    ביילסאן

    מסעדה חדשה שנפתחה בבניין יפהפה שעבר שימור, ומציעה מנות פיוז'ן לצד טעמים מהמטבח הערבי. עיצוב המסעדה מרשים והבניין העתיק בו היא שוכנת תורם לאווירה.

     

     (צילום: יפית בשבקין)
    (צילום: יפית בשבקין)

    בשונה ממסעדות הדגים והחומוסיות הרבות בעיר העתיקה, "ביילסאן", שנמצאת בבעלותו של יוסף טנטורי (בנו של עיסא טנטורי, בעל מסעדת "כף החומוס" שפועלת בעכו העתיקה מזה 27 שנים), שמה לעצמה למטרה להביא לעיר מנות מכל העולם: סלט עם קוביות פילה טונה, לקט חסות, מלפפונים, עגבניות שמש ברוטב שזיפים, לבבות ארטישוק ופקאן סיני ברוטב סויה מתוק (76 שקלים); גלילות חציל במילוי לבנה (42 שקלים); גלילות מסח'ן - עוף מפורר מבושל עם בצל, שמן זית וסומק מגולגל בלאפה דרוזית (34 שקלים); צלעות טלה ברוטב דמיגלאס (110 שקלים); ואפילו מולים, שרימפס וקלאמרי שאפשר להזמין ברוטב שום לימון, ברוטב שמנת שום, ברוטב צ'ילי קוקוס או במצב מוקרם עם גבינת פרמזן (88-78 שקלים).

     

    בן עמי 19 עכו 04-8550959, ראשון-שבת 24:00-9:00

     

     

    אלכרמה

    מסעדה השוכנת במתחם היקב בכפר תבור, ומספקת חוויה קולינרית בסגנון לבנוני עליה אחראית רוזט חינאווי, ילידת לבנון שאמונה על מיטב התבשילים היישר מהמטבח הלבנוני. אל תפספסו שם את מנת השושברק הכיסונים הקטנטנים והעדינים שממולאי בשר ומבושלים ביוגורט עזים.

     (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

     

    מוגשים בה גם שלל מאכלים מהמטבח הערבי ביניהן מסחן - רצועות עוף על פיתה בטאבון עם בצל מקורמל שבושל בנפרד במשך שעות עד למצב קונפי, שמן זית, סומק וצנוברים (85 שקלים למנה בגודל פיצה בינונית), נקניקיית סלסיסו ערבית (48 שקלים), קובנייה לבנונית- בשר כבש עם בורגול, בליווי שוט ערק לבנוני (90 שקלים) מנה אותה יש להזמין מראש וכך גם צוואר טלה ממולא באורז וצנובר (200 שקלים למנה ל-3 סועדים), מנסף מפואר (220 שקלים למנה זוגית) ואפילו כתף טלה ממולא באורז וצנובר (230 שקלים). בצהרי היום תהנו כאן מעסקית שווה עם מנה ראשונה הכוללת 5 מנות מוקטנות של עומדי תווך של המטבח הערבי.

     (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    יקב תבור כפר תבור 054798-0814‏, ראשון-שבת 22:00-11:00

     

     

        

    "תשרין" ו"תשרין 2" 

    "תשרין" הוקמה ב-2004 על ידי אחסאן ומוסא והיא מוקמת עד היום באזור המעיין המווה לב ליבה של העיר נצרת, סמוך מאוד לעיר העתיקה. במסעדה הרומנטית הזו יש אווירה מאוד אלגנטית ושירות של מסעדות יוקרה באירופה שמאוד תואם למבנה העתיק עם קירות אבן שהיא ממוקמת בו. מעבך לכך יש למסעדה הזו גם בשורה קולינרית של שילוב המטבח הערבי עם מטבחי העולם והיא עושה את זה מצויין!

     

    חלק מן המנות המוגשות במסעדה זו נעשות בתנור העצים שנמצא בכניסה למסעדה ומעניק למנות טעם ייחודי. מנות הדגל בתפריט המסעדה הן סלט שנקליש (39 - 49 שקלים) עם גבינה ביתית מתובלת המיוצרת במקום, צלעות הכבש (107 שקלים), מוחמר (69 שקלים) - נתחי עוף מתובלים עם בצל, צנוברים וסומק ומוגשים על פיתה מסורתית מן הטאבון, סיניה (65 שקלים) - כופתאות בשר פילה עגל עם טחינה ועגבניות ותחי עוף בקפה (68 שקלים) ברוטב שזיפים ופירות יבשים.

     (צילום: משרד) (צילום: משרד)
    (צילום: משרד)

    ״תשרין 2״ נפתחה לפני שנתיים בנצרת עלית, מול נוף מרהיב ביופיו. בכל הפרטים הקטנים במסעדה הזו מורגש השילוב בין חדש וישן ובין מערב למזרח וזה מבטיח מלבד החוויה הקולינארית שתחוו כאן גם חוויה תרבותית. לעומת אחותה הותיקה, ״תשרין 2״ היא ביסטרו עם בר שעשוי מאבן, שנדלירים שיורדים מהתקרה והרצפה העשויה אריחים. הארוחה כאן תספק לכם טעמים אותנטיים, קבלת אורחים כיאה למסורת הגלילית ומנות מהמטבח הלבנטיני אבל בגרסה חדשנית כמו למשל טאג'ן שרימפס (92 שקלים) עם בצל מושחם, שרימפס צרוב, טחינה והקרמה בתנור עם הרבה צנוברים 92 שקלים.

     

    תשרין, אל בישארה 6090 נצרת 04-6084666, ראשון-שבת 23:00-10:00

     

    תשרין 2, דרך העמק 41 נצרת עילית 04-6567227, ראשון-שבת 23:00-8:00

     

    דיאנא

    מסעדתו של השף דוחול ספאדי שמגישה אוכל ייחודי כבר יותר מ- 34 שנות קיומה. לאחרונה חזרה המסעדה למיקומה הנוסטלגי ברחוב פאולוס השוקק בלב העיר נצרת. במסעדה הזו מורגשת ההיכרות העמוקה עם המטבח הערבי המסורתי , והכבוד למורשת הקולינארית המשפחתית.

     (צילום: בועז לביא)
    (צילום: בועז לביא)

    כל ארוחה ב״דיאנה״ תתחיל ממבול של סלטים שמכילים הרבה מחציל הבאלדי, קישואים, טחינה, תרד תורכי, ג'רגיר', כרובית, לבנה עם גרגירי חרדל, לבנה עוקצנית עם חריף תבולה. בגזרת המנות הראשונות צפויה לכם כאן הפתעה הכי נעימה וטעימה עם מנות כמו תבשיל מועלאק (55 שקלים ) שעשוי מחלקי פנים של טלה מוקפצים יחד עם דבש וסירופ רימונים, חומוס ובשר טלה (70 שקלים ), ראס אל-עספור (80 שקלים) וקובנייה (105 שקלים).

     (צילום: בועז לביא)
    (צילום: בועז לביא)

    בעיקריות תמצאו שלל בשרים על הגריל ביניהם הפחות שיגרתיים דוגמת שישיליק אוכף טלה (95 שקלים) וקפתה (125 שקלים) - מנה המורכבת מבשר טלה קצוץ עם טחינה או רוטב עגבניות וכתף טלה מבושל עם ירקות עונתיים. מעבר למסורת, דואגים במסעדה הזו גם לטבעונים ומציעים מספר מנות טבעוניות.

     

    פאולוס השישי 51 נצרת 04-6560349, ראשון-שבת 24:00-12:00

     

     

    אלג׳נינה

    מסעדת "אל ג'נינה" פועלת מאז 1945 ליד כנסיית המעיין בנצרת והיא נחשבת למסעדה הערבית הותיקה ביותר בארץ. מי שפתח אותה הוא עוללה ראוף (אבו מאהר) וכיום, בניו של המייסד, שמת מאז, מנהלים שני עסקים הקרואים על שמו, ״אלג׳נינה ו״אבו מהר״. ב״אלג׳נינה״ מגישים תפריט ערבי אסלי עם ממולאים, קובה, סמבוסק, בשרים ודגים וכנאפה לקינוח.

     

    כיכר המעיין נצרת 04-6554022, ראשון-שבת 23:00-8:00

     

     

    אבו מאהר

    מסעדה ערבית מסורתית חדשה (יחסית) בנצרת אותה פתחו בני משפחת אבו מאהר ששמרו על הגחלת שיצר סבם ב״אלג׳נינה״. ב״אבו מהר מגישים ארוחות בוקר, צהריים וערב שמורכבים משלל מאכלים ערביים. בבוקר מדובר על מנות חומוס, פול וחביתות והחל משעות הצהריים נכנסים לתפריט סלטים ערביים כמו טבולה ומאכלים כדוגמת צוואר כבש ממולא, ספיחה. לקינוח כנאפה ביתית.

     

    פאולוס השישי (ליד מסעדת "דיאנא") נצרת 04-6111060, ראשון-שבת 22:00-7:00

     

     

    קצה הנחל

    מסעדה לבנונית עם תפריט מרשים שכולל הכול מהכול, ועוד קצת. יש כאן מנות כמו שנקאליש - כדורי לבנה עזים עם עגבניות, בצל ועלי נענע (38 שקלים); שולבטו - עגבניות טריות מבושלות עם בורגול, גרגירי חומוס ובצלים מושחמים (35 שקלים); מוזאיק - פיתה סא'ג ממולאת בשווארמה עוף, עמבה וטחינה (48 שקלים); ארבעה סוגים שונים של קבב (70 שקלים); וגם מדפונה - עוף בגחלים (90 שקלים); שישיברק (70 שקלים); מעורב חלבי (90 שקלים) ועוד.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)
     

    בכניסה לקיבוץ גינוסר 053-9440757, ראשון-שבת 24:00-11:00

     

     

    אל באבור ואל באבור והים

    רשת המסעדות של האחים עבאס, שכוללת רשימה מכובדת של מוקדים קולינריים מוכרים ואהובים, ביניהם מסעדות "אל באבור" ביקנעם ו"אל באבור והים" בעכו.

     (צילום: בועז לביא)
    (צילום: בועז לביא)

    בני המשפחה נחשבים לחלוצי המטבח הערבי בישראל, ולראשונים שהביאו אותו לקדמת הבמה. ב"אל באבור" הם מגישים, בין היתר, משוושה קלמרי (45 שקלים); גלאייה פירות ים עם ירקות העונה (45 שקלים); סינייה של פילה דג עם טחינה וצנוברים (90 שקלים); סיאדייה - תבשיל מעורב של פילה דג עם אורז וירקות (95 שקלים); ומוחארה (90 שקלים).

     (צילום: בועז לביא) (צילום: בועז לביא)
    (צילום: בועז לביא)

     

    ההגנה 2 עכו 04-6289115, ראשון-שבת 23:00-12:00

     

     

    התמר 2 יקנעם עלית 04-9891619, ראשון-שבת 22:00-10:00

     

     

    חאלד עדווי

    חאלד עדווי היה בן 14 בזמן שהתחיל לעבוד כשוטף כלים במסעדה החיפאית "שימי ועלי". עם הזמן הוא השתלב במסעדה, הפך לטבח מוביל ובתחילת שנות ה-90 אף ניהל אותה. לאחר מספר שנים מכרו השותפים את חלקם במסעדה, ועדווי הפך להיות הבעלים הרשמי של המסעדה, ששמה הוחלף ל"חאלד עדווי".

     (צילום: טל-פז תקשורת) (צילום: טל-פז תקשורת)
    (צילום: טל-פז תקשורת)

    עדווי נפטר בשנת 2003 והמסעדה עברה לידיהם של ילדיו, שפתחו סניף נוסף בטבעון. תפריט המסעדה נשען ברובו על מאכלי הדגל של המטבח הערבי, וכל ארוחה בה נפתחת במגוון עצום של סלטים טריים (25 שקלים לסועד בהזמנת של מנה עיקרית, 35 שקלים לסועד ללא מנה עיקרית).

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

     

    בגזרת המנות העיקריות תוכלו למצוא מגוון גדול של שיפודים (החל מ-55 שקלים), צלעות כבש (90 שקלים) וסינייה (65 שקלים). אבל עם כל הכבוד לכל אלו, הכוכב הבלתי מעורער כאן הוא לא אחר מאשר "עוף עדווי" (60 שקלים) שעשוי על גחלים ומוגש עם רוטב שום. לקינוח תוכלו לבחור בין כנאפה (20 שקלים), בוואריה (15 שקלים) או מלבי (10 שקלים).

     

    כיכר זובידאת, רמת טבעון ( לשעבר מסעדת סמיראמיס) 04-9536610, ראשון-שבת 24:00 - 9:00

     

     

    רב אלוף יעקב דורי 20 חיפה, 04-8322924, ראשון-שבת 22:00-8:00

     

    שטרודל

    מסעדה השוכנת למרגלות הגנים הבהאיים בלב המושבה הגרמנית, ולה חצר רחבה עם בוסתן ובו עצי פרי וצמחי תבלין, מזרקת מים וציפורים שמנעימות את האווירה בשירתן.

     (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    בעלי המקום, האחים עיסא ועלאא אסעד, מגישים כאן ארוחות בוקר אותנטיות כמו "הבלאדי של סבתא" (56 שקלים) - מגש כסף ענק עליו מונחות צלוחיות של גבינה ערבית מטוגנת, כדורי לבנה בהכנה ביתית, טחינה עם גרגירי חומוס וצנוברים, שמן זית וזעתר, ביצים קשות, מסבחה, לחם הבית שנאפה במקום, ירקות חתוכים ושתייה חמה או מיץ טבעי שנסחט במקום.

     (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    בנוסף, תוכלו למצוא כאן מנות מהמטבח הערבי לצד סלטים עשירים (64-42 שקלים); פסטות (89- 59 שקלים); ומנות ערביות מקוריות סטייל גלילות סאג' - פיתה סאג' במילוי מחאמר עוף (44 שקלים), חומוס בלדנא שמוגש עם מחאמר עוף (69 שקלים) ועוד. 

     

    שדרות בן גוריון 39 (המושבה הגרמנית) חיפה 077-7004312, ראשון-שבת 24:00-9:00

     

     

    עין הוואדי

    מסעדה הממוקמת סמוך לוואדי אלניסנאס - השוק הוותיק והמוכר - וממש לא הרחק מ"פלאפל הזקנים" האגדי. המבנה בו שוכנת המסעדה הוא מבנה עותמא'ני עתיק עם מרתף ובור מים עתיק עוד יותר מהבניין, שהתגלה בעת שיפוץ המקום. במרתף הסודי הזה מתקיימים אירועים פרטיים קטנים, בהם הסועדים יושבים על מזרונים וכריות.  

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    בגזרת האוכל, תוכלו למצוא כאן אוכל לבנוני עם מנות כמו סלט פאטוש (42 שקלים); ספיחה (49 שקלים ל-5 יחידות); קובה לבנייה (89 שקלים); מקלובה (59 שקלים); סינייה (79 שקלים); שישברק (98 שקלים); ומסחן (85 שקלים). בנוסף לאלו, מגישים ב"עין הוואדי" גם חומוס נהדר ומנות גריל.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    עין הוואדי 26 ואדי ניסנאס חיפה, 04-8553353 שני-שבת 22:00-9:00

     

     

    אבו יוסף

    אחת המסעדות המיתולוגיות של חיפה הפועלת קרוב ל-50 שנה, ומגישה את החומוס הקטיפתי והחמצמץ שכולם אוהבים לאהוב. מבנה המסעדה מרשים לא פחות מהחומוס שמוגש בה: חאן עתיק המכוסה בציורי קיר.

     

    התפריט כאן כולל מנות חומוס, קובה (7 שקלים ליחידה) ולבנה (22 שקלים) לראשונות, וחומוס עם בשר (45 שקלים); סינייה כבש (85 שקלים) וכבש ממולא (85 שקלים) לעיקריות.

     

    שדרות המגינים 1 חיפה 04-8663723, ראשון-חמישי 24:00-8:00, שישי 17:00-8:00, שבת 24:00-8:00

     

     

      

     (  )

     

    מסעדת אג'אויד

    מסעדה שממוקמת בתוך חוות אלבואדי, חוות סוסים טיפולית. במסעדה הזו הבשרים מבושלים בזרב (באדמה), ואפשר להשקיף ממנה על כל אזור השרון. בבוקר מוגשות במקום ארוחות בוקר ייחודיות כמו בלדית עג'ה (59 שקלים) - ארוחה הכוללת לבנה עם שמן זית, גבינה ערבית מטוגנת, סלט קצוץ, שמן זית וזיתים, לחם הבית, ריבה, מיץ ושתיה חמה.

     

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

     

    בשעות הצהריים אפשר ליהנות כאן ממאכלים ערביים קלאסיים, ממנות מהטאבון, מפסטה, דגים ופירות ים וגם מעוף שנקבר באדמה במשך מספר שעות (89 שקלים לחצי עוף עם ירקות שורש וסלט ירקות). מומלץ גם לנסות כאן את הסינייה ואת צלעות הטלה (109 שקלים).

     

    זמר (חוות אלבועדי) 09-8349343, ראשון-רביעי 23:00-9:00, חמישי-שבת 24:00-9:00

     

     

    הלבנונית אבו גוש שפיים

    המסעדה הזו היא האחות הצעירה שהצטרפה למשפחת המסעדות מאבו גוש שליד ירושלים. הסניף החדש ממוקם במתחם חוצות שפיים, ואפשר למצוא בו את החומוס שמוגש באבו גוש ב-14 מנות שונות (85-20 שקלים), וגם תפריט בשרים על הגריל שכולל לא פחות מ-14 מנות. במקום מוגשים גם ממולאים ותבשילים אותנטיים מהמטבח הערבי. 

     

    מתחם קניות חוצות שפיים 053-9376495, ראשון-חמישי 22:00-9:00 , שישי 16:00-9:00, שבת 22:00-9:00

     

     

    מאייר

    מסעדתו של השף אוסאמה דלאל, שעזב את השוק של עכו לטובת המסעדה הזאת בתל אביב. דלאל מנסה להביא את בשורת המטבח הערבי החדש לתוףך לב העיר הגדולה, והמיקום שנבחר לטובת המשימה הזו הוא מלון הבוטיק "עלמה", שבו פעלה קודם לכן מסעדת "עלמה" היוקרתית של השף יונתן רושפלד.

     

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

     

    גם כאן, בדומה למה שעשה ב"דלאל", מתמקד השף בדגים ובפירות ים ומכין מהם מטעמים בסגנון "אוכל עכואי". בשעות הצהריים (ראשון-חמישי בין השעות 15:00-12:00) מוצע כאן דיל עסקי שכולל לחם ומנה ראשונה במחיר המנה העיקרית (110-55 שקלים). בתור מנה ראשונה אפשר לבחור בין מרק תפוחי אדמה וערמונים, דג נא, תבשיל חצילים וחומוס ועוד. בגזרת המנות העיקריות תוכלו לבחור בין נתחי עוף על אורז עם יוגורט (57 שקלים) או קלמרי על לבנה עם רוטב עגבניות וזעתר (80 שקלים).

     

    יבנה 23 מלון בוטיק עלמה תל אביב 03-9017652, ראשון-שישי 24:00-15:00, 24:00-19:00

     

     

    חג' כחיל

    השף קוסאי שלוש (לשעבר שף מסעדת "אל באבור") שהתמנה לאחרונה לשף המוביל של המסעדה, השיק תפריט "בעג'ין" - מנות אותנטיות מהמטבח הערבי במעטפת בצק, שמוגשות בנוסף לתפריט הקיים שכולל מאכלים ערביים אסליים.

     (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
    (צילום: אנטולי מיכאלו)

    תוכלו ליהנות כאן ממוגרביה - תבשיל נתחי עוף עם גרגירי חומוס ומפתול (פתיתי קוסקוס עגולים) ביתי במעטפת בצק (100 שקלים), סיאדייה - קדירה של אורז עם תבשיל ירקות שורש ודג או שרימפס (120 שקלים), פת'יה -בשר עגל עם טחינה או יוגורט על לחם קלוי ושקדים (80 שקלים) ואפילו דג בעג'ין - לברק במילוי עשבי תיבול, שום וחמאה אפוי בתנור במעטפת בצק (120 שקלים).

     

    בנוסף למנות המופלאות הללו, מגישים כאן צוואר טלה ממולא, שוק טלה, קבב חאלבי, סינייה, מח’מאר וסלטים עונתיים טריים לפתיחה. כל אלו לצד מגוון גדול של שיפודים וסטייקים, ומבלי לוותר על כנאפה ועטייף לקינוח.

     

    רזיאל 18 יפו 03-6831239/03-5188866, ראשון-חמישי 24:00-11:00, שישי 16:00-11:00, שבת 24:00-11:00

     

     

    אל עאשי

    מסעדתו של השף סאלח כורדי, שהחליט לחזור לכור מחצבתו ביפו עם מסעדה חדשה בדיוק במיקום שבו פעלה מסעדתו הקודמת - "אל ג'מילה". ב"אל עאשי" הוא מציע לסועדים מטבח יפואי בפרשנות עכשווית ועם דגש על מנות מהים, ומהמטבח הערבי בפרט.

     (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)

    בין המנות הבולטות בתפריט: חלוויאת סידנה עלי - שקדי עגל על מצע תבשיל עדשים שחורות ברכז רימונים וחמציצים (57 שקלים); קובה סייאדה - קובה במילוי דג לבן על קרם כרובית ויוגורט מצומצם (49 שקלים); קטאייף בלחמה - קטאייף במילוי בשר כבש (43 שקלים) ועוד.

     

    עולי ציון 4 יפו 03-6485748, ראשון-חמישי 24:00-12:00, שישי-שבת 24:00-12:30

     

     

    סמיר

    מסעדה שהוקמה ב-1948 על ידי אביו של ג'ליל דביט, שמנהל אותה כיום (במקביל לניהול חומוסייה בברלין). "סמיר" שוכנת בתוך בניין בן 700 שנה, באחת הסמטאות של העיר העתיקה שצמודה לשוק רמלה. מלבד המנות הקלאסיות של המטבח הערבי, מגישים כאן גם מנות טבעוניות, בירה פלשתינאית או ספרדית ומנות טאפס שמשלבות בין בישול ערבי מסורתי לחדשנות ים-תיכונית.

     

     (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

     

    בימי חמישי, מתקיימות במקום הופעות חיות שנועדו להפריח את השממה התרבותית שמאפיינת בשעות הערב את אזור העיר העתיקה של רמלה. בימים אלו גם מוגש שם תפריט טעימות שנקרא "12 על השולחן" שמורכב ממנות מתחלפות ביניהן עראייס, מטוואמה (עוף מטוגן עם בצל) על מג'דרה, בטטה קסביה, ארטישוק ירושלמי, קדרת בשר בקר, סלט עדשים ושעועית מנומרת ועוד.

     

    בחודשי יולי אוגוסט, בשעות אחר הצהריים בימי שישי, יתקיימו במסעדה חגיגות שכוללות תפריט אוכל קל, הופעות מוזיקה והמון אלכוהול (ליטר של "סאן מיגל" ב-49 שקלים, וצ'ייסרים של לפלנדייה ב-10 שקלים), ובשבתות יציעו במסעדה תפריט משפחות.

     

    קהילת דטרויט 7 רמלה 08-9220195, ראשון-רביעי 18:00-9:00, חמישי 23:00-9:00, שישי 18:00-9:00, שבת 19:00-8:00, לא כשר

     

     

    חליל

    מסעדת שהוקמה על ידי חליל אלבלה ב-1983, ומאז הפכה למקום עלייה לרגל עבור אוהבי החומוס המושבעים. יש אפילו כאלו הסבורים כי דווקא כאן נמצאות מנות המסבחה והפול הטובות ביותר. אך אל תטעו, לא מדובר בשיפודייה אלא במסעדה ערבית שמגישה גם מנות גריל.

     (צילום: שלום בר טל) (צילום: שלום בר טל)
    (צילום: שלום בר טל)

     

    מנת המסבחה כאן מוגשת עם טחינה לבנה, גרגרי חומוס, שום כתוש, מיץ לימון, שמן זית, תבלינים ורוטב חריף לצד ביצה קשה, זיתים וסלט קצוץ. כל הטוב הזה עולה 22 שקלים בלבד.

     (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    קהילת דטרויט 6 רמלה 08-9222284, ראשון-שישי 16:00-7:00, שני-רביעי 17:00-7:00, שבת 17:30-7:00

     

     

    הבית של סלאווה

    בדרך לירושלים, בכפר עין נקובה, נמצאת המסעדה הביתית הזו שנראית כמו היכל שמחות מאולתר. אבל אל תתנו לתפאורה להטעות אתכם, כי מדובר במסעדה משפחתית עם סלאווה הבשלנית בעלת ידי הזהב.

     

    ממטבחה של סלאווה יוצאים מאפים שמנמנים ממולאים בגבינה, בתרד או בעלי זעתר; שישברק ממולאים בצנוברים ותרד, שוחים במרק חמצמץ מלבנה רכה ויבשה. בנוסף, בתחילת כל ארוחה מוגשים לשולחן מגוון תבשילים קרים ואותנטיים בצלוחיות קטנות.

     (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

     

    כל האירוח הזה מתומחר ב-100 שקלים לסועד. במידה ותרצו לטעום גם מהמטעמים הבשריים של סלאווה - תוכלו להזמין בנפרד מנות כמו צוואר כבש ממולא (130 שקלים); כתף כבש ממולאת (400 שקלים לכתף במשקל של כ-2 קילוגרם); חצי עוף מסחן (100 שקלים); ופוחארה (120 שקלים) - קדרת כבש וירקות.

     

    עין נקובה 054-3355353/054-3373652, ראשון-שבת 18:00-12:00, בימי שישי יש להזמין מקום מראש לקבוצות של מעל 10 סועדים

     

     

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: תום להט
    לא רק חומוס. קבב במסעדת דיאנא שבנצרת
    צילום: תום להט
    מומלצים