שתף קטע נבחר

4 כלים שיעזרו לכם להתפייס עם בן הזוג

התפייסות אמיתית הינה פעולה של עשיית שלום שבאה לשים קץ לסכסוך, ומביאה את היחסים למקום של צמיחה ולבלוב. איך עושים את זה נכון? בעזרת מספר טיפים פשוטים

 

 

במאמרי הקודם דיברתי על החשיבות של המריבות לקשר הזוגי, וכעת אדבר על השלב החשוב ביותר לאחר מריבה - שלב ההתפייסות הזוגי. התפייסות היא הדרך שבה מסיימים בני הזוג את הריב ביניהם, וביכולתה לקבוע אם יחסיהם יעלו על שרטון או יצאו מהמריבה מחוזקים יותר. אין זה אומר שההתפייסות צריכה להיעשות מיד עם תום המריבה. ניתן ורצוי להתפייס לאחר שבני הזוג נרגעו מעט. עם זאת, מומלץ שלא להישאר במצב של ריב במשך ימים או שבועות כי אז המרירות, הכעס והתסכול רק יגברו, וקשה מאוד להתפייס אחריהם.

 

גם מצבים בהם בני הזוג מדלגים על שלב הפיוס ועוברים לסדר יום רגיל כאילו כלום לא קרה, או נשארים בנתק למשך זמן רב, מסכנים את המשך הקשר ומסוכנים לזוגיות. הסיבה לכך היא שמריבה שאין בסופה התפייסות משאירה משקעים לא טובים ביחסים הזוגיים, ומהווה אבן נגף למערכת היחסים.

 

ההתפייסות גם לא אמורה להגיע ממקום של בהלה, חולשה והתבטלות עצמית. כאשר בן הזוג הצליח להפחיד אותי עד כדי כך שאני חושש שמריבה זאת תוביל אותנו לפרידה, אני מוכן להודות בטעויות שלא עשיתי ולהתנצל אפילו שאני חושב שהאחר צריך להתנצל. ב"התפייסות" כזאת בני הזוג מוותרים על מה שחשוב להם רק כדי להשיג "שקט תעשייתי", וכתוצאה מכך בן הזוג חש כקורבן וצובר כעסים שעתידים לבוא לידי ביטוי במצוקות התנהגותיות ורגשיות.

התפייסות אמיתית תביא את היחסים למקום של צמיחה ולבלוב (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
התפייסות אמיתית תביא את היחסים למקום של צמיחה ולבלוב(צילום: Shutterstock)
 

התפייסות אמיתית הינה פעולה של עשיית שלום שבאה לשים קץ לסכסוך, ומביאה את היחסים למקום של צמיחה ולבלוב. בני זוג אשר הצליחו להעביר את אשר על ליבם, נתנו ביטוי כן לתחושותיהם והצליחו למצוא פתרון שיביא את הזוגיות למקום נעים וטוב יותר, ירגישו בטוחים יותר ביחסיהם הזוגיים. ההתפייסות, אם כן, צריכה להגיע ממקום שוויוני ולהיעשות תוך שמירה של כבודם הדדי של בני הזוג. לא יתכן מצב שבו תמיד אחד מבני הזוג מתחיל את ההתפייסות ומבקש סליחה. צריך לשמור על איזון כך שתהיה תחלופה במי שיוזם את ההתפייסות. התפייסות טובה ותורמת למערכת היחסים הזוגית צריכה לכלול את השלבים הבאים:

 

1. לקיחת אחריות לסיום המריבה

בני הזוג צריכים לקבוע פרק זמן סביר שבו הם מסיימים את המריבה. הם יכולים גם לקבוע חוקים שינסו לקבוע מי מתחיל את תהליך הפיוס.

 

2. ניהול שיחה זוגית

במהלך השיחה יש לדבר על הסיבות והתחושות של שני בני הזוג במהלך המריבה, כמו גם על מה הם רצו להשיג בריב ההוא, תוך ניסיון לפתור את הגורם למחלוקת כדי שהמריבה לא תצוץ שוב. בשיחה זו, על כל אחד מבני הזוג לנסות לראות את נקודת מבטו של הצד השני.

 

3. התנצלות כנה ובקשת סליחה

התנצלות אמיתית היא הכרה בעוול שעשה כל אחד לצד השני, תוך לקיחת אחריות ורצון להביא את היחסים למקום טוב יותר.

 

4. מחוות קטנות

שווה לשלב בשיחת ההתפייסות מתנות ומחוות לבן הזוג, שיעניקו תחושה של התנצלות כנה.

 

לסיכום, מריבות והתפייסות הן חלק מהותי ובלתי נמנע בכל זוגיות. אם נדע לנהל אותן נכון נצא מרוויחים ומחוזקים.

 

ד"ר רונית כהן זמורה היא מטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
התפייסות צריכה לכלול התנצלות כנה ובקשת סליחה
צילום: Shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים