שתף קטע נבחר

קייטנות הורים - הגרסה המשופרת

מוטרדים איך להעביר את החופש ולהעסיק את הילדים? ההורים שמצאו פתרונות מספרים על קייטנות שהם יזמו והלוגיסטיקה הנדרשת. מתברר שלא חייבים לדעת להכין יצירות או משחקים בבצק כדי להיות חלק מהיזומה המבורכת

 

 

 

מתחילים לתכנן אותן קצת אחרי חופשת פסח. קבוצות ווטסאפ נפתחות והראש היצירתי עובד שעות נוספות. הכירו את ההורים שהחליטו להפיק קייטנת מושקעת. איך נראה חמ"ל ההתארגנות הגדול, למי זה מתאים ואיך מארגנים קייטנת הורים שאף ילד לא ירצה לעזוב?

 

כל יום פעילות אחרת

המקום: בית דגן

גיל: 11

מספר משתתפות: 15

זמן הקייטנה: שלושה שבועות

העלות: 350 שקלים

 

 (צילום: אלבום פרטי) (צילום: אלבום פרטי)
(צילום: אלבום פרטי)

"הכול התחיל לפני ארבע שנים, כשהבת שלי עלתה לכיתה ב'", מספרת עדי ברש, אמא של לירי (היום בת 11). "ביולי היו קייטנות אבל באוגוסט לא היה סידור. יש לנו קבוצת אמהות בכיתה שנקראת 'מעגל בנות'. שאלתי אם הן רוצות להתאסף לקייטנת אמהות כאשר הרעיון הוא שכל יום אימא אחרת תארח ליום שלם - מ-8:30 עד 16:30, ככה זה יכול להתאים גם לאמהות במשרה מלאה. בשנה הראשונה הצטרפו שבע ילדות, היום יש 15 בנות מהשכבה".

 

איך אתן מעסיקות את הבנות יום שלם?

"הן מגיעות עם ארוחת בוקר וכל הורה שאחראי על הבית המארח דואג לארוחת צהריים ופעילות. כל אימא מביאה את עולמה ופרי דימיונה, ומעסיקה את הבנות במהלך היום. אנחנו לא מתערבות אחת לשנייה ולא יודעות מראש מה צפוי להיות, זו הפתעה. הדבר היחיד שמתואם בינינו הוא התאריכים.

 

 (צילום: אלבום פרטי) (צילום: אלבום פרטי)
(צילום: אלבום פרטי)

"יפעת, אמא של שני, מעצבת גרפית ומדריכת זומבה. הבוקר אצלה מתחיל בשיעור זומבה ולאחריו יצירות מעיסת נייר. הילדות הכינו בובות, קערות ומעמדים לכלי כתיבה. יש אמהות שבאות מתחום בישול ואפייה ומכינות עם הילדות עוגיות וקופסאות מעוצבות. בשנה שעברה, כשהיינו יחסית מעט, חגית, אמא של עלמה, שכרה מיניבוס והן נסעו ליום כיף בסינמה סיטי. אנחנו השתתפנו בעלות ההסעה, 40 שקלים סך הכול. אחת האמהות הפעילה אותן במשחקים של פעם. קרן, אמא של ליה, עשתה בעבר פעילות סביב עולם הפיות: חצאיות מנייר קרפ, כנפיים ושרביט. הפעילויות מותאמות לגיל של הבנות. הילדות חברות, משתפות פעולה ומחכות לזה כל השנה. ככל שהן גדלות הן כבר מפעילות את עצמן, עוזרות לסדר את בית, להגיש אוכל ולפנות את הכלים".

 

יש תחרות בין האמהות?

"לא, זה זורם. האמהות יצירתיות, מפרגנות אחת לשנייה, יש אנרגיה טובה בקבוצה וזו הסיבה שזה מצליח. הכול מוקפד, נקי , מסודר ומאורגן. אני עובדת במשרה מלאה, יום אחד משקיעה בקייטנה ושאר הזמן אני פנויה לעבוד. אנחנו שולחות תמונות ורואות כמה הן נהנות ואיזה יום חוויתי הן עוברות. הילדות חוזרות עם יצירות ומשתפות ביום כיף שעברו. עבורן זו תקופה כיפית וגם לי קל יותר, אני מתחילה את החופש הגדול בשלווה כי אני יודעת שיש לי סידור לאוגוסט".

 

 (צילום: אלבום פרטי)
(צילום: אלבום פרטי)

כל בית והיחודיות שלו

המקום: יישוב נעלה

מספר משתתפים: 13

זמן: כל חודש יולי

עלות: חינם

 

איילת זהר מהישוב נעלה, פעילה בקייטנת הורים כבר עשר שנים, מאז שילדיה היו בני חמש. "אנחנו גרים ביישוב קטן וכדי לחסוך עלויות החלטנו לעשות סבבים, יש 13 ילדים בממוצע בקייטנה. אנחנו משקיעים כיומיים-שלושה במהלך חודש יולי, לפעמים הצלחנו לזלוג קצת לאוגוסט, תשע שעות בכל פעם. מתארגנים קבוצות של הורים של ילדים המכירים אחד את השני. אנחנו מארגנים ומתכננים הכול מראש".

 

 (צילום: אלבום פרטי) (צילום: אלבום פרטי)
(צילום: אלבום פרטי)

מה הקונספט?

"כל בית והייחודיות שלו: משחקי מים, בריכה, תרגילי ספורט, יצירות, יש בית שמגדלים בו חיות אז הילדים מאכילים חיות ומטפלים בהם. אימא אחת עשתה יצירות מגניבות והם קשקשו על הגוף. את החומרים קונים בחנויות הזולות, כל היצירות המושקעות לא עולות על 20 שקלים לכל הקבוצה".

 

"המומחיות שלי", משתפת זהר, "היא יצירות מיוחדות שעשויות מדברים שיש בבית, למשל פופקורן או קליפות של פיסטוקים. הכנו ינשופים שעשויים מאצטרובלים וצבעי גואש, מפלצות שעשויות מחלוקי נחל, קיפוד מקיסמי אוזניים ועשינו תחרויות ריקודים. הילדים אוהבים לטפס על עץ תות שבחצר, לקטוף פירות ולאכול ישירות מהעץ, על הדרך התלכלכו וזה החלק הכיף. חשוב לציין שאנחנו לא מחייבים לשתף פעולה".

 

מה היתרון עבורך?

"יש ארבעה ימים בשבוע שהילדים בתוך מסגרת, מבלים כל יום אצל חבר אחר. זה מחבר ביניהם, מעסיק אותם ולך כהורה כיף לראות שהילד נהנה".

 

מה היית ממליצה להורים שרוצים לארגן קייטנה?

"לארגן סדר יום אבל לזכור שזה לא משטר צבאי. בעיקר, להסתכל דרך עיניים של ילד ולא לחשוש שילכלכו את הבית, כי זה מה שיקרה. צריך להתחבר להורים ולילדים כדי שיהיה מהנה וקל לכל הצדדים". 

 

 (צילום: אלבום פרטי)
(צילום: אלבום פרטי)

קייטנת אטרקציות

המקום: גני תקווה

גיל: שבע

מספר משתתפות: חמש בנות

זמן הקייטנה: שבוע

עלות: 400 שקלים

 

"הרעיון התחיל כשחיפשנו אלטרנטיבה זולה יותר לקייטנות היקרות", משתפת מאיה וינרמן כהן. "הבנות מסיימות השנה כיתה ב' ואחרי שנגמר בית ספר של הקיץ, יש עוד חצי יום להעביר. במקום לשלם לצהרון, כל יום הילדות הולכות לבית אחר ומשחקות שם עד 17:00. בנוסף לזה, החל מהשבוע האחרון של יולי אנחנו עושים קייטנות הורים למשך שבוע שכוללת כל יום אטרקציה אחרת: באולינג, סרט, סדנה, בריכה, לונה פארק ועוד".  

 

איך אתם נערכים?

"נפגשנו פעם אחת לפני חודש וחצי, ארגנו לו"ז מסודר ותוך שלוש דקות חיברנו את הפאזל והשיבוץ המתאים לכל הורה. לחלקנו יש רכבים גדולים ומי שאין לה, מעבירה פעילות קרובה שניתן להגיע אליה רגלית או מצטרף אליה הורה נוסף שמסייע בהסעה.

 

"אני משקיעה יום אחד בשבוע בקייטנה ובשאר הזמן הילדה שלי מסודרת. הקבוצה הצליחה להתארגן ולרכוש כרטיסים מוזלים דרך ההטבות השונות המוצעות בשוק ולכן עלות קייטנה מסוג זה תעלה לכל הורה 400 שקלים לכל התקופה בגלל האטרקציות.

 

למה בחרתן בקונספט האטרקציות?

"קשה להעסיק ילדות ליום שלם, בטח כשאנחנו גרים בבתים משותפים. אם אין משהו מובנה ומספיק אטרקטיבי הן ישתעממו. בבית זה דורש יותר השקעה: לדאוג ליצירות ופעילויות. אפילו לרדת לגינה חם מאוד. הפעילות מחוץ לבית מכסה יום שלם ואנחנו אחראיים רק לצהריים, ארוחה שילדים אוהבים כמו קציצות ופסטה".

 

וינרמן כהן מחדדת: "הכול עניין של עלות מול תועלת, כמה בא לנו להתעסק עם זה, הרי יש קייטנות כאלו באלפי שקלים אבל עבורנו הרווח של קייטנת הורים שווה הרבה יותר. אם יש הורים שזורמים, זה קונספט גאוני. האמהות מדהימות. ישבנו שלוש אמהות ותכננו את הקייטנה. שאר האמהות אישרו מיד בווטסאפ. כשהיה צורך לשינוי קל בתאריכים, כולן היו גמישות. צריך להיות יצירתיים, ראש גדול ולתכנן הכול מראש. אנחנו מתכננות את זה תקופה ארוכה, עכשיו זה רק הפינישים הקטנים. זה הרבה יותר פשוט ממה שנשמע והילדות מחכות לזה, הן יודעות שהולך להיות חופש מהנה במיוחד".

 

 

 

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלבום פרטי
הבנות מבית דגן - מחכות לקייטנה כל השנה
צילום: אלבום פרטי
מומלצים