שתף קטע נבחר

רובוט מקעקע ומוזיקה שיתופית: סצנת הסטארט-אפים כובשת את חיפה

אי שם בעיר התחתית הקימה העירייה חממה מיוחדת לסטארט-אפים בראשית דרכם. הם משלמים רק 300 שקל על מקום, העירייה דואגת בין היתר להביא את היזמים, והתוצאות לא מאחרות להגיע

 

 

המתחרה החדשה של תל-אביב והרצליה על הסטארט-אפיסטים? במקום שבו שכנו בעבר מחסנים של נמל חיפה, פתחה העירייה לפני כשנה חממת סטארט-אפים, שבה עושים את צעדיהם הראשונים יזמים ב-32 חברות. הביקוש להיכנס לחממה גדול, וחלק מהיזמים כבר הצליחו לגייס מיליוני שקלים. 

  

אחד הסטארט-אפים הקטנים הנמצאים במקום הוא Lofic, פלטפורמה שיתופית להקלטת מוזיקה איכותית למען יצירה חדשה. lofic מחברת מוזיקאים סביב העולם ולא, לא צריך לצאת מהבית כדי לפגוש אותם. מדובר בסטארט-אפ שהוקם על-ידי טארק ובילאל עיסא יחד עם ג'ורג' קור.

 

 (צילום: דוברות עיריית חיפה) (צילום: דוברות עיריית חיפה)
(צילום: דוברות עיריית חיפה)

 

הרעיון די פשוט למשתמש. האמן שר את השיר ומעלה אותו לאפליקציה. בשלב זה יכול כל אחד להקליט מוזיקה לשיר כמו באולפן הקלטות והכל באמצעות האפליקציה. טארק עיסא סיפר כי המערכת יודע לשפר את האיכות ולקבל תוצאה שנוכל לשתף. לא סתם מכנים בחממה את האפליקציה - האינסטגרם של המוזיקה.

 

סטארט-אפ שונה לגמרי הוא Inka Robotics - מכונה שמחליפה את אמן הקעקועים. החברה מפתחת רובוט מקעקע אוטונומי עם בקרה של ראייה ממוחשבת. לדברי היזמים, הרובוט מבצע קעקועים בצורה בטוחה יותר, מהירה ומדויקת יותר, המאפשרת תצוגה מקדימה עם מציאות רבודה של הקעקוע ומאפשר לעשות רפרודוקציות של האמנים המפורסמים ביותר בעולם.

 (צילום: דוברות עיריית חיפה) (צילום: דוברות עיריית חיפה)
(צילום: דוברות עיריית חיפה)

 

החברה כבר פיתחה אב-טיפוס עובד המסוגל לקעקע בני אדם. אחד היזמים נתן לרובוט לעשות לו קעקוע והתוצאה די מרשימה. הסטארט-הוא פיינליסט במיזם מאסט צ'לאנג'.

 

סטארט-אפ נוסף הוא SeatBack של אור לוסטיג. מדובר במכשיר מרובה חיישנים המותאם לכל כיסא, שמודד בזמן אמת את מנח הישיבה של המשתמש. המערכת של SeatBack מנתחת בזמן אמת את איכות הישיבה של המשתמשים ומתריעה על מנחי ישיבה לא נכונים בעזרת ביו-פידבק והתראות לטלפון הנייד או למחשב.

 

סטארט-אפ Tag&Find של יוליה לרנר פיתח את גיר-איי (GearEye), מערכת ניהול ציוד שלמה המבוססת על טכנולוגיית RFID שתאפשר לכם לוודא שיש ברשותכם את כל הציוד שאותו אתם צריכים לפני שיצאתם מהבית. ניתן להשתמש במערכת באופן פרטי - למשל לפני נסיעה לחו"׳ל, או לשימוש מקצועי יותר כמו בקרב צלמים שסוחבים איתם ציוד רב. אחרי שתייגתם בתגים קטנים ללא סוללה את כל מה שחייב להיות במעקב, תוכלו לאתר אותם עם מכשיר נייד קטן ואפליקציה. החברה הוקמה ב-2014, היום יש בה חמישה עובדים והיא גייסה מאות אלפי דולרים. 

 

מהפך בעיר התחתית

אזור רחוב העצמאות בעיר התחתית בחיפה עבר בעשור האחרון מהפכה של ממש. בתי קפה ומסעדות נפתחו באזור, התחבורה שופרה בזכות המטרוניות המקשרות בין דרום העיר לקריות, ולצד בתי המלאכה והחנויות - הוקם לו גם מרכז לסטארט-אפיסטים צעירים, המשלמים רק 300 שקלים בחודש עבור מקום. בעיריית חיפה לא מכחישים שהמטרה המוצהרת היא להשאיר את אותם יזמים צעירים בעיר, לאחר שבמשך שנים רבים מהם עזבו לתל-אביב.

 

חממה בעיר התחתית (צילום: דוברות עיריית חיפה) (צילום: דוברות עיריית חיפה)
חממה בעיר התחתית(צילום: דוברות עיריית חיפה)

 

מנהל רשות הנוער והצעירים בעיריית חיפה, מיקי ליבוביץ, אמר כי הסטארט-אפיסטים הצעירים מקבלים כמעט כל מה שהם צריכים ב-The Haifa Hub. הם אפילו דואגים שמשקיעים יגיעו למקום, ומנצלים את העובדה שהחממה נמצאת כמה דקות הליכה מתחנת הרכבת חיפה מרכז - השמונה. בעירייה רוצים לנצל את הפוטנציאל של הגעת צעירים מוכשרים לטכניון ולאוניברסיטת חיפה, כדי שיתקדמו ויישארו בעיר, בה גם יקימו את העסק שלהם.

300 שקל למקום בחודש (צילום: דוברות עיריית חיפה) (צילום: דוברות עיריית חיפה)
300 שקל למקום בחודש(צילום: דוברות עיריית חיפה)

יש גם פרסים (צילום: דוברות עיריית חיפה) (צילום: דוברות עיריית חיפה)
יש גם פרסים(צילום: דוברות עיריית חיפה)

 

מחר (יום ה'), יתקיים אירוע במיוחד למגזר הערבי. נעמה אלול, מנהלת ה-Hub החיפאי, אמרה כי המשקיעים מגיעים לעיר, ובקרוב גם יגיעו נציגים מעמק הסיליקון בקליפורניה כדי להתרשם מסצנת הסטארט-אפים של עיר הכרמל.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דוברות עיריית חיפה
חושבים על הרעיון הבא, בחיפה
צילום: דוברות עיריית חיפה
מומלצים