שתף קטע נבחר

 צילום: גטי אימג'ס

האליפות הפתוחה: הכל על טורניר ווימבלדון

אנדי מארי לא בכושר, יריביו סובלים מבעיות ובהיעדרה של סרינה וויליאמס המאבק על התואר צפוי להיות פתוח גם אצל הגברים וגם אצל הנשים. כיצד יתגברו ג'וקוביץ' ונדאל על המשברים, האם פדרר ידהים אותנו שוב ומה הסיכויים של ונוס וויליאמס לעשות זאת במקום אחותה? תמונת מצב לקראת הטורניר היוקרתי ביותר בעולם הטניס

 

 

"הם מתנהגים כאילו יש להם את הטורניר הכי גדול בעולם והם צודקים. הם באמת הכי טובים". כך אמר פעם הטניסאי האגדי פיט סמפראס על מארגני טורניר ווימבלדון. 

 

הגראנד סלאם השלישי של העונה, שמגיע אחרי אליפות אוסטרליה והרולאן גארוס ולפני ארצות הברית הפתוחה, נחשב לטורניר הטוב ביותר והיוקרתי בעולם הטניס. אין שחקן שלא חולם להגיע אליו.

 

אנדי מארי. עד כה לא מבריק ב-2017 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
אנדי מארי. עד כה לא מבריק ב-2017(צילום: EPA)

 

הדשא המבריק, קוד הלבוש המחמיר והמלכותי והתותים הטבולים בשמנת ימקדו החל מיום שני הקרוב את תשומת הלב בעולם הספורט. מדובר בטורניר שתמיד מבטיח דרמה וטניס איכותי ברמה הגבוהה ביותר. השנה נראה שהמאבק על תואר האליפות, גם אצל הגברים וגם אצל הנשים, יהיה פתוח, עם מספר גדול של שחקנים ושחקניות שיכולים ללכת עד הסוף.

 

הבריטי אנדי מארי הוא אומנם המדורג ראשון בעולם, אבל שנת 2017 לא ממש עוברת כפי שהוא ציפה. עד כה הוא הפסיד בסיבוב הרביעי באליפות אוסטרליה והתרסק כבר בסיבוב הראשון באינדיאן וולס.

 

נראה טוב בפריז, אבל המשיך לחרוק. אנדי מארי בעוד סלפי למזכרת (צילום: AFP) (צילום: AFP)
נראה טוב בפריז, אבל המשיך לחרוק. אנדי מארי בעוד סלפי למזכרת(צילום: AFP)

 

הסקוטי הציג אמנם ביצועים טובים יותר בפריז, כשהגיע לחצי גמר הרולאן גארוס לפני שהודח על ידי סטפן ואוורינקה, אבל בטורניר ההכנה בלונדון הוא נעצר פעם נוספת בסיבוב הראשון נגד המדורג 90, ג'ורדן תומפסון, ונראה שיתקשה להגן על התואר מהשנה שעברה.

 

למזלו של מארי, גם מרבית יריביו סובלים מבעיות. מה כבר לא נאמר על הצרות של נובאק ג'וקוביץ', שהחליף את כל הצוות שלו וגייס לצידו את אנדרה אגאסי. שיתוף הפעולה אמנם לא הניב עדיין פירות ולא ממש עזר על החימר בצרפת, אבל הסרבי הראה ניצוצות של התאוששות באיסטבורן.

 

מה לא נאמר על הצרות שלו. ג'וקוביץ' (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
מה לא נאמר על הצרות שלו. ג'וקוביץ'(צילום: gettyimages)

 

חוסר יציבות מציג גם המדורג שלישי, סטן ואוורינקה. מצד אחד הוא הגיע לגמר בפריז בו הפסיד לרפאל נדאל, אבל כבר בטורניר שלאחר מכן בלונדון הודח בסיבוב הפתיחה, כפי שקרה לו יותר מדי פעמים השנה. קשה לראותו הולך עד הסוף בווימבלדון.

 

תעלומה מהווה גם כושרו של הספרדי רפאל נדאל, שאומנם השלים את ה"דסימה" ברולאן גארוס, אבל נאבק מאז בפציעה וכבר רמז לבאות: "הרמה הנוכחית שלי אינה מספיקה כדי להתחרות כפי שאני רוצה בווימבלדון".

 

ניצח ברולאן גארוס אבל מהווה תעלומה. נדאל (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ניצח ברולאן גארוס אבל מהווה תעלומה. נדאל(צילום: AFP)

 

אז מי כן יכול לזכות? רוג'ר פדרר. אותו שחקן ישן וטוב שיחגוג בחודש הבא את יום הולדתו ה-36. הוא מגיע לדשא של ווימבלדון כדי לרדת ממנו רק בעוד שבועיים עם התואר. אם יזכה יהיה זה הגביע השמיני שלו בלונדון והגראנד סלאם ה-19 בקריירה.

 

פדרר זכה בתחילת אפריל בטורניר מיאמי, לאחר שגבר בגמר על נדאל, אבל לאחר מכן יצא לחופשה ארוכה כדי להתכונן ליעד המרכזי שלו השבוע. נכון שהוא חזר מעט חלוד, עם הדחה מוקדמת בשטוטגרט, אבל בטורניר האלה, טורניר ההכנה שלו לפני ווימבלדון, הוא כבר להט וזכה בו בפעם התשיעית.

 

 

הפייבוריט? פדרר (צילום: AP) (צילום: AP)
הפייבוריט? פדרר(צילום: AP)

 

שום דבר לא יכול להפתיע אצל הנשים

בהעדרה של האלופה המכהנת, סרינה וויליאמס שנמצאת בהריון מתקדם, בטורניר הנשים הכל באמת יכול לקרות. שום גמר לא יכול להפתיע אותנו, בטח אחרי מה שראינו בפריז עם הזכייה של הלטבית ילנה אוסטפנקו.

 

עוד לפני שנגיע לשמות הגדולים, האם באמת סיפור הסינדרלה יכול לחזור על עצמו פעמים מבחינת אוסטפנקו? עד כה לא ממש ראינו את היכולות שלה על הדשא וצריך להמתין ולראות האם הילדה בת ה-20 תמשיך לשמור על קור הרוח שלה, עוצמת החבטות וגם החוצפה. אם כן - השמים שוב הם הגבול בשבילה.

 

נראה אותה עכשיו בפעולה. אוסטפנקו (צילום: AFP) (צילום: AFP)
נראה אותה עכשיו בפעולה. אוסטפנקו(צילום: AFP)

 

עד כמה הכול מסובך, ניתן לראות בכך שלא פחות מחמש שחקניות יכולות לעלות למקום הראשון בעולם. זאת, בתנאי כמובן שפיינליסטית השנה שעברה והמדורגת הבכירה כיום, אנג'ליק קרבר, לא תשחזר את ההישג מ-2016 ובכך תאבד 1300 נקודות דירוג חשובות.

 

הראשונה שתנסה לקפוץ על השלל היא הרומניה סימונה האלפ (2), שיצאה מאוכזבת מהרולאן גארוס לאחר ההפסד בגמר. האלפ נעצרה בשנה שעברה ברבע הגמר ולשיאה ב-2014 כשהעפילה לחצי הגמר. 

 

המדורגת ראשונה. אנג'ליק קרבר (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
המדורגת ראשונה. אנג'ליק קרבר(צילום: רויטרס)

 

הצ'כית קרולינה פלישקובה מבססת בשקט את מקומה בחבורת הצמרת, עם המקום השלישי הנוכחי והזכיות השנה בבריסביין ודוחה, אבל המאזן שלה בווימבלדון לא משחק לטובתה. היא מעולם לא עברה את הסיבוב השני.

 

האוקראינית אלינה סויטולינה (5) והדנית קרולין ווזניאקי, שאף היא לא ידעה ימים יפים בווימבלדון (הודחה בפתיחה בשנה שעברה ורשמה רק שיא של העפלה לסיבוב הרביעי), ינסו להגיע רחוק. יוהאנה קונטה (7) המקומית תרצה להביא סוף סוף נחת לממלכה, מה שלא קרה מאז וירג'יניה וייד ב-1977.

 

לא הצליחה בעבר בווימבלדון, אולי הפעם. ווזניאקי (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
לא הצליחה בעבר בווימבלדון, אולי הפעם. ווזניאקי(צילום: gettyimages)

 

מי בסוף תזכה? אם לא סרינה, אחותה ונוס וויליאמס תנסה לעשות זאת עבור המשפחה בהופעתה ה-20 בטורניר. היא זכתה חמש פעמים בעבר ונעצרה שלוש פעמים נספות בגמר. גם הפעם היא

נחשבת למועמדת רצינית ללכת עד הסוף.

 

ונוס (בת 37), המדורגת 11, שלא שיחקה מאז הרולאן גארוס, מתמודדת בימים אלה עם ידיעות שפורסמו לגבי אחרויותה למות אדם בתאונת דרכים קטלנית במיאמי, דבר שהעמיד בסימן שאלה את השתתפותה.

 

יחד עם זאת, ביממה האחרונה הכחישו בסביבתה של ונוס את השמועות והיא מקווה לשים את הכל בצד כדי לזכות. התמונה צפויה להתבהר ביום שלישי, אז משטרת מיאמי תפרסם את דו"ח התאונה, דבר שעשוי להשפיע כמובן על משחקה. 

 

תלויה במשטרה. ונוס וויליאמס (צילום: AP) (צילום: AP)
תלויה במשטרה. ונוס וויליאמס(צילום: AP)

מככבת בסוכנויות ההימורים. קביטובה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מככבת בסוכנויות ההימורים. קביטובה(צילום: AFP)

 

פטרה קביטובה, המדורגת עשירית, מככבת בסוכנויות ההימורים כבעלת הסיכויים הטובים ביותר לזכות. האלופה מ-2011 ו-2014, חיזקה את מעמדה לאחר שזכתה השבוע בטורניר ברמינגהאם. אף אחד לא ירים גבה אם היא תצליח לעשות זאת גם בטורניר הנחשב יותר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: getty images
אנדי מארי ב-2016
צילום: getty images
מומלצים